Ülkemizde pek çok farklı depolama ürünü, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Nitekim temel olarak bir bir depo, organik veya kimyasal, katı veya sıvı fark etmeksizin bir içeriğin depolanması, bir yerden farklı bir yere sevk edilmesi ve muhafaza edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda su deposu modelleri farklı farklı tasarımlarda üretilebiliyor. Hal böyle olunca bu tarz depoların da farklı ihtiyaçlara çözüm olabilmesi için farklı tasarımlarda üretilmeye başlandı. Böylece depolama ürünleri bugün, pek çok farklı alanda kullanılıyor. Bu depoların özenli kullanılması gerekmektedir. Aksi halde depolar hasar görebilir. Bu depolar sağlam üretilmektedir ancak bazen sivri cisimlerin üzerine düşmesi sonucunda delinme veya zedelenme meydana gelebiliyor. Bu kapsamda da bu depoların tamiri oldukça kolaydır ancak profesyonel bir yardım almanızı öneriyoruz. Bu depoları uzun ömürlü bir şekilde kullanmanızı sağlayacak ipuçları ise aşağıdaki gibidir.

  • Temizlik

Temizlik pek çok farklı alanda kullanılan depolar için önemlidir. Özellikle gıda üretimi ve işlenmesi için kullanılan depolama ürünlerinin temizliği çok daha önemlidir. Nitekim gıda ürünlerinin temiz bir şekilde üretilmesi önemlidir. Bu sebeple fabrika gibi alanlarda kullanılan depoları, her günün sonunda temizlenmektedir.

  • Temizleyici seçimi

Temizlik yaparken de dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Depolama ürünleri içerisinde pek çok farklı içerik depolanabildiği için, depolanan içeriğe uygun bir temizleyici seçilerek temizlenmesi gerekmektedir. Eğer gıda depolaması yapıyorsanız, temizleyicinin de organik olması gerekmektedir. Kimyasal depolama yapıyorsanız, depoladığınız içerik ile tepkimeye girmeyecek bir temizleyicinin seçilmesi önemlidir.

  • İhtiyaca uygun kullanım

Depolama ürünleri pek çok farklı ihtiyaç kapsamında üretilebiliyor. Sizlerde ihtiyacınız kapsamında bir depo seçimi yapmalısınız.  

  • Uygun ebat seçimi

Bu depolama ürünleri 50 litre ile 100 ton arasında değişen ebat aralığında üretilmektedir. Bu kapsamda ihtiyacınız kapsamında bir depo seçerek satın alabilir ve kullanabilirsiniz. Gelecekteki ihtiyaçlarınız için ise farklı bir depo daha satın alabilirsiniz.

  • Uygun tasarım seçimi

Depolama ürünleri dikey, yatay, silo veya farklı farklı şekillerde üretilebiliyor. Bu şekiller ülkemizdeki depo ihtiyacı kapsamında belirleniyor. Bu kapsamda polietilen dikey deposu modelleri yüksektir ancak yerde çok az bir alanı kaplar. Az alana sahip olanlar için bu tarz bir kullanım oldukça iyi olacaktır. 

  • Deponun kurulduğu alan

Deponun kurulduğu alan da, en az depo seçimi kadar önemlidir. Nitekim depolar boş iken hafif olabilir ancak içerisine özellikle sıvı bir içerik doldurulduğunda giderek ağırlaşır. Deponun kurulduğu yerde bir taş veya benzeri bir cisim bulunması halinde deponun yüzeyinde, ağırlıkla birlikte bir stres oluşacaktır. Bu stres zamanla deponun yüzeyine zarar verebilir.

  • Deponun gömülme şekli

Bazı depolama ürünleri toprak altına gömülebilir ve bu şekilde kullanılabilir. Bu tarz depoların da dikkatli bir biçimde gömülmesi gerekir. Bu kapsamda profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Depolar Hangi Malzemeler Kullanılarak Üretiliyor?

Ülkemizde depolama ürünleri pek çok farklı yerde kullanılıyor. Biraz çevremize bakındığımızda bile birkaç tanesini görebiliriz. 5 tonluk su deposu modelleri çeşitli ebatlarda ve malzemeler kullanılarak üretilebiliyor. Bu malzemeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemelerin kendine göre üstünlükleri bulunduğu gibi, birbirlerinden ayrılan özellikleri de bulunmaktadır. Bu malzemelerin özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Polietilen

Polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri daha çok evlerde, gıda üretiminde ve bazı içeriklerin sevkiyatı için kullanılmaktadır. 50 litre ila 25.000 litre arasında değişen ebat çeşitliliğine sahiptir. Isı dayanımı 50 dereceye kadardır. Polietilen malzememe olarak uluslararası kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır.

  • Polyester

Polyester genel olarak kimyasala dayanıklı bir malzemedir. Bu malzeme kullanılarak üretilen depolara ekstra bir kaplama daha kullanılır ve kimyasallara karşı daha dayanıklı hale getirilir. Kimya sektöründe çok fazla kullanılmaktadır. 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebilir. Yerinde üretim avantajı bulunmaktadır. Nitekim büyük olan depoları fabrikaların kapısından sığdırmak zor olduğu için, fabrikaların içerisinde üretiliyor. Isı dayanımı ise 60 dereceye kadardır. 

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik, özünde sağlam ve steril bir malzemedir. Hal böyle olunca paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri çok sağlamdır ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Isı dayanımı da oldukça yüksek olup 80 dereceye kadardır. Bazı alanlarda bu sınır bazen zorlanabiliyor. Bu tarz depolar, biyokimya alanı başta olmak üzere, tarım ve sanayi alanlarında çok fazla kullanıyor. Sizlerde bu özellikler kapsamında bu depoları değerlendirip satın alabilirsiniz.

Toprak Altı Depoların Avantajları Nelerdir?

Toprak altına gömülen depoların pek çok farklı kullanım alanı bulunuyor. Bu depoların toprak altına gömülmesi sayesinde depo yalıtımlı hale geliyor. Toprak, depoya bir yalıtım sağlar. Böylece bu tarz depoların içerisine kokan, kötü görünen veya pahada değerli içerikler depolanabiliyor. Bu depolar toprak altında olduğu için depolanan içeriğin güvenliği de sağlanmaktadır. Yalnız bu tarz depoların gömülürken dikkatli olunması gerekir. Bu kapsamda profesyonel bir yardım almanızı öneriyoruz. 

Bu tarz toprak altına gömülen depoların içerisinde foseptik depolaması, benzin veya dizel gibi yakıtların depolaması yapılabiliyor. Foseptik, ülkemizin köylerinde daha çok kullanılır çünkü bu tarz alanlarda belediyeler kanalizasyon hizmeti götüremez. Bununla birlikte ülkemizin Güneydoğu’sunda yağmur hasadı yapmak için de kullanılan depolar bulunmaktadır. Bazı benzinliklerde de bu depoların kullanıldığını görebiliriz. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var