Fiyat Listesi
Polietilen Yatay Depo
Günümüzde depolar hemen hemen hayatımızın her yerinde kullanılmaktadır. Polietilen yatay depolar ise içerisine sıvının veya gıdanın depolanıp, ihtiyaç anında kullanılmak üzere tahliye vanasından kullanılmasını amaçlamaktadır. Ayrıca yatay bir pozisyonda olduklarından kuruldukları alana oturarak stabil kalmaktadır.
Bunun yanı sıra polietilen yatay depolar oldukça benzeyen bir başka depo modeli daha bulunmaktadır. O benzerliği taşıyan depolar ise polietilen dikdörtgen depo olur. Bu depolar modelini incelediğimizde, tıpkı yatay plastik depo gibi yere tam olarak kavrama sağlamaktadır. Fakat üst tarafına baktığımızda yatay depolar gibi yuvarlak hatlara sahip değil, aksine keskin hatlara sahiptir.
Polietilen yatay depolar halk arasında yatay plastik depo olarak da bilinmektedir. Finansal açıdan bakacak olursak yatay depoların fiyatları ise sunduğu pek çok avantajı karşısında oldukça ekonomik kalmaktadır. Fakat terim olarak bakacak olursak her iki terim aslında aynı depodan bahsetmektedir. Yatay plastik depolar lineer düşük yoğunluklu polietilenden üretilmektedir.
Düşük yoğunlukta üretilen bu polietilenin uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Gıdaya uygun olarak üretilen bu depolar içerisinde gönül rahatlığı ile gıda ve içilebilir sıvıları depolayabilirsiniz.
Tüm bunların yanı sıra lineer düşük yoğunluklu polietilen gıdaya uygunluğu bulunan tek polietilen türüdür. Kısaltması LLDPE olarak geçer. Kartal Depo, tüm polietilen yatay depoların ürünlerinde bu hammaddeyi kullanmaktadır.
Gıdaya uygunluğunun yanı sıra, bu depo modeli UV stabilizanlıdır. UV stabilizasyonlu hammaddeden üretilen yatay depolar, içerisine ışık almaz. Böylece depo içerisinde yosun, mantar ve küf benzeri parazitlerin oluşmasını engeller.
Polietilen Yatay Depo Fiyatları
Son yıllardaki değişen piyasa koşulları ve kur dalgalanmaları sebebi ile hammadde fiyatları artmıştır. Fakat bu durum polietilen yatay depo fiyatlarını çok artırmamıştır. Hal böyle olunca plastik yatay depoların fiyatları oldukça ekonomik kalmıştır.
Fakat hemen hemen her ihtiyaca uygun üretilen polietilen yatay depo fiyatları, söz konusu yatay depoların ölçülerine göre değişkenlik göstermektedir.
Bunların yanı sıra bu depo UV stabilizanlı olması sayesinde uzun kullanım sunar. Bu da söz konusu yatay depoların bir kere alırsınız ve uzun yıllar kullanırsınız demektir. Bu sayede plastik yatay depoların fiyatları, daha da uygun kalmaktadır.
Polietilen Yatay Depo Modelleri
Günümüzde neredeyse her ihtiyaca uygun olarak depolar üretilmektedir. Bu açıdan bakarsak polietilen yatay depoların ölçüleri de boy boy değişmektedir. Daha yakın mercek altına alacak olursak; yatay depoların ölçüleri 200 litre kapasiteden başlayıp, 5.000 litre (5 ton) kapasiteye kadar ulaşabilmektedir.
Kapasitelerinin yanı sıra polietilen yatay depo modelleri mavi ve beyaz seçeneği ile satışa sunulmaktadır. Bu sayede depo içerisindeki sıvıyı veya gıdayı kategorize edebilirsiniz.
Boyutları daha iyi anlamak adına en küçük yatay depoların ölçülerini inceleyelim. 200 litre polietilen yatay depo 8 kilogram olup, genişlik çapı 58 santimetredir. Bunlara ek olarak yüksekliği 70 santimetre, malzeme kalınlığı 5 milimetre iken, kapağı 32 santimetredir. Bu depolar, -5 derece sıcaklıktan, +50 derece sıcaklığa kadar çalışma sıcaklığı vardır.
En büyük yatay depo yani 5 ton olan modeli inceleyecek olursak; 140 kilogram ağırlığa sahip iken, yüksekliği 184 santimetre, uzunluğu 234 santimetre, malzeme kalınlığı 9 milimetredir. Bunların yanı sıra kapak 44 santimetre ve yine bu depoların çalışma sıcaklığı -5 derece sıcaklıktan, +50 derece sıcaklığa kadardır.
Polietilen Yatay Depo Özellikleri
Polietilen Yatay Depolar hemen hemen her ihtiyaca uygun olarak üretildiği için pek çok özelliği bulunmaktadır. Plastik yatay depoların fiyatları ise sunduğu özellikler karşısında oldukça ekonomik kalmaktadır. Öncelikle yatay depoların tasarımından başlayalım. Yatay bir tasarımı olduğu için kurulduğu alana yayılabilir. Bu sayede hareketli üretim bantlarında kullanılabilir.
Bunların yanı sıra mavi ve beyaz seçenekleri ile içerisindeki sıvının kategorize edilmesi imkanını vermektedir. Daha fazla çeşitteki sıvı depolamak isteyen markalar için önerimiz etiketleme yöntemiyle pek çok çeşitteki depoladıkları sıvıları kategorize edebilirler.
Belki de en önemli özelliklerinden bir tanesi taşınabilir olmasıdır. Taşınabilir olduğu için hammadde üreten markaların, ürettikleri hammaddeleri bu depolar ile depolayıp müşterilerine sağ salim teslim etmelerine imkan tanımaktadır. Buna ek olarak gıdaya uygunluğu bulunan bu depolar içerisinde istediğiniz gıdayı gönül rahatlığı ile depolayabilirsiniz.
Polietilen Yatay Depo Kullanım Alanları
Yatay depolar, günümüzde büyük ve küçük fark etmeksizin, depolama ihtiyacının bulunduğu her alanda kullanışlı bir çözüm sunmuştur. Yatay depoların fiyatları ise kullanışlı yapısı sayesinde oldukça ekonomik kalmaktadır. Öyle ki yatay depolar en basit haliyle evlerde yağmur toplama sistemi olarak kullanılırken, Türkiye’nin seçkin fabrikalarının üretim bantlarında da kullanılmaktadır.
Polietilen yatay depo modelleri incelerken dikkate almanız gereken hususlardan bir tanesi de depolanmak istenen sıvı içeriğine göre depo seçilmelidir. Eğer ki bir kimyasal depolanması söz konusu ise kimyasal maddenin tipi çok önem arz etmektedir. Polietilen yatay depolar hemen hemen her kimyasal maddenin depolanmasına uygun olabilir. Fakat önemli olan faktör ise kimyasal maddenin açığa bir ısı yayıp yaymadığıdır. Eğer açığa ısı çıkaran bir kimyasal madde ise bu depolar +50 dereceye kadar dayanabilmektedir. Daha fazla ısı yayan kimyasal maddeler ise paslanmaz çelikten üretilen depolar depolanabilir. Paslanmaz çelik sacdan üretilen depolar ise +80 dereceye kadar dayanabilmektedir.
Bir diğer polietilen malzemeden üretilen depo modelimiz ise polietilen dikey depo modelimizdir. Bu deponun modeli, tıpkı yatay plastik depo ile benzerlikler göstermektedir. Öte yandan yatay depoların fiyatları ise şaşırılacak bir biçimde oldukça ekonomik kalmaktadır. Fakat ebat olarak çeşidi nispeten daha fazladır. Ebatlarını inceleyecek olursak, 50 litre kapasiteden başlayarak, 25.000 litre kapasiteye kadar büyüyen tam on dokuz farklı modeli bulunmaktadır.