Ülkemizde pek çok farklı tasarımda depolama ürünü üretilmektedir. Bu depolardan bazıları toprak altına da gömülebiliyor. Bu kapsamda polietilen toprak altı depolar çok fazla kullanılmaktadır. Yeraltına gömülen tanklar, hem ev, hem tarım hem de endüstriyel amaçlar için kullanabilirsiniz. Bazı depolama ürünleri toprak altına gömülmemelidir. Bu kapsamda üretilen depolama ürünleri genellikle polietilen ve polyester kullanılarak üretilmektedir. 

Bir tankın kullanım ömrünün uzun olmasını sağlayan şey, yapıldığı malzemedir. Polyester kullanılarak üretilen tanklar korozyona dayanıklıdır ki, depolama ürünleri boyunun belirli bir yerine kadar toprağa gömülmektedir. Toprağa gömüldükten sonra deponun üzerine herhangi bir şekilde toprak basıncı oluşmaz. Plastik tanklar ayrıca uygun maliyetli ve hafiftir. Yine aynı şekilde iyi bir metot ile gömülürse, bu tarz depolar toprak altında uzun yıllar kullanılabilir.

Toprak koşulları, yeraltı su tanklarının bozulmasına büyük ölçüde katkıda bulunur. Yüksek asitli veya yüksek alkali topraklar, zamanla tank malzemelerini, özellikle de metalleri bozabilir. Bu sebeple metalden yapılan tankların bu tarz kullanılmaması gerekir. Ayrıca bu tankların gömülme işlemleri iyi yapılmalıdır. Aksi halde deponuz, çok kısa zaman içerisinde içeriye doğru kırılacak ve göçecektir. İyi gömülmüş bir depo ise, herhangi bir sorun olmadan çok daha uzun yıllar kullanılabilir. 

En sağlam tank bile periyodik olarak temizliğe ihtiyaç duyar. Ancak belirli amaçlar doğrultusunda kullanılan depoların temizliğe ihtiyacı yoktur. Bunlar foseptik veya pis su depolanan tanklardır. Bunlara ek olarak temizlik sırasında depolanan içeriğe uygun bir temizleyici kullanılması gerekir. Dahası, tankın etrafında uygun eğim sağlanması gerekir. Aksi takdirde tüm su birikintisi, deponun durduğu alanı zaman içerisinde aşındırabilir. Bu kapsamda depo seçerken, malzemelerin seçimi dikkat edilmesi gereken ilk husustur. Gömülürken, depoya iyi dolgu ve destek sağlanmalıdır. 

Su Tankı Üretiminde Kullanılan Üç Ana Malzemenin Karşılaştırılması

Depolama ürünleri ev, endüstriyel ve tarımsal uygulamalarda su depolama ve kullanımı için önemli bir gerekliliktir. Nitekim 10 tonluk su deposu içerisinde organik veya kimyasal, katı veya sıvı fark etmeksizin pek çok farklı içerik depolanabilir. Tankın üretildiği malzeme, dayanıklılığını ve belirli kullanım alanları için uygunluğunu doğrudan etkiler. Depo üretiminde kullanılan en yaygın üç malzemeye plastik, polyester ve paslanmaz çeliktir.

 

  • Plastik Tanklar

Polietilenden üretilen bu tanklar, ucuz ve çok yönlü olması nedeniyle popüler olarak kullanılır. Halk arasında plastik olarak biliniyor. Bu tür tanklar hafiftir, bu nedenle taşınması ve kurulumu çok kolaydır, korozyona dayanıklıdır ve içme suyu depolamak için kullanılabilir. Basit ve ekonomik bir çözüm arayan herkes için plastik tanklar uygundur.

  • Polyester Tanklar

Polyester kullanılarak üretilen tanklar oldukça dayanıklıdır. Paslanmazlar ve kimyasal hasara karşı dayanıklı oldukları için bazı kimyasal depolama için çok fazla kullanılırlar. Dayanıklı olduğu için hem yeraltı hem de yer üstü kullanımı için uygun depolardır. Polyester malzeme olarak oldukça dayanıklı olduğu için yeraltı gibi daha zorlu ortamlarda uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Yeraltı tanklar ayrıca mazot ve benzin gibi pahada ağır olan içeriklerin depolaması için de kullanılmaktadır çünkü güvenlik sağlar. 

  • Paslanmaz Çelik Tanklar

Paslanmaz çelik, dayanıklılık ve hijyen arayanlar için en iyi malzeme seçimdir. Bu tanklar paslanmaya karşı dayanıklıdır, yüksek sıcaklıklara dayanır ve minimum bakım gerektirir. Bunlara ek olarak yer altında kullanılması uygun değildir. Temizliğin önemli olduğu içme suyu depolaması ve endüstriyel uygulamalar için idealdir. Daha yüksek maliyetlerine rağmen, paslanmaz çelik tanklar uzun vadeli bir yatırımdır ve genellikle önemli bir aşınma olmadan onlarca yıl dayanır. Kendisini bir kaç yıl içerisinde amorti edecektir. Cilalı görünümleri ayrıca görünür bir yere kurulursa, estetik değer katar.

Toprak Altı Su Deposu İçin Doğru Malzeme Hangisidir?

Yeraltı depoların kurulumu, yer üstü depolama ürünlerine göre çok daha zor kurulabilir ancak bu depolar yalnızca bir kez kurulmaktadır. Bu kurulumun dikkatli yapılması gerekir. Bu kapsamda en iyi su deposu malzemesi polyester olacaktır. Nitekim pek çok farklı içeriği bu depoların içerisinde depolayabilirsiniz. Bu malzemelerin arasında plastik uygun fiyatlı olarak öne çıkarken, polyester depolar kimyasal dayanıklılığı ile öne çıkar. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri yüksek dayanıklılık sunar ancak yer altında kullanım için doğru bir depo değildir. Yeraltı depolama kullanımları için polyester depolama ürünlerini kullanabilirsiniz

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var