Ülkemizdeki tarım alanları genellikle yerleşim yerlerin dışında olan yerlerde bulunuyor. Hal böyle olunca bu tarz yerlerde pek çok farklı ihtiyaç toptan alınıyor ve depolanıyor. Tarımda su, gübre, tarım ilacı gibi maddelerin uygun şekilde depolanması gerekmektedir. Bu tarz içeriklerin depolanması için özellikle polietilen toprak altı depolar kullanılıyor. Özellikle yeraltına gömülen tanklar, içerisinde pek çok farklı içerik depolayabilirsiniz. Yeraltına gömülen tankların en büyük avantajı ise hava durumundan ve çevredeki olumsuz etkilerden etkilenmemesidir. Bu kapsamda toprak, depoya yalıtım sağlar. Deponun yer altına gömülmesi ile içindekiler yazın şiddetli güneş ışığından, kışın ise dondurucu soğuğundan korunabiliyor. Özellikle tarım alanlarında sulama yapmak için suyun depolanmasında çok uygundur, çünkü sıcaklık değişimlerinden dolayı buharlaşma ve donma riskini azaltır.

Bu depolar sayesinde tarlanızı çok daha iyi bir şekilde sulayabilirsiniz. Damla sulama sistemlerinizi, deponuza bağlayabilirsiniz. Ayrıca toprağın daha verimli kullanılmasına da sağlar. Tankın yer üstüne kurulması bazen tarla işleri için kullanılabilecek alanı azaltabilir, ancak yer altına kurulmasıyla, yer üstünde bulunan alanınızı daha iyi kullanabilirsiniz. Özellikle geniş alanlara ihtiyaç duyulan tarım alanlarında bu avantaj daha da belirginleşiyor. Ayrıca bu depolar oldukça dayanıklıdırlar ve doğru malzemelerden yapılmış yer altına gömülen tanklar uzun yıllar dayanabilir. Yer altına gömülen tankların içerisinde sadece su değil, aynı zamanda sıvı gübre ve tarım ilaçlarını depolamak, hatta foseptik depolamak için bile kullanılıyor. Çünkü bu depolarda tahliye vanaları bulunmaktadır. Bu vanalar aracılığı ile depoladığınız içeriği kolayca tahliye edebilirsiniz.

Köylerde Foseptik Depoların Kullanımı

Ülkemizde köyler, yerleşim yerlerine uzak yerlerde olduğu için, çoğu köye belediyeler kanalizasyon hizmeti götüremiyor. Köylerde genellikle yeterli kanalizasyon sistemi bulunmadığından, evsel atık suların ve tuvalet atıklarının uygun şekilde depolanması için yaygın olarak foseptik olarak kullanılan su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu tankları kullanarak, tuvalet atığınızın veya pis su atığının çevreye atılması engellenebilir. Bu tankların en büyük avantajlarından biri de dar alanlara bile kurulabilmesidir. Yer altına gömülmesi sayesinde hem arazi daha etkin kullanılabiliyor hem de tarım arazilerinde ve yaşam alanlarında yer kaplamıyor. Depo yer altına gömüldüğü için ve kapağı kapalı olduğu için çevreye kötü koku yaymaz. Bu tarz depoları temizlemeniz gerekmez ancak deponuz dolduğunda vidanjör yardımıyla boşaltmanız gerekir.

Özellikle dayanıklı malzemelerden üretilen septik tanklar korozyona karşı dirençlidir. Toprak altına gömülen bu tanklar ayrıca yağmur suyu hasadı için kullanıldığında günlük yaşam için su tasarrufu sağlayacaktır. Tarlanızda veya ev bahçeciliği için suyun bu şekilde kullanılması israfı azaltacaktır. Köy yaşamında doğayla uyumlu, hijyenik bir ortamın sağlanması önemlidir. Foseptik olarak kullanılan bu tankların doğru kullanılması gerekmektedir. Bu kapsamda deponuz dolduysa, atığı dikkatli bir şekilde depodan boşaltmanız gerekecektir.

Gübre ve Yakıt Depolaması İçin En Uygun Tanklar Hangisidir?

Ülkemizde pek çok farklı alanda depolama ürünleri kullanılmaktadır. Bu depoların fiyatları oldukça uygun olduğu için insanlar hemen hemen her ihtiyaç için bir 5 tonluk su deposu satın alabiliyor. Bu kapsamda köylerde ve bazı tarım alanların gübre, tarım ilacı ve yakıt gibi içeriklerin depolaması için depolar çok fazla kullanılıyor. Gübre depolanan tankların, kimyasal dayanıklılığa sahip olması gerekir. Özellikle sıvı gübrelerin depolanmasında polietilen kullanılarak üretilen tanklar sıklıkla kullanılmaktadır. Bu depolar dışarıda dahi kullanıldığında paslanmaz. Ayrıca ultraviyole ışınlarına karşı da dayanıklıdır. Katı gübreyi depolarken neme karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlanmış bir depo seçmek gerekir. Bu kapsamda depoların kapakları bulunuyor. Gübre gibi içeriklerin depolanması sonrasında kapağının kapatılması gerekir.

Yakıt depolanırken güvenlik son derece önemlidir. Çünkü yakıt kolayca yanabilen bir içeriktir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar son derece dayanıklıdır. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar ise aynı zamanda hafif olma, kolay taşınabilme ve korozyona uğramama gibi avantajlara da sahiptir. Ancak yakıt depolamaya uygun olmayabilir. Ayrıca tankın kurulumu için doğru lokasyonu seçmek önemlidir. Bu kapsamda kullandığınız tankı düzenli olarak temizlemelisiniz. Yakıt pahalı bir içerik olduğundan dolayı toprak altına gömülen depoların içerisinde depolayabilirsiniz. Böylece depoladığınız içeriğin çalınması daha zor olacaktır. Bu açıdan baktığımızda deponuz, depoladığınız içerik için güvenlik de sağlamaktadır.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var