Paslanmaz
Dikey Paslanmaz Depolar
Paslanmaz
Yatay Paslanmaz Depolar
Paslanmaz
Prizmatik Paslanmaz Depolar

Paslanmaz Depolar

Paslanmaz depolarının genel kullanım amacı, bir sıvı veya gıdanın güvenle depolanıp, ihtiyaç anında tahliye kanallarından tahliye edilmesine imkan tanıyan araçlardır. Paslanmaz depolar, paslanmaz çelik sacdan üretilmektedir. Paslanmazlık özelliği, kaygan zemini temizlenmesini kolaylaştırır ve içerisindeki sıvı veya gıdanın güvenle depolanması için zemin hazırlar. 

Paslanmaz depo seçenekleri içerisinde en çok tercih edilen model dikey paslanmaz su deposu olmuştur. Bu depoların yere teması sadece tankın gövdesine monte edilen yine çelik sacdan imal edilmiş ayakları aracılığı ile olmalıdır. Her ihtiyaca uygun olarak imal edilen çeşidi mevcuttur. Ebatları büyüdükçe kapağa ulaşmak zorlaşacağından büyük ebatlı tanklara ayrıca merdiven monte edilmiştir. Sizde bu tankların fiyatlarını merak ediyorsanız web sitemizde bulunan paslanmaz depoların fiyat listesini inceleyebilirsiniz. 

Paslanmaz depolar piyasada krom depolar olarak da anılmaktadır. Krom depolar, bireysel kullanımda da kullanılırken, kurumsal yani sanayi seviyesinde de kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik depolar bireysel kullanımda, evlerde, bahçelerde, saksı sulamak için evde kurulan yağmur suyu toplama sistemlerinde kullanılmaktadır. Kurumsal kullanımda ise tarım sulama, tarım ilaçlama, gıda depolama, kimyasal madde veya kimyasal karışımların depolanmasında kullanılmaktadır.

Paslanmaz depolar adı üzerinde paslanmaz bir yapıya sahiptir. Bazı markalar tarafından dondurulmak istenen sıvılar bu depoların içerisine konulmaktadır. Dondurulma işlemi sırasında depo çevresinde bir sıvı oluşur ve bu sıvı soğuğun da etkisi ile donabilir. Paslanmaz depo, -5 derece soğuğa kadar dayanabilmektedir. 

Bazı bireysel kullanıcılar da krom depolar tanklarını dışarıda muhafaza etmektedirler. Ağırlıklı olarak kış iklimine sahip bölgelerde dışarıda muhafaza edilen paslanmaz depo modelleri içerisindeki sıvı donabilir. İçerisindeki sıvı sürekli olarak tahliye edilmek isteniyorsa paslanmaz depo tankları dışarıda değil en azından bir kabin içerisinde muhafaza edilmelidir. Fakat yine de kar altında kalıp da herhangi bir şekilde zarar görmez ve içerisindeki sıvıyı veya gıdayı korumaya devam eder. Hatta içerisindeki gıda donduğu için çürüme süresi uzayacağından daha uzun ömürlü olabilir. Sizde bu dayanıklı depoların fiyatlarını merak ediyorsanız paslanmaz depolar fiyat listesine göz atabilirsiniz.

Paslanmaz Depo Fiyatları

Günümüzde paslanmaz depolar pek çok amaçla kullanılmaktadır. Fakat en çok merak edilen konu ise paslanmaz krom depolar fiyatları olabilir. Paslanmaz depoların fiyat listesi belirlenirken pek çok kıstas belirlenmiştir. Krom çelik depo fiyatları belirlenirken ele alınan kıstaslardan birisi de ebatlarıdır. Yani bu da krom çelik depolar fiyatları modelden modele değişkenlik gösterir demektir. 

Paslanmaz depolar fiyatları ile ekonomiklik sunarken, gerek kurumsal gerekse bireysel kullanım ihtiyaçlarına olsun çözüm olabilir. Her ihtiyaca uygun olan paslanmaz depolar seçenekleri üç farklı tasarımla üretilmektedir. Bunlar birisi dikey, ikincisi yatay, sonuncusu da prizmatik şekilde dizayn edilmiştir. Dikey tasarlanan depolar dikine uzamaktadır. Yatay ve prizmatik tanklar ise benzer tasarımlara sahiptir fakat prizmatik tanklar daha keskin hatlara sahipken yatay tanklar daha yuvarlak hatlara sahiptir. Fakat üç model deponun da ayakları bulunmaktadır. Paslanmaz depolar fiyat listesi, bu tankların fiyatları ile ilgili merak ettiklerinize cevap olacaktır.

Paslanmaz Depo Modelleri

Paslanmaz depolar fiyatlarını inceledikten sonra paslanmaz depo modellerimize gelelim. Üç çeşit paslanmaz su tankı modelimiz bulunmaktadır. Bunlardan birisi dikey paslanmaz depolardır. Bu paslanmaz su tankı modelimiz 500 litre kapasiteden başlayıp, 30.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Bu paslanmaz çelik depolar , ayaklı olup yer ile teması kesilmiştir. Ayrıca 15.000 litre kapasiteden sonra yüksekliği arttığı için daha kolay çalışılabilmesi adına merdiven konulmuştur.

İkinci olarak yatay biçimde tasarlanan krom depolar vardır. Yatay paslanmaz su deposu hemen hemen her ihtiyaca uygun olarak üretilen bu depolar, 500 litre kapasiteden başlayıp, 30.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Yatay bir tasarıma sahip olmasına rağmen yine çelik sacdan imal edilen ayakları vardır. Prizmatik tanklara oldukça benzemektedir fakat daha yuvarlak hatlara sahiptir.

Son olarak da prizmatik biçimde tasarlanan krom depolar vardır. Paslanmaz depolar fiyatları ekonomik olmasının yanı sıra oldukça kullanışlıdır. Bu tarz depolar , 1.000 litre kapasiteden başlayarak 100.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Yatay tanklara oldukça benzemektedir fakat daha keskin hatlara sahiptir. Ayrıca 8.000 litre kapasite ve 100.000 litre arası kapasiteye sahip olan modellere ekstra olarak merdiven monte edilmiştir.

Paslanmaz Depolar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paslanmaz depolar, depolama ihtiyacının bulunduğu her alanda kullanılabilmektedir. Paslanmaz depolar fiyatları ekonomik olmasının yanı sıra depolanma konusunda önemli hususlardan bir tanesi de kimyasal madde veya kimyasal karışımların depolanmasıdır. 

Kimyasal madde veya kimyasal karışımların depolanması hususunda sakıncaları olan kullanıcılar olabilir. Fakat kimyasal madde depolanmasına en uygun tanklardan birisidir. Bazı kimyasal maddeler açığa sıcaklık çıkarabilirler. Bu depoların çalışma sıcaklığı kaynama noktasının hemen altındadır. Kaynama noktası yani 100 derece bir sıcaklık ortaya çıkaran maddelerin depolanması oldukça zordur. Keza bu depolar +80 derece sıcaklığa kadar çalışabilir. Yine de uyaralım. Her ne kadar sıcaklığa dayanıklı olsa da bu kadar sıcak olan bir maddenin içerisinde bulunduğu bir depoya yaklaşmak sakıncalı olabilir.

En küçük dikey tasarımlı tankı yani 500 litre ebatlara sahip modeli incelediğimizde; ayak yüksekliği 20 santimetre, toplam yüksekliği ise 150 santimetredir. Kullanılan malzeme kalınlığı ise 1,5 milimetredir. 

En büyük prizmatik tasarımlı tankı yani 100.000 litre kapasiteye sahip modeli incelediğimizde; uzunluğunun 850 santimetre, gövde yüksekliği 300 santimetre olup toplam yüksekliği de 312 santimetredir. Boğaz genişliği 50 santimetre, ortalama ağırlığı ise 5.590 kilogramdır. Bu tarz paslanmaz depolarının tamamı -5 derece soğuk ile +80 derece sıcaklık arasında çalışabilmektedir.

Paslanmaz Çelik Depolar Teknik Özellik ve Faydaları

Paslanmaz depolar fiyatlarının oldukça uygun olmasının yanı sıra bu depoların temizlenmesi de oldukça kolaydır. Dış yüzeyi pürüzsüz olduğu için depo temizliğini kolaylaştırmaktadır. 

Bir diğer faydası ise bu tankları bir kere alıp uzun süreler kullandığınız için paslanmaz krom depolar fiyatları oldukça ekonomik kalmaktadır. Bu depoların sıvı depolama konusundaki faydaları saymakla bitmez. Bu depolar modüle edilebilir depolardır. İçerisine konulacak bir bölme ile aynı anda iki yada daha fazla sıvıyı veya gıdayı depolayabilirsiniz. 

Modüler depolarda kimyasal madde depolanması ise kimyasal maddenin özelliğine göre değişmektedir. Örnek verecek olursak depolanan kimyasal sıvılardan birisi açığa ısı çıkardığında diğer sıvı da bu ısıdan etkilenecektir. Bazı maddeler ısındığında bozulmaya veya pişmeye başlar. Isıdan etkilenecek maddeleri aynı depo içerisine koymamak gerekmektedir. Modüler depolarda içerisinde muhafaza edilmek istenen sıvı veya gıdanın içeriğine dikkat edilmesi gerekmektedir. 

 

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

Paslanmaz depoların kurulum yapılacağı alan nasıl olmalıdır?

Bir paslanmaz tankın kurulacağı alan öncelikle güvenli ve temiz olmalıdır. Bu tanklar 100.000 ton kapasiteye kadar ulaşabildiği için, depo ölçüleri doğrultusunda bir alan ayrılmalıdır. Yerinde montaj yapılacak ise, Karmod çalışanlarının çalışması için ufak bir alan ayrılması gerekmektedir. Kullanılan deponun direkt olarak Güneş’te bekletilmemesi mümkünse kapalı bir alanda bekletilmesi önerilir.

Kullandığım paslanmaz depomu ne kadar sürede bir temizlettirmeliyim?

Bir deponun en kötü ihtimaller doğrultusunda en az altı ayda bir temizlenmelidir. Hassas bir içerik veya gıda depolanıyorsa her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilir. Çünkü her tahliyeden sonra depo dibinde, içerikten bir miktar tortu kalır. Bu tortular iyi temizlenmezse zaman içerisinde çürür ve depolanacak olan yeni içeriğe zarar verebilir.

Paslanmaz depolar nasıl temizlenmelidir?

Bu tankların yüzeyi oldukça pürüzsüz olduğu için kolayca temizlenebilir. Ayrıca depoların boğaz kısmı temizliğinin kolay yapılabilmesi için tasarlanmıştır. Su ve temiz bir fırça kolayca temizleyebilirsiniz. Kullanılan temizleyicilerin kokusuz ve ağır kimyasal içermemesi önerilir.

Paslanmaz depoların tamiri nasıl yapılır?

Kullandığınız depolar, dış etkenler sonucu delinebilir, düşme sonucunda hasar görebilir. Hasar gören depolarınız üretim tesislerimizde tamir edilebilir. Paslanmaz tankların tamiri, yine krom ve nikel karışıklı çelikten elde edilen ana malzemenin, hasarlı bölgeye argon gazı ile kaynatılarak yapılmaktadır. Böylece deponun bütünlüğü korunmuş olur.

Paslanmaz depolar eve nasıl bağlanır?

Bir paslanmaz depoda bulunan manşon kısmına bağlanan tesisat veya çeşme ile ev tesisatınıza bağlayabilir veya bağımsız bir tesisat çekerek, depodaki içeriği evinizde kullanabilirsiniz.

Hangi paslanmaz depolar tercih edilmelidir?

Bir paslanmaz depo seçilirken, ihtiyacınız olan depo hacmine, depolamak istediğiniz içeriğe ve kullanım amacınıza göre değişkenlik göstermektedir. En doğru seçimi, en hızlı biçimde yapmak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paslanmaz depolar içerisinde gıda ve içilebilir sıvılar depolanabilir mi?

Bu depoların içerisinde akla gelen hemen hemen her şey depolanabilir. Çünkü bu depoların çalışma ısı oranı +80 dereceye kadardır. Bu oran kaynama noktasına yakın bir değerdir. En sağlam depo kategorisinde olan paslanmaz tanklar içerisinde gıda, kimyasal ve daha pek çok şey depolanabilmektedir.

Bana uygun paslanmaz depolar nasıl bulabilirim?

Sizlerin çalışma sistemine veya size en uygun depo, sizlerin çalışma sistemine, ihtiyaç duyulan depo hacmine, kullanım amacına, depolanmak istenen içeriğe göre değişkenlik göstermektedir. Bu hususta size uygun olan depoyu en hızlı biçimde bulmak için ihtiyaçlarınızı müşteri hizmetlerimiz ile görüşerek aktarabilir ve bu konuda öneri alabilirsiniz.

Paslanmaz depolar ultraviyole ışın dayanıklılığı var mı?

Çelik yalıtkan bir hammadde olduğu için Güneş ışınlarını arka tarafına yansıtmaz. Dolayısı ile bu malzeme kullanılarak üretilen bu tanklarda yüksek ultraviyole ışın dayanıklılığına sahiptir. Böylece depoların içerisinde yosun gibi parazitlerin oluşmadığı açıkça görülmektedir.

Paslanmaz depolar hangi hammadde kullanılarak üretilir?

Paslanmaz tanklar, krom ve nikel karıştırılarak elde edilen AISI 304 çeliğin, argon kaynağı ile tasarım doğrultusunda birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramaz. Çeliğin orijinal renginde üretilebildiği gibi istek üzerine herhangi bir renkte de üretimi yapılabilir. Böylece birden fazla olan içeriklerinizi renklere göre kategorize etmenize imkan tanır.

Sepetinizde şuan ürün var