Depolama ürünleri günümüzde birçok teknoloji ile donatılmıştır. Bu açıdan baktığımızda su deposu suyun saklanması ve dağıtılması için kullanılan büyük yada küçük ebatlarda olabilen araçlardır. Depolarda, suyun akışını düzenlemek ve suyun gereksinimlerine göre dağıtmak için birçok parça ve bağlantı noktası kullanılır.
Bağlantı noktaları, depoların farklı bölümlerini birbirine bağlamaya yarayan parçalardır. Bu parçalara örnek olarak depolarda suyun giriş ve çıkışını düzenlemek için bağlantı noktaları kullanılmasını verebiliriz. Ayrıca, depolama ürünlerinde farklı bölümlerinde suyun farklı basınçlarda akmasını sağlamak için de bağlantı noktaları kullanılır. Kullanılan diğer önemli parçalar arasında su pompaları, su filtreleri, su kaynakları, suyun akışını kontrol eden vanalar ve deponun iç yapısını düzenleyen yapı elemanları bulunur. Bu parçalar, depoların çalışmasını ve suyun etkili bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Bu araçlarda kullanılan bağlantı noktaları ve parçaları sizler için araştırarak aşağıda listeledik.
1) Manşon
Depolama ürünlerinde, suyun akışını düzenlemek için kullanılan bir parçadır. Manşon, suyun giriş ve çıkışını kontrol eden bir vanaya benzer, ancak daha hafif ve esnek bir yapıya sahiptir. Manşonlar, suyun farklı basınçlarda akmasını sağlamak ve suyun gereksinimlerine göre dağıtılmasını kolaylaştırmak için kullanılır.
Manşonlar, genellikle metal, plastik veya kauçuk gibi malzemelerden üretilir ve depoların farklı bölümlerine veya su tesisatı sistemlerine bağlanır. Manşonlar, depolar ve su tesisatı sistemlerinde suyun akışını düzenlemek için kritik bir rol oynar, ancak aynı zamanda suyun güvenliğini de sağlar. Manşonlar, depoları su tesisatı sistemlerinde suyun güvenliğini ve verimliliğini artırmak için önemlidir. Manşonlar, suyun gereksinimlerine göre doğru şekilde dağıtılmasını sağlar ve su tesisatı sistemlerinin çalışmasını düzenler. Manşonlar, ayrıca suyun farklı basınçlarda akmasını sağlar ve böylece su tesisatı sistemlerinde su kaybını azaltır.
2) Kapak
Kapak kısmı genellikle depoların imal edildiği hammaddede kullanılarak üretilmektedir. Çünkü her deponun üstün olduğu bir husus bulunmaktadır. Örnek olarak polietilen su deposu modellerinin gıdaya teması uygundur. Gıda temasının uygunluğunu sürdürmek için kapak kısmı da polietilenden yapılmaktadır. Aynı şekilde polyester ürünlerin kapakları polyester, paslanmaz çelikten üretilen ürünlerin kapakları ise paslanmaz çelikten yapılmaktadır. Kapağın yanında ilgili depolama ürününün ayakları da deponun imal edildiği hammadde kullanılarak üretilir. Böylece paslanmaz çelikten üretilen depoların metal kapaklar ile UV ışınlarına karşı dayanıklı hale getirilebilir.
3) Kaynak Noktalarında Kullanılan Ekipmanlar
Bir noktada bazı depolama ürünlerinde ek veya perçin bulunurken, bazı depolama ürünlerinde bulunmaz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, tek parça halinde üretildiklerinden ötürü seri üretilebilirler fakat üzerlerinde herhangi bir kaynak yoktur. Polyester kullanılarak üretilen tanklar ise özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilir ve depolama ürünleri üretilir. Paslanmaz çelikten üretilen depolar ise argon kaynağı kullanılarak birleştirilir. Argon, bir gaz olarak kullanılan bir elementtir. Argon, insanlar tarafından nefes alınması için uygun olmayan ve renksiz, kokusuz bir gazdır. Argon, genellikle metalurjik süreçlerde, elektronik cihazların üretiminde ve enerji üretiminde kullanılır. Bu sebepten ötürü bu depolar oldukça hassas bir biçimde birleştirilir ve kullanıma hazır hale getirilir.
Su depolarının önemi, insanların günlük yaşamlarında suyun etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Su depoları, suyun saklanması ve dağıtılması için gerekli olan parçaları ve bağlantı noktalarını bir arada tutar ve bu sayede suyun gereksinimlerine göre dağıtılmasını sağlar.