Son zamanlarda çevremizde pek çok farklı tasarımda depolama ürünleri görmekteyiz. Bu depoların yer üstü ve yer altında kullanımı da vardır. Nitekim yakıt ve mazot tankları ise genellikle yer altına konumlandırılan tanklardır. Yakıt depolanan bu tankların temel görevi, değerli olan bu içeriği güvenli bir şekilde depolamaktır. Endüstriyel kullanımdan tarım alanında çok fazla kullanılmaktadır. Yakıt depolanan deponun malzemesi paslanmaz çelik olmalıdır. Çünkü yakıt günümüzde değerli olduğu için çalınmaması gerekmektedir. Bu kapsamda depoladığınız yakıtın güvenliği için yeraltı depoları tercih edelibilrsiniz. Güçlü ve dayanıklı çelik tanklar uzun süreli depolama için uygundur ve bu depolar paslanmaz, korozyona uğramazlar

Yakıt ve Mazot Tankı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tankın boyutunu ihtiyacınıza göre seçmelisiniz. Bu kapsamda paslanmaz çelikten üretilen tankların içerisini göremezsiniz. Aşırı doldurmayı önlemek için uygun boyutu seçmek son derece önemlidir. Yakıt dökülürse güvenlik tehlikesine yol açabilir. Depolama ürünleri için konum her şeydir. Tanklar, sabit, yanmaz yüzeylere veya yer altına kurulmalı ve ateşten uzak tutulmalıdır. Yer üstü kurulumlarında, tankların kapağı olmalı ve etrafı çit ile çevrilmelidir. Yakıt depolandıktan sonra benzinin uçmaması için kapağı sıkıca kapatılmalıdır. Nitekim 5 tonluk su deposu modelleri kullanılabilir. Bu depolar hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Özellikle benzinlik gibi yoğun trafiğe sahip alanlarda veya halka açık alanlarda depolanan yakıt için kilitler kullanılması gerekir.

Bu depolar pek çok farklı hacimde üretilebilmektedir. Büyük hacimli paslanmaz çelik kullanılarak üretilen modellerde kapak kısmına ulaşılabilmesi için merdiven konulmaktadır. Ayrıca bu depoların üretim şekli sayesinde yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. 500 litreden, 100 tona kadar büyüyebilen modelleri bulunmaktadır. Yakıt yanıcı bir madde olduğu için depolarken dikkatli olunması gerekir. Deponun yakınına yerleştirilen yangın söndürücüler ve tankların üzerine uygun şekilde etiketleme yapmak gibi çeşitli güvenlik önlemleri gerekir. Eğer bir sızıntı olursa hemen kontrol altına almak gereklidir.

Yakıt Tankının Temizliği

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen bu depoların temizliği kolay yapılabilir ancak aynı deponun içerisinde sürekli olarak tek tip bir yakıt depolanıyorsa temizliğe gerek yoktur. Ancak depolanan yakıttan gelen bir tortu veya kir oluşumu varsa temizlik yapılması gerekir. Paslanmaz depo kullanıyorsanız, deponuzu boşalttıktan sonra kapağını açık bırakarak kalan benzinin uçmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede deponuz temizlik için çok daha güvenli hale gelecektir.

Deponuzda düzenli olarak temizlik yaparsanız, tortu birikmesini ve kirlenmeyi önlemeye yardımcı olacaktır. Eğer kullandığınız su deposu modeli sıcak bir bölgede ise sıcaklık değişiklikleri nedeniyle tankın içinde su yoğuşması meydana gelebilir. Bu kapsamda yakıt depolaması için yeraltı tanklarını öneriyoruz. Düzenli bakım ve temizlik sayesinde, küçük sorunları tespit etmeye ve büyük sorunlara dönüşmeden önce bunları düzeltmeye yardımcı olur. Sizlerde yakıt depolaması yapmak istiyorsanız, hemen bu depolardan birini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var