Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE yani polietilen olarak kullanılır. Polietilen su deposu da olduğu gibi farklı birçok endüstriyel ürün de üretilmektedir. Fakat etilen molekülü C2H4 ile çift bağ ile bağlanmış iki CH2’den oluşur. Öte yandan Etilenin polimerleşme tepkimesi, 1930 yılında tesadüfen İngiliz kimyasal ürünler şirketi Imperial Chemical Industries’de bulundu. Fakat seri üretimde kullanılması 1970’li yılları bulmuştur. Polietilenin üretim şekli, etilenin polimerizasyonu ile olur. Polietilen plastik, düşük yoğunluklu, orta yoğunluklu ve yüksek yoğunluklu olabilir aynı zaman da kalıplanabilir, ekstrüde edilebilir ve çeşitli şekillerdeki kalıplara dökülebilir. Polietilen, suyu oldukça az emen, sert, sağlam, dayanıklı ve boyut kararlılığı olan bir malzemedir.
Peki su depolarında polietilen neden kullanılmaktadır. Polietilen yukarıda da açıkladığımız gibi sert bir plastiktir ve yüksek yoğunluklu, orta yoğunluklu, son olarak da düşük yoğunluklu olabildiği için polietilen depo üretiminde oldukça etkili hale gelmiştir. Bu doğrultuda düşünecek olursak yüksek basınçlı operasyon kategorisiyle genelde sıradan düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) elde edilirken düşük basınçlı operasyon kategorisiyle yüksek yoğunluklu (HDPE) ve doğrusal düşük yoğunluklu (LLDPE) polietilen elde edilir.
Ayrıca polietilenden üretilen depolar UV stabilizanlıdır. Peki bu ne demektir. Biliyorsunuz UV ışık, güneşten çıkan ışıklara denir. UV stabilizasyon; bir polimer ısıya, soğuğa ve UV ışığa maruz kaldığında bozulmayı önlemek için plastiklerin stabilizasyona ihtiyacı vardır. UV stabilizatörler aracılığı ile işlem sırasında polimeri korur ve plastik son ürünlerin kullanım sırasında fiziksel özelliklerini koruyarak ömrünün uzamasını sağlar. Bu işlemden sonra su deponuz hiç bir şekilde güneş ışınlarından ve soğuktan etkilenmez.
Çok yaygın olarak polietilenin sağlığa zararlı olduğu düşüncesi hakimdir. Fakat bu tamamen bir şehir efsanesidir diyebiliriz. Çünkü süt kutularından tutun yağların konulduğu pet şişeler gibi gıda paketlemesi gibi pek çok şey kullanılan bu maddenin sağlığa herhangi bir zararı bulunamamıştır.
Bir başka özelliği ise geri dönüştürülebilir olmasıdır. Bunların yanı sıra UV stabilizanlı olduğu için içerisinde herhangi bir yosun veya farklı bir mantarın oluşmasını engeller. Böylece içerisinde depolanacak sıvı için ideal bir ortam oluşturulmuş olur. Polietilen depolar üretilirken bir kalıp üzerinden üretildiği için tüm yüzeyleri pürüzsüz bir şekilde çıkar. Böylece polietilen depolar her ortam ve mevcut çevre koşullarına uyum sağlar.