Tarım alanları, yerleşim yerlerine uzak olan yer bölgelerde yer almaktadır. Hal böyle olunca bu tarz alanlarda pek çok farklı içeriğin depolaması için su deposu modelleri kullanılıyor. Tarımda su, yakıt, tarım ilacı ve hatta foseptik depolaması bile önemlidir. Kullanıma uygun tankın seçilmesi pek çok farklı açıdan avantaj sağlayacaktır. Polietilen, paslanmaz çelik, polyester ve yeraltı tankları gibi farklı tipteki tankların kullanımı tarım alanlarında çok önemlidir. Bu kapsamda bizlerde tarım alanlarında kullanılan depoları araştırdık ve aşağıda listeledik.

  • Sulama için polietilen tanklar

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafif, dayanıklı ve kurulumu kolaydır. Ultraviyole ışınlara ve korozyona karşı dayanıklı olduğundan uzun süreli kullanıma uygundur. Tarım alanlarında bu depolar yağmur suyu veya kuyu suyu depolaması için kullanılıyor. Bazı depoların taşınması kolaydır ve bu tarz depolar tarım alanlarında çok kullanılır. Bununla birlikte bu tarz depolar kullanılarak, damla sulama gibi daha sürdürülebilir şekilde tarlaların sulaması yapılabilir.

  • Paslanmaz çelik yakıt depolama tankları

Dayanıklı paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar içerisinde, traktör ve tarım makinelerinde yakıt sağlamak için yakıt depolaması yapılır. Bu depolar paslanmaya ve karşı dayanıklı olması yakıt kalitesinin korunmasını kolaylaştırır. Bu depolar son derece hava geçirmez ve buharlaşmayı ve sızıntıyı önleyecek şekilde tasarlanmıştır, ki bu hususta tek yapmanız gereken deponun kapağını kapatmak olacaktır. 

  • Tarım ilacı depolanması için polyester tank

Tarım alanlarında en çok kullanılan ürünlerden bir tanesi de tarım ilacı ve gübredir. Gübrelerin bazıları katı, bazıları ise sıvı formda olabiliyor. Zira tarım ilaçlarının kimyasal reaksiyonlara yatkın olması nedeniyle kimyasallara karşı yüksek dayanıklılığa sahip polyester kullanılarak üretilen tanklar kullanılmaktadır. Bu depoların avantajları arasında korozyona ve kimyasallara dayanıklı olması bulunur. Sizlerde bu depoların içerisinde tarım ilacı veya gübre depolaması yapabilirsiniz.

  • Foseptik depolaması için yeraltı tankları

Toprak altına gömülen tanklar içerisinde tarımsal ve hayvansal atıklar depolanabilir. Bununla birlikte bu tarz alanlarda kanalizasyon olmadığı için foseptik deposu olarak da kullanılmaktadır. Deponun yer altına gömülmesi kokuyu azaltır ve çevrenin temiz kalmasına yardımcı olur. Bu tarz atıkların depolandığı depolar, zaman içerisinde dolacaktır. Bu hususta deponuzu vidanjör yardımıyla boşaltabilirsiniz.

Tarım Alanlarında Yağmur Suyu Hasadı Nasıl Yapılır?

Tarımda su kaynaklarının etkin kullanımı önemli bir konudur. Özellikle yağmur suyunun doğru bir şekilde toplanması ve depolanması su sıkıntısı riskini azaltabilir. Nitekim bu kapsamda pek çok farklı tasarımdaki polietilen su deposu modelleri kullanılmaktadır. Ülkemizde bulunan tatlı suların %65 ila 70’i tarım alanlarında kullanılmaktadır. Bu sebeple tarım alanlarında yağmur suyunun iyi değerlendirilmesi su sıkıntısı riskini azaltabilir. Bu kapsamda tarım alanlarında daha sürdürülebilir sulama yöntemleri tercih edilebilir. Bir depo satın alınarak damla sulama yöntemleri tercih edilebilir veya yağmur suyu hasadı yapılabilir. Peki tarım arazilerinde yağmur suyu hasadı nasıl yapılır?

  • Çatılar kullanılarak yağmur suyu toplama

Tarım alanlarında ambar, ahır veya seranın çatısına düşen yağmur suyu oluklar aracılığıyla depolanabilir. Yağmur suyu polietilen kullanılarak üretilen tanklarda veya yer altına gömülen tanklarda depolanarak, hayvanların sulama ve içme suyu veya tarlalar için sulama suyu olarak kullanılabilir. Çatı malzemesine göre su kalitesi değişebileceğinden, yağmur suyu sisteminden gelen suyu filtre etmek daha iyi olacaktır.

  • Çatı olukları kullanımı

Yağmur suyu evinizin veya ahırınızın çatısında toplanır ve çatı olukları sayesinde çatınızdan depolarınıza yağmur suyu akabilecektir. Çatı olukların kullanımı bu sebeple oldukça önemlidir. Bununla birlikte kar yağdığında ise eriyen kar suyu deponuza yavaş yavaş dolabilir.

  • Yağmur suyu hasadı için uygun depo seçimi

Yağmur suyu hasadı için deponuzun hacmi oldukça önemlidir. Nitekim depolama ürünleri 50 litre ile 100 ton arasında farklı hacimlerde değişkenlik göstermektedir. Bu kapsamda yağmur miktarına göre bir depo seçmenizi öneriyoruz.

Tarım Alanlarında Foseptik Kurulumu Nasıl Yapılır?

Tarım alanları, yerleşim yerlerine uzak alanlarda olduğu için kanalizasyon gibi hizmetler götürülemiyor. Hali hazırda tarım alanlarında polietilen yatay deposu modelleri kullanılmaktadır ancak foseptik kurulumu için genellikle toprak altına gömülen depolama ürünleri kullanılmaktadır. Tarım alanlarında foseptik kullanımı, sağlıklı bir ortamın sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Foseptik için uygun bir yer seçimi, kullanılacak tank tipi ve borulama tasarımı göz önünde bulundurularak, düzenli kontrol ve bakımları yapılarak uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.

Foseptik için deponun kurulduğu alan çok önemlidir. Bu kapsamda toprağın yumuşak olmaması da önemlidir. Aksi halde toprak kayması olabilir. Tarım alanları gibi alanlarda kullanılan foseptik tankları polietilen veya polyester kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda foseptik atık miktarına göre deponun büyüklüğü seçilebilir. Seçtiğiniz tank toprak altına gömülecek ise, bu işlemin profesyonel bir ekip tarafından yapılması önem arz etmektedir. Çünkü bir deponun toprağa gömülme işlemi özenli bir şekilde yapılmaktadır. Tuvalet ve yıkanma alanlarının gider borularını foseptik deposuna bağlayarak atığın tahliye edilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece atığın toprağa karışmasına önleyibilirsiniz. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var