Ülkemizde tarım arazileri her geçen yıl artıyor. Bu arazilerde pek çok farklı ürün, meyve ve sebze yetiştiriliyor. Tarım arazilerinde kullanılan su deposu modelleri içerisinde pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bunlardan bazıları ise su, gübre, yakıt, tarım ilacı ve hasat edilen pek çok ürünün depolaması yapılmaktadır. Depolama tanklarının kullanılması sayesinde tarım arazilerinin sulanması daha verimli olduğu gibi tarım arazilerinde ihtiyaç duyulacak pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir depo seçerek satın alabilirsiniz. 

Tarım arazilerinde en çok depolanan içerik sudur. Depolanan su, yalnızca günlük ihtiyaçlar için değil, daha çok tarlaların sulanması için kullanılıyor. Bu kapsamda yağmur suyu hasadı da yapılabiliyor. Yağmur suyu hasadı yapmak istiyorsanız yalnızca bir depo satın alıp, evinizin çatı oluğunun altına koyabilirsiniz. Yağmur yağdıkça, çatınıza düşen yağmur suyu deponuzda depolanacaktır. Deponuzdaki yağmur suyunu ise daha sonra tarlanızı sulamak ve evdeki temizlik işleri için kullanabilirsiniz. Sulamanın daha verimli olması için deponuza damla sulama yöntemlerinde kullanılan boruları bağlayabilirsiniz.

Gübreler ve tarım ilaçları da bu depolarda depolanıyor. Nitekim tarım arazileri yerleşim yerlerine uzak yerlerde olduğu için, buradaki insanlar tarım ilacı ve gübre gibi ihtiyaçlarını toptan olarak satın alıyor ve depoluyor. Bu içeriklerden bir diğeri ise yakıttır. Bu tarz alanlarda bulunan tarım makinalarının çalışabilmesi için yakıt kullanılmaktadır. Sürekli benzin istasyonuna gitmek yerine buradaki insanlar genellikle bu tarz içerikleri depoluyor. Bu kapsamda kimyasal maddelere dayanıklı depoların kullanılması daha güvenli olacaktır. Bir diğer avantajı ise depoladığınız içeriği, depoda bulunan tahliye vanası aracılığı ile tahliye edebilirsiniz. Yakıt gibi içerikler uçucu olduğu için, deponuzun kapağından tahliye yapılmasını önermiyoruz. 

Tarım alanlarında hasat edilen pek çok farklı ürün bulunuyor. Bu ürünler ise bazen silo tasarımlı depolarda depolanıyor. Bu depoların bazılarının kapak kısmı bulunurken, bazılarının bulunmuyor. Bununla birlikte hasattan hemen sonra ürünlerin sevk edilmesi mümkün olmayabilir. Sıcaklık değişimlerine dayanıklı bir tank kullanmak, bitkiyi geçici olarak nemden ve zararlılardan koruyabilir. Bu tarz depolar özellikle tahılların depolanması için çok fazla kullanılmaktadır. Bu tanklar tarım arazilerinde veya köylerde foseptik deposu olarak da kullanılmaktadır. Nitekim bu tarz yerlere kanalizasyon gibi imkanlar götürülemediği için bu tarz alanlarda 7 tonluk su deposu modelleri foseptik olarak kullanılabiliyor. Foseptik olarak kullanılan depolar genellikle toprak altına gömülüyor. Böylece depolanan foseptik dışarıdan bakıldığında görülmüyor. Foseptiğin pis bir görüntüsü ve kokusu olduğu için toprak altına gömülen depoların kullanılması daha iyi olacaktır.

Depoların İçerisinde Neler Depolayabilirsiniz?

Depolama ürünlerinin çok geniş kullanım alanları vardır. Sıvılar, katılar ve hatta organik ve kimyasal maddeler de dahil olmak üzere çok çeşitli malzemeler depolanabilir. Bu malzemelerin depolanmasında ise 9 tonluk su deposu modelleri çok fazla kullanılmaktadır. Bu depoların kullanım alanları çok çeşitli olup, doğru şekilde kullanırsanız uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. Bu depoların içerisinde genellikle sıvı içeriklerin depolandığı düşünülüyor ancak bu depoların içerisinde gıda, gübre, hayvan yemi ve çikolata, hasat edilen tahıllar da dahil olmak üzere pek çok farklı organik ve kimyasal ürün depolanabiliyor. Tanklar içerisinde su, yağ, içecekler ve endüstriyel kimyasallar gibi sıvılar da depolanmaktadır. 

Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Her malzemenin dayanıklılığı ve uygunluğu farklıdır, bu nedenle amaçlanan kullanım için doğru malzemeyle üretilmiş depoyu seçmek önemlidir. Tehlikeli maddeler ve endüstriyel kimyasalların özel koşullar altında depolanması gerekir. Korozyona dayanıklı malzemelerden üretilen tanklar, uzun süreler boyunca depolanan kimyevi ürünün güvenliği sağlayabilir. Bu kapsamda bizlerde bu depoların içerisinde depolanabilen bazı ürünleri araştırdık ve aşağıda listeledik. 

  • İçme suyu
  • Yağmur suyu
  • Yemeklik yağ
  • Zeytinyağı
  • Süt
  • Soya sosu
  • Gübre
  • Makine yağı
  • Dizel
  • Benzin
  • İlaç
  • Bakteri ve virüs
  • Pirinç
  • Buğday
  • Soya fasulyesi 
  • Şeker
  • Tuz
  • Toz deterjan
  • Sıvı deterjan

Katı Ürünler Su Depolarında Depolanabilir Mi?

Bu depolar ülkemizde sadece depolama amaçlı değil aynı zamanda eşyaların farklı yerlere taşınmasında da bir araç olarak kullanılır. Bu depoların içerisinde katı, sıvı organik ve kimyasal pek çok farklı içerik depolanıyor ve farklı farklı yerlere sevk edilmek için kullanılıyor. Bu kapsamda bu depoların içerisinde tahıllar, tozlar, gıda gibi malzemeler depolanabiliyor. Yalnızca depolamak için değil, depolanan içeriğin muhafazası ve sevkiyatı için de bu depolar kullanılıyor. Nitekim sıvılar ve tozlarbu depolara konuyor ve ülkemizin ve hatta Dünya’nın dört bir yanına taşınıyor. Bu açıdan baktığımızda bu depolar oldukça işlevseldir.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan 0 ürün var