Son zamanlarda etrafımızda birçok farklı depolama ürünü görmekteyiz. Çünkü bu depolar pek çok farklı alanda, pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Nitekim su deposu modelleri pek çok farklı tasarımlarda üretilebiliyor. Bir tankın düzgün bir şekilde kurulumu, işlevselliğini ve uzun ömürlülüğünü sağlamak için çok önemlidir. İyi bir kurulum, deponuzdan aldığınız verimi en üst düzeye çıkarabilir. Kurulum sırasında biraz dikkatli olmak gerekmektedir. Bir tankı kurarken veya yerleştirirken uzak durmanız gereken beş yaygın hata ise aşağıdaki gibidir.

  • Düz Zemin

Depolama ürünleri boş iken oldukça hafiftir. Ancak doldurulduğunda haliyle ağırlaşabilir. Eğer deponuz düz bir zeminde değilken doldurursanız, bu, bir süre sonra tankın eğilmesine, çatlamasına yol açabilir. Tankın tüm ağırlığını destekleyemeyen engebeli veya yumuşak zemine tankınızı koymayın. Düz ve sabit bir yüzey sağlamak için kum veya betondan bir zemin kullanabilirsiniz. 

  • Yanlış Konumlandırma

Depoların doğru bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Nitekim doğru konumlandırma ise tamamen, depoyu hangi amaçla kullanacağınıza bağlıdır. Tankınızı, kolayca erişebileceğiniz bir yere yerleştirmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde deponun kötü konumlandırılması kurulum sırasında sorunlara neden olacaktır.

  • Depo Tasarımı

Deponun tasarımı dikey, yatay veya silo olabilir. Bu kapsamda deponun tasarımına göre bir yer belirlenmelidir. Yer belirlenirken bir diğer kıstas ise depoyu hangi amaçla kullanacağınıza bağlıdır.

  • Zeminin Temiz Olması

Zeminin özellikle temiz olması gerekmektedir. Zeminde küçükte olsa taş olmamalıdır. Çünkü depo doldurulduğunda ağırlaşır, zemindeki bir taş deponun yüzeyinde strese neden olabilir.

  • Depo Hacmi

Depolama ürünleri 50 litreden başlayarak 100 tona kadar çeşitli hacimlerde üretilebiliyor. Bu kapsamda bazı depolar oldukça büyüktür. Bu sebeple bazı fabrikaların kapısından sığmazlar. Bu sebeple bu depoların yerinde montaj özelliği bulunmaktadır.

Yağmur Suyu Hasadı Sistemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Son yıllarda küresel iklim krizinin etkileri arttıkça, insanların çevre dostu yaşamaya dair istekleri de artıyor. Bu yaşamın parçalarından birisi de yağmur suyu hasadı yapmaktır. Bu hasat sisteminde ise polyester su deposu modelleri kullanılabilmektedir. Yağmur suyu hasadı, belediyenin su kaynağına olan bağımlılığınızı azaltarak su tasarrufunun en kolay ve en üretken yöntemlerinden biridir. Bizlerde biraz araştırdık ve aşağıda yağmur suyu hasadının faydalarını sizler için listeledik.

  • Doğru Yağmur Suyu Toplama Yüzeyini Seçin.

Bu tarz sistemleri evinizde kolayca kurabilirsiniz. Bu kapsamda evinizin yağmur suyu toplama alanı, evinizin çatısıdır. Suyun kalitesi ve miktarı, yağmur suyunu toplayan çatı veya yüzey türünden doğrudan etkilenecektir. Bu sebeple çatınızdaki toksik kaplamalar veya kirleticiler içeren malzemeleri kaldırmalısınız. Pürüzsüz ve toksik olmayan metal veya kiremit gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Temiz ve verimli bir toplama yüzeyi, su içerisindeki döküntü ve kirlenmeyi en aza indirir.

  • Filtre Sistemi Kurun

Bu tarz sistemde, kir, yaprak ve kirleticiler, çatınızdan deponuza kadar taşınabilir. Bu kapsamda suyun tanka girmesinden önce filtre yerleştirerek kirleri filtreleyin. Bu tarz filtreler sayesinde toplanan suyunuzu daha temiz ve yeniden kullanabilirsiniz. 

Yağmur Hasadı Sisteminde Depo Yerleşimi

Bir yağmur hasadı sistemi kurmak için yalnızca depo satın almanız yeterli olacaktır. Bu depolama ürünleri pek çok farklı tasarımda ve büyüklükte üretilebiliyor. Tankın konumu depolanan suyu hem toplamayı hem de kullanım kolaylığını etkileyecektir. Eğer evin içerisinde kullanmak istiyorsanız, polietilen su deposu modelleri üzerinde bulunan vanadan evinize tesisat çekmeniz gerekir. Bunların yanında temizlik ve bakım için deponuzun kolayca erişilebilir bir alanda bulunduğundan emin olmanız önemlidir. İyi yerleştirilmiş bir tankın verimliliği de artacaktır.

Yağmur hasadı sistemindeki filtre sayesinde belirli döküntülerin ve böceklerin deponuza girmesi engellenir. Bu sebeple bu tarz sistemlerde mutlaka filtreler kullanılmalıdır. Bu kapsamda yaprakları ve daha büyük parçacıkları engellemek için oluk elekleri takabilir veya daha küçük kirleri filtrelemek için tank kapak bölümüne yakın ince filtreler takabilirsiniz. İyi filtreleme, suyun birçok alanda kullanılmasını sağlayacaktır. Hatta iyi filtrelerseniz, suyu içebilirsiniz. Sizlerde evlerinize çok basit bir şekilde yağmur suyu hasadı sistemi kurabilir ve depoladığınız suyu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan şey yalnızca bir depolama ürünüdür.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var