Fiyat Listesi
Ad | Fiyat |
---|---|
5.000 Litre Ayaklı Toprak Altı Depo | - |
2.000 Litre Plastik Toprak Altı Depo | - |
Polietilen Toprak Altı Depo
Polietilen toprak altı depolar, genel kullanım amacına göre sıvıların ve gıdaların depolanması ve ihtiyaç anında kullanılmasını sağlayan araçlardır. Hal böyle olunca polietilen toprak altı depolar oldukça popüler hale gelmiştir.
Toprak altı depo, daha çok mazot ve yakıt depolanması için kullanılırken, diğer alanlarda da kullanılmaktadır. Ayrıca polietilen toprak altı depolar tarım alanında, bireysel kullanımda oldukça kullanışlıdır. Su deposu, denince akla gelen depolardan birisidir.
Bunlara ek olarak toprak altı depo fiyatları ile de oldukça dikkat çekmektedir. Öyle ki yer altı depo modelleri oldukça aratılan bir model olmuştur. Bunların yanı sıra tarım alanlarını sulamak amaçlı da kullanılmaktadır. Toprak altı depo kullanılmasının bir diğer sebebi ise tarım alanlarını sulamak amaçlı kullanılan deponun güvenliğidir. Bazen de bu depoların güvenliği konusunda endişeler vardır ve toprak altı depo kullanılmak istenebilir.
Bunlara ek olarak ışık geçirgenliğinin en minimuma indirilmek istendiği kimyasal madde veya kimyasal karışımların depolanması söz konusu olduğunda kullanılabilir. Bunların yanı sıra foseptik olarak da kullanılmaktadır. Polietilen toprak altı depolar kurulurken, çukurun iş makinası yardımıyla kazılıp, deponun konumlandırılacağı alan beton dökülerek düz bir zemin elde edilir.. Ardından bu zemine depo yerleştirilir. Ardından yer altı depo kenarlarında kalan boşluklar ince kum ile doldurulur. Ardından sadece kapağı dışarıda kalacak bir biçimde kapatılır.
Toprak Altı Depo Fiyatları
Toprak altı depoların fiyatları söz konusu olduğunda, kullanıcıların en çok araştırdığı konulardan birisi olur. Toprak altı depoların fiyatları hususunda oldukça ekonomik kalmaktadır. Keza bu depolar oldukça uzun kullanım süresi sunmaktadırlar.
Öte yandan bu depolar paralel bağlantı ile hacmi artırılabilir. Böylece her ihtiyaca uygun olarak toprak altı depo kurulmuş olur. Toprak altı denince yer altına depo konulup, üzerine beton dökülmesi gelir. Fakat bu durum yanlış bir algıdır. Böyle bir şekilde toprak altı depo gömülürse zarar görebilir.
Kartal Depo olarak depolar toprak altına gömerken, en alt zemine beton ile düzleyip depo yanlarındaki boşlukları ince kum ile doldururuz. Böylece toprakla teması kesilen deponun dış kabuğu mantar, küf ve diğer ayrıştırıcı parazitlerden uzaklaştırılmış olur. Böylece toprak altı depolar uzun ömürlü olmaktadır. Bu durum toprak altı depo fiyatları konusunda bilgi edinirken göz önünde bulundurulması gereken hususlardan biridir.
Toprak Altı Depo Modelleri
Toprak altı depo modelleri oldukça kullanışlı oldukları aşikardır. Fakat hacim olarak 2.000 veya 5.000 litre kapasitenin yetersiz olduğu ihtiyaçlarda söz konusu olabilir. Bunu da düşündük ve toprak altı depolar arasında paralel bağlantı özelliği bulduk. Bu bağlantı sayesinde birden fazla depoları birleştirerek depo hacmi artırılır.
Yer altı depoların modelleri siyah, mavi ve beyaz renk seçenekleri ile üretilmektedir. Fakat bu depolar toprak altında kalacağı için renk seçiminin aslında çokta bir önemi yoktur. Fakat tasarım olarak önemi olabilir. Bir polietilen toprak altı depo modeli dikdörtgen bir şekle ve kenarları yumuşatılmış bir tasarıma sahiptir.
Toprak Altı Depo Özellikleri
Toprak altı depolar polietilen hammaddeden üretilmektedir. Bu hammaddenin kimyadaki kısaltması LLDPE’dir. Bu kısaltmanın açılımı ise lineer düşük yoğunluklu polietilen demektir. Bu depolar toprak altında da güvenle kullanılabilir. Ayrıca toprak altında olduğu için yer üstündeki depolar modellerine göre içerisindeki sıvı veya gıdayı yer üstü sıcaklığına göre birkaç derece daha soğuk tutabilmektedir.
Bunların yanı sıra toprak altı depo üretilirken kullanılan polietilen UV stabilizasyonludur. Böylece bu hammadde ile üretilen depolar içerisine güneş ışığı almaz. Bu malzemeden üretilen bir diğer depolar ise polietilen dikdörtgen depodur. Bu depo 100 litre kapasiteden başlayıp, 500 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Şekil itibariyle yer altı depolara benzese de aslında yer altında kullanılmazlar.
Bunlara ek olarak bu depolarda gıda depolayabilirsiniz. Polietilenin uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Böylece içerisinde içilebilir sıvıları ve gıdaları depolayabilirsiniz. Diğer yandan bu depolar içerisinde kimyasal madde veya yakıt depolayabilirsiniz. Genellikle güvenlik açısından yakıt depolamak için bu tarz depolar kullanılmaktadır.