Ülkemizde pek çok farklı bölgelerde depolama ürünleri kullanılmaktadır. Ülkemizin köy veya kırsal alanlarında kullanılan depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır. Bu bölgede su deposu kullanımının artmasının en büyük sebebi tarım alanlarında çok fazla suyun kullanılmasıdır. Ülkemizdeki tatlı suyun %60 ile %70 arasındaki kullanımı tarım alanlarında kullanılmaktadır. Bu kapsamda damla sulama yöntemine geçilse bile, tarım alanları ülkemizin su kaynaklarının büyük bir kısmına hala ihtiyaç duyacaktır. Daha küçük açıdan baktığımızda ise tarım alanlarında yalnız su değil, gübre, tarım ilacı ve yakıt gibi pek çok farklı şey depolanabiliyor. Bu hususları sizler için aşağıda listeleyerek detaylandırdık.

  • Su Depolaması

Tarım alanlarında en çok kullanılan şey sudur. Günümüzde bu alanlarda gittikçe daha modern sulama yöntemlerine geçilebiliyor ancak halen çok fazla su tüketimi olabiliyor. Bu kapsamda damla sulama gibi yöntemler için hortumlar bir depoya bağlanarak, su temini bu şekilde sağlanıyor. Tahliye vanasına bağlanan bir hortum sayesinde tüm tarla damla damla sulanabiliyor.

  • Gübre Depolaması

Gübre, tarım alanlarında sezonluk veya her dönemde kullanılmaktadır. Kullanımı ekilen ürüne göre değişmektedir. Gübre bazen sıvı formda olabildiği gibi bazen katı formda da olabiliyor. Bu kullanılan gübre türüne göre değişkenlik gösterebilir ancak her iki formda da depolama ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle bazı tarım alanlarında insanlar gübrelerini önceden temin etmek isteyebiliyorlar çünkü sonradan gübre fiyatları artabiliyor. Bu kapsamda çok fazla depolama ürünü kullanılmaktadır.

  • Tarım İlacı Depolaması

Gübreden sonra en çok kullanılan içerik tarım alanlarında tarım ilacıdır. Bu ilaçlar genellikle kimyasal olup, sıvı formda oluyor. Bazı tarım ilaçları toz formda satılabiliyor ancak bazı ilaçlar direkt olarak sıvı formda satılabiliyor. Bu kapsamda bazen tarım ilaçları da bu depolama ürünleri içerisinde depolanabiliyor.

  • Yakıt Depolaması

Tarım alanları, ülkemizin şehirden uzak, kırsal alanlarında olduğu için yakıt gibi hayati ve pahada ağır olan içeriklerin depolanması gerekebiliyor. Bu işlem için polietilen yatay depolar çok fazla kullanılmaktadır. Genellikle çiftçiler şehre indikleri zaman küçük bir depo aracılığı ile yakıt satın alır ve yakıtı depolayarak, traktöründe veya bir takım tarım makinesinde kullanabiliyor.

Hayvancılık Alanında Kullanılan Su Depoları

Ülkemizde yalnızca tarım değil, hayvancılık alanında da çok fazla kullanılan depolama ürünleri bulunmaktadır. Bazı hayvancılık yapanlar, hayvanın yem ve su ihtiyaçlarını otomatize etmiştir. Bu tarz otomatik sistemlerde depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır. Bu sistemler otomatik olarak hayvanlara belirli miktar yem ve su verebiliyor. Sizlerde bu tarz sistemlerde bu depolama ürünlerini kullanabilirsiniz.

Otomatik sistemlerin yanında hayvancılık yapan çobanların veya insanların bu tarz depolar kullanması pek çok farklı açıdan fayda sağlamaktadır. Çünkü hayvanların suya ihtiyacı bulunmaktadır. Kaba bir hesap ile bir inek günde ortalama 100 litre su içebiliyor. Bu kapsamda her bir inek için 100 litre kapasiteli bir depo almak yerine, 10 inek için 1 tonluk depolama ürünü satın alabilirsiniz. Eğer 100 hayvanınız varsa 100 tonluk bir depolama ürünü de satın alabilirsiniz. 

Bunlara ek olarak hayvanların dışkısından metan gazı üretilebiliyor. Bu gaz yanıcı olabildiği için depolanıyor ve doğalgaz olarak kullanılabiliyor. Sizlerde hayvanlarınızın dışkılarını bir depo içerisinde saklayıp, gaz çıkışı vererek ocağınızda, evinizin veya ahırınızın ısıtmasında kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olmalısınız, bu tarz alanlarda bazen basınç patlamaları olabiliyor. Bir basınç ölçer ile basıncı kontrol altına alabilirsiniz. Yapılan bu işleme ise biyogaz adı verilmektedir. Oluşan gaz ise metan gazıdır.

Hobi Bahçeleri İçin Kullanılan Depolar

Ülkemiz insanı, hemen hemen her boş bahçeyi dikip, oradan bir hasat sağlamak ister. Bu ülkemiz insanı için bir nevi terapidir diyebiliriz. Bu kapsamda İstanbul’da İstanbul tonluk depo modelleri oldukça kullanışlı olacaktır. İstanbul gibi büyük şehirlerde hobi bahçeciliği çok fazla yapılmaktadır. Bu hobisini biraz ilerleten insanlar küçük seralar kurabiliyor veya küçük bir depo içerisinde bitkiler için organik kompost hazırlayabiliyorlar. Bu kompostlar bitkileriniz için gübre görevi görmektedir. Organik atıklar ile kolayca yapılabilmektedir. Bahçenizin toprağını besler, bitki verimini artırmaktadır.

Hobi bahçeciliği alanını geliştirmek isteyenler yağmur suyu hasat sistemi kurabilirler. Böylece bahçeniz için hem hazır suyunuz olur, hemde su faturalarınız bir hayli düşecektir. Bazı insanlar otomatik damla sulama sistemi kuruyorlar, böylece bahçe full otomatik olabiliyor. Bazı insanlar bu işlemleri manuel olarak yapmak istiyor. Bu kapsamda depo tasarımları da önemlidir. Dikey veya yatay depolama ürünleri bu alanda kullanılabilmektedir. Bahçenize göre istediğiniz herhangi bir renkte depo satın alabilirsiniz. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var