Ülkemizin dört bir yanında depolar kullanılmaktadır. Bazı bölgeler soğuk iken, bazı bölgeler sıcak olabiliyor. Ancak özellikle ülkemizin soğuk bölgelerinde kullanılan su deposu modelleri içerisine depolanan su donabiliyor. Deponun içerisindeki su donduğu zaman içerisindeki suyu kullanmak oldukça zor hale gelebiliyor. Bu kapsamda deponuzu evinizde bulunan malzemeler ile yalıtmanız gerekebilir. Ancak depolara özgü bir yalıtım malzemesi malesef ki bulunmuyor. 

Deponuzu dondurucu soğuktan korumak istiyorsanız, yapacağınız en iyi şey deponuzu içeriye bir yere almak ve orada kullanmak olacaktır. Deponuzu koyduğunuz oda soğuk olsa bile depoladığınız su gibi içerikler donmayacaktır. Bununla birlikte polyester bir battaniye ile deponuzu sarabilirsiniz. Deponuzu yalıtmanız yeterli olmayacaktır. Deponuzun tahliye vanası da donabilir. Bunu engellemek için vanayı da bir bez ve plastik kelepçe ile sarabilirsiniz. Ancak unutmayın ki tüm önlemleri alsanız bile, dışarıda kara saplanan bir deponuz varsa, depoladığınız içerik er veya geç donacaktır. Bu sebeple kış aylarında deponuzu içeride kullanmanızı öneriyoruz. 

Toprak Altı Depolara Toprak Yalıtım Sağlar Mı?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde toprak altına gömülen depolar kullanılmaktadır. Toprak altına gömülen depolar oldukça dikkatli bir şekilde gömülmektedir. Toprak altına gömülen depolar ise genellikle polietilen su deposu modelleri oluyor. Yer altına gömülen tanklara toprak doğal bir izolasyon sağlar. Yer üstünde kullanılan depoların aksine, toprak altına gömülen depoların içerisinde sıcaklık sabit bir şekilde korunmaktadır.

Toprağın doğal yalıtım özelliği sayesinde yer altına gömülen tanklar daha stabil bir sıcaklığa sahip oluyor. Bununla birlikte bu depolar çürümez veya korozyona uğramaz. Nitekim toprağa gömülme işlemi de oldukça dikkatli bir şekilde yapılıyor. Yeraltı, dışarıdaki sıcaklıktan daha az etkilendiği için deponun içerisi, yazın serin, kışın sıcak oluyor. Toprak altına gömülen bu depolar soğuk bölgelerde de, sıcak bölgelerde de kullanılabilir. Bu sebeple ek yalıtıma ihtiyaç yoktur çünkü toprağın kendisi doğal bir yalıtım tabakası görevi görür. 

Bu depolar dikkatli bir şekilde toprak altına gömülüyor. Gömülme işlemi için üreticinizden yardım almanızı öneriyoruz. Bu kapsamda deponun gömüleceği alan kazılır. Ardından deponun gömülmesi için beton bir alan oluşturulur. Depo dikkatlice kazılan çukurun tam ortasına yerleştirilir. Ardından önce yumuşak toprak, ardından kum ile depo gömülür. Bu gömülme işlemi ile deponuzu yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Zamanla deponuz sanki hep toprağın altındaymış gibi görünecektir.

Karavan ve Yatlarda Kullanılan Depoların Özellikleri Nelerdir?

Ülkemizde son zamanlarda yat ve karavan kullanımı çok fazla artmaya başladı. Karavan ve yatlarda alan oldukça dar olduğu için tank seçimini önemli hale geliyor. Özellikle polietilen yatay deposu modelleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Çünkü yatay tasarıma sahip depolar, dar alanlara çok daha iyi bir şekilde sığabiliyor. Bununla birlikte bu tarz alanlarda iki adet depo kullanılmaktadır. Birinci depo temiz su için kullanılırken, ikinci depo ise pis su için kullanılmaktadır. Karavan ve yatlarda bu depoların dolduklarında boşaltılması gerekmektedir.

Karavan ve yatlarda yatay tasarıma sahip polietilen kullanılarak üretilen tanklar kısıtlı alanlara en iyi şekilde sığabilir. Tasarımın hafif, dayanıklı ve kullanımı kolay olması gerekir. Yatay tasarımlı depolar oldukça kullanışlı, hafif ve dayanıklıdır. Nitekim bu depoların çoğu karanva ve yatların içindeki sınırlı alana sığacak şekilde ince yatay bir tasarıma sahiptir. Trafik akışını engellemeden gerekli kapasiteyi sağlayacak şekilde tasarım yapılması gerekiyordu.

Polietilen malzeme olarak hafiftir. Bu malzeme kullanılarak üretilen depolar ise hafif ve yüksek korozyon direncine sahiptir. Nemden etkilenmez. Etkilenmediği için de çürüme ve paslanma yapmaz. Bununla birlikte karavan ve yatlar sürekli hareket halinde olduğu için depolar çok fazla titreşir. Ancak bu depolar titreşimlere karşı dayanıklıdır ve çatlama yapmaz. Araçta oluşan titreşim depo yüzeyinde stres yapabilir. Bu sebeple deponuzu yumuşak bir battaniye ile sarabilirsiniz. 

Bu depolar hafif ve uygun fiyatlı olmasının yanında kolayca temizlenebilmektedir. Karavan ve yatınızda kullandığınız depoyu, koyduğunuz alandan çıkarın ve kapağını açıp temizleyebilirsiniz. Hatta bu tarz alanlarda tazyikli su püskürten makinelerden kullanabilirsiniz. Böylece daha hızlı bir şekilde deponuzu temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra deponuzu iyice durulamayı unutmayın. Özellikle temiz su depoladığınız tankın içerisinde deterjan veya pis bir koku olmasını istemezsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var