Günümüzde bu tankların çevremizde gördüğümüz hemen hemen her yerde kullanıldığını görmekteyiz. Özellikle bazı doğal afetlerin yaşanması anında kullanımı ile dikkat çekmektedir. Bu kadar popüler olmasının bir diğer sebebi de kullanıcılarına pek çok avantaj sağlaması ve uygun fiyatlarıdır.
Bu tankların genel kullanım amaçlarına bakacak olursak, bir içeriğin yani bir sıvının,gıdanın veya kimyasal maddenin depolanıp muhafaza edilmesi ardından içeriğe ihtiyaç duyulduğunda tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduğunu görmekteyiz. Bu konuda belirtmeliyiz ki toprak altı su deposu modelleri tahmin edileceği üzere diğerlerinden biraz farklı kurulmaktadır. Bu yüzden doğal afetlerde kullanılan tanklar arasındadır. Ayrıca bu tanklar birbirleri arasında bağlantı kurulabildiği için sonradan hacim artırması yapılabilmektedir.
Özellikle yangın esnasında su, çok büyük öneme sahiptir. İlk yangın anında yangın söndürme sistemi devreye girer. Dileyenler için bu sistem tanklardan su çekebilir ardından şebeke suyunu kullanır. Dileyenler içinde tam tersi yapılabilir. Çünkü yangın ilerlerse muhtemelen şebeke suyu kesilecektir. Kesilen su ile birlikte yangını sadece itfaiye erleri müdahale edebilecektir. Böyle bir durumda bu tanklar, hayati önem taşıyabilir. Peki bu tankların özellikleri nelerdir diyenlerdenseniz, bu tanklar ile ilgili en önemli özellikleri hep birlikte inceleyelim.
Su depolarının özellikleri nelerdir?
Kullanıcılarına pek çok ebat çeşitliliği sunabilen bu tanklar, üç farklı hammadde ile üretilirler. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çelik saclardır. Bu hammaddeler ile üretilen tankların kullanıcısına sağladığı bazı avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlardan en büyüğü iki yıl garantisi olmasıdır. Bu tanklar imalat hatalarına karşı iki yıl firma garantisi altındadır.
Öncelikle bilmelisiniz ki Karmod’un üretim tesislerinde kalitesiz veya hurdadan geri dönüştürülmüş hammaddeler kullanılmaz. Bu sayede depolar daha dayanıklı ve uzun ömürlü olabilirler. Bunlara ek olarak depolarınızdaki kullanıma bağlı oluşan hasarlar tesislerimizde tamir edilebilir. Bütün depolarımız istediğiniz herhangi bir renkte üretilebilir. Bütün depolarımızda yüksek ultraviyole dayanıklılık bulunmaktadır. Bu dayanıklılık sayesinde Güneş’in zararlı ışınları depo içerisine girmez ve içerisinde yosun veya bu gibi parazitler oluşmaz. Böylece içerikleriniz için daha sağlıklı bir ortam oluşturulmuş olur. Bu tanklara hammaddeler daha farklı özellikler katmaktadır. Bu yüzden hammaddeleri özelinde ele almak daha doğru olacaktır.
Polietilen su depolarının özellikleri nelerdir?
Polietilen kimya dilinde kısaltması LLDPE olan yani lineer düşük yoğunluklu polietilendir. Bu hammadde halk dilinde plastik olarak bilinir. Şimdi plastik denince hemen insanlar biraz geri durur. Fakat bu hammadde kullanılarak üretilen polietilen su deposu modelleri gıda depolanmasına oldukça uygun tanklardır. Ayrıca polietilen, uluslararası düzeydeki gıda örgütleri tarafından gıdaya uygunluğu kabul görmüştür. En uygun fiyat kategorisine sahip tanklardır. En uygun fiyat kategorisine sahip olduğu için de en çok satanlar kategorisinde bulunan tanklardır.
Monoblok yani tek parça olarak üretilirler. Bu özellikleri sayesinde iç ve dış kabuğu daha pürüzsüz olur. Bu sayede temizliği daha kolay olur. Temizliği düzenli yapılan tankların içerisinde kötü koku ve tortu oluşumu olmaz. Ebat çeşitliliğine bakacak olursak 50 litre kapasiteden başlayarak 25.000 litreye kadar büyüyebilir. Çalışma ısısı oranları da +50 dereceye kadar çalışabilmektedir.
Polyester su depolarının özellikleri nelerdir?
Polyester kullanılarak üretilen tanklar yüksek kimyasal dayanımı bulunan tanklardır. Çünkü bu tanklar yüksek kimyasal mukavemet gerektiren bir durum olduğunda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak da üretilebilir. Özünde ise polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilir. Yani buradan anladığımız kadarıyla kullanım amacınızı üreticiyle paylaşmanız önemlidir.
Nakliye ve sağlamlık açısından baktığımızda depo içerisine mukavemeti artırmak için pek çok bazı geliştirmeler bulunmaktadır. Bunlardan birisi ise izole edilmiş çelik çemberler diğeri ise çelik profil destekli iç bölme bulunmaktadır. Bu sayede bu depolar çarpmalara karşı daha dayanıklı hale gelir ve nakliyesi de kolaylaşır.
Tüm bunlara ek olarak bu depoların kapasite çeşitliliğine baktığımızda en küçük 200 litreden başlayarak, tam 100 ton litreye kadar büyüyebildiklerini görmekteyiz. Buda doğal afetlerde, özellikle yangın anında kullanılması için oldukça önemli bir husustur. Çalışma sıcaklığı oranı ise +60 derecedir.
Paslanmaz çelik su depolarının özellikleri nelerdir?
Paslanmaz su depoları en dayanıklı tanklar kategorisinde yer alır. Bu tanklar, çelik ve krom nikel karıştırılıp, AISI 304 çelik kullanılarak üretilir. Bu çelik sac parçalar, argon gazı kullanılarak tasarım planına göre birbirine kaynatılır. Hammadde dolayısı ile bu tanklar, içeriye ışık almaz ve korozyona uğramaz. Yangın anında kullanılması en doğru olabilecek tanklardan diyebiliriz. Çünkü çalışma ısısı en yüksek depolardır. Çalışma ısı oranı ise +80 derecedir. Ebat çeşitliliğine baktığımızda ise 500 litre ile 100.000 litre arasında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca üretim şeklinden ötürü bu tanklarında yerinde montaj özelliği bulunmaktadır.
Bu makalemizde de sizlere bu tankların doğal afetler sırasında özellikle yangın anında kullanımına ve tankların özelliklerine dair bilgiler aktarmaya çalıştık. Bu ürünlerimiz ile ilgili bilgi ve teklif almak isterseniz, müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.