Ülkemizde çok farklı amaçlar doğrultusunda depolama ürünleri kullanılmaktadır. Küçük depolar ise taşınabilir olarak görülür ve birçok farklı içerik bu depolara konularak nakliye edilebilir. Taşınabilir polyester su deposu tarım ve evlerden, acil durumlara kadar çok çeşitli kullanımlar için giderek daha popüler hale gelmiştir. Taşınabilir bir depoyla ilgili doğru boyutun seçimi, amaçlanan kullanım, mevcut alan ve gerekli depolama kapasitesi gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Bu depolar, 50 litrelik ünitelerden 100 tona kadar değişen hacimler ile üretilebilir.
-
Küçük ila Orta Boy Tanklar (50 - 1.000 Litre)
Evler veya hafif ticari amaçlar söz konusu olduğunda, 50 ila 1.000 litre arasında değişen kapasitelere sahip daha küçük taşınabilir depolar kullanılabilir. Bu tanklar çoğunlukla bahçe işleri, temizlik veya acil su temini için kullanılır. Küçük ve hafiftirler, bu nedenle etrafta taşınması ve kurması daha kolaydır. Boyutları garaj veya bahçe gibi yerlere kolayca sığar; bu nedenle, ev amaçları için çok uygundurlar.
-
Orta ila Büyük Boy Tanklar (1.000 - 10.000 Litre)
Bu boyut aralığındaki tanklar, tarlaların sulanması veya hayvanlar için içme suyu gibi tarım ve hayvancılık faaliyetleri için idealdir. Çünkü bu tarz depolar römork veya kamyonların yardımıyla taşınabilir. Alana uyum sağlamak için boyutları daha büyüktür, ancak yer değiştirmek için hala taşınabilirdir.
-
Endüstriyel Sınıf Tanklar (10.000 Litre - 100 Ton)
Endüstride, şantiyelerde ve büyük ölçekli tarım alanlarında, 10.000 litreden, 100 tona kadar tanklar kullanılabilir. Bunlar, ağır hizmet tipi kamyonlar gibi özel taşıma araçları ile taşınmaktadır. Taşınabilir olsalar da, taşınmaları genellikle büyük miktarda suya geçici ihtiyaç duyan belirli sahalara, örneğin şantiyelerde veya büyük etkinlikler sırasında kullanılabilir. Bu tankların boyutları, taşıma gereksinimlerine ve depolama koşullarına göre yapılabilir.
Depolarda İdeal Bir Boyut Nasıl Seçilir?
Taşınabilir bir depo için doğru boyutları seçmek, ihtiyaçlarınızı anlamanıza bağlıdır. Örneğin, evde seyrek amaçlar için ihtiyacınız varsa, 50 ila 500 litre kapasiteli polietilen su deposu modelleri uygun olacaktır. Ancak, daha istikrarlı bir su temini gerektiren bir inşaat projesi veya çiftçilik faaliyetleri durumunda, birkaç bin litreden 100 tona kadar daha büyük modeller kullanılabilir. Ayrıca, tankın yüksekliğini, genişliğini ve uzunluğunu da hesaba katmak önemlidir. Tank dolu olduğunda daha ağır olur, bir depoyu taşımak istiyorsanız, bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.
Su Tankınızın Uzun Ömürlü Olması İçin Bakım
Depolama ürünleri içerisinde depolanmış suyun kesin uzun vadeli kullanımı nedeniyle çoğu evde, endüstride, tarım ve hayvancılık alanında oldukça önemlidir. Tankınızın güvenli ve temiz su sağlayabilmesi için uzun yıllar dayanması gerektiğinden, düzenli bakım genellikle gereklidir. Kirlenme, yapısal hasar ve tankınızda gereksiz aşınma ve yıpranma, doğru bakımla önlenebilir. Ayrıca su deposu fiyatları da oldukça uygundur. Bu sayede hemen hemen her ihtiyacınız için bir depo satın alabilirsiniz. Tankınızın temizlenmesi muhtemelen en kritik bakım olarak öne çıkar. Bu, suyun veya depolanan içeriğin kullanımına bağlı olarak yılda en az bir veya iki kez yapılabilir. Tankı boşaltın, dipteki kalıntıları veya kirleri gidermek için iç yüzeyi fırçalayın ve ardından iyice durulayın. Böyle bir işlem, yosunların büyümesini ve gelişmesini, tortuların birikmesini ve zararlı bakteri büyümesini önleyerek suyu temiz tutar ve güvenli olmayan kullanımdan uzak tutar.
Depolama ürünleri, özellikle ışığın, depo içerisine nüfuz etmesine izin vermeyen malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Eğer bir deponun içerisine ışık girerse büyük olasılıkla bir yosun büyümesine neden olacaktır. Bu kapsamda tankı bir örtü ile örtmeniz gerekecektir. Tankı gölgeli bir alana koymak aslında yosunların büyüme hızını azaltır ve dolayısıyla gereken temizlik sıklığını azaltır. Deponuzun uygun şekilde bakımı, yalnızca ömrünü uzatmakla kalmayacak, aynı zamanda depoladığınız su kaynağının temiz ve olası tehlikelerden arınmış olmasını da sağlayacaktır.