Depolama ürünleri, üretilmesi için kullanılan malzemeye göre farklı farklı şekillerde üretilmektedir. Üretim esnasında genellikle kimyasal bir madde kullanılmaz. Nitekim depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Özellikle polietilen su deposu modelleri belirli bir miktar polietilen kalıba alınır ve kalıp kapatılarak biraz hava üflenir. Ardından kalıp hemen soğutulur ve depo kalıptan çıkarılır. Deponun çapakları temizlendikten sonra satışa hazır hale gelir. Görebileceğiniz üzere bu depolarda kullanılan herhangi bir kimyasal madde bulunmuyor. Polietilen kullanılarak üretilen bu depolar 50 litre ile 25 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Ancak diğer depolar 100 tona kadar devasa boyutlarda da olsa üretilebiliyor.

Polyester kullanılarak üretilen depoların kimyevi dayanıklılığını artırmak için bir kaplama yapılmaktadır. Ancak yine bu depolarda da kimyasal bir madde kullanılmamaktadır. Nitekim üretimi de polyester reçine ile cam elyafın birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Bu üretim şekli sayesinde yerinde montaj özelliği de bulunmaktadır. Polyester kullanılarak üretilen bu depolar 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Nitekim devasa boyutlarda olan bu depolar bazı fabrikaların kapısından sığmadığı için fabrikanın içerisinde üretilmek zorunda kalınabiliyor. Ancak üreticiler bu açıdan da avantaj sağlıyorlar.

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri paslanmaz çelik plakaların, kaynak ile birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Tıpkı polyester kullanılarak üretilen depolarda olduğu gibi yerinde montaj özelliği bu depolarda da bulunuyor. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen bu depolar 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Depolar büyüdükçe kapağına ulaşmakta zor olabiliyor. Bu sebeple büyük depolara ekstra merdiven de kaynaklanmaktadır. Böylece deponuzu uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

Depoların Farklı Renklerde Üretilmesinin Ne Gibi Avantajları Vardır?

Depoların bazıları devasa boyutlarda olabiliyor. Hal böyle olunca devasa boyuttaki depolar bazı fabrikaların kapısından geçemiyor. Böyle bir durumda deponun fabrikanın içerisinde üretilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte polyester prizmatik depolar dahil olmak üzere satın aldığınız herhangi bir depo istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. Depolar kullanım alanına göre farklı renklerde üretilebilmektedir. Bu renk seçiminin pek çok pratik avantajı vardır.

Fabrikalarda üretilen farklı ürünler arasında ayrım yapmak için farklı renklerde tanklar kullanılabilir, bu da ürünlerin daha kolay ayrıştırılmasını sağlar. Nitekim bazı fabrikalarda farklı farklı ürünler üretilebiliyor ve üretilen ürünlerin karışmaması için belirli bir renkte depolar kullanılabilir. Örnek olarak gıda sınıfı ürünlerin depolandığı ürünler beyaz renk depoların içerisinde, kimyasal sınıfı ürünlerin depolanması için kullanılan depolar mavi renkte olabilir. Tankın rengi sadece bir tasarım tercihi değil, aynı zamanda üretilen ürünleri kategorize etmek ve dayanıklılığını artırmak gibi pek çok faydası da vardır. Doğru renklerin seçilmesi depoların daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır.

Renk avantajlarından bir diğeri ise dışarıda kullanımı kolaylaştırmasıdır. Siyah tanklar güneş ışığını daha kolay emer, bu da deponun içerisindeki sıcaklığının hızla yükselmesine neden olur. Beyaz ve açık renkler sıcaklığı emmez, yansıtır. Bu sebeple dışarıda daha açık renk depoların kullanılmasını öneriyoruz. Bununla birlikte üreticinizden UV ışınlarını engelleyen depolardan satın almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Koyu renkli tanklar fabrika ve ağır sanayide çok fazla kullanılmaktadır, dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilir.

Farklı Depo Tasarımlarının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Depolar, farklı farklı şekillerde üretilebiliyor. Tankın şekli sadece bir tasarım değil, deponun kurulacağı ortama ve amacına göre belirlenmesi gerekir ki su deposu modelleri, kullanım amacına göre dikey, yatay, kare ve silo şeklinde olmak üzere çeşitli şekillerde üretilmektedir. Her birinin kendine has özellikleri vardır ve uygun şekli seçmek önemlidir. Doğru tasarımı seçerek sahip olduğunuz alanı daha iyi kullanabilir ve deponuzu daha verimli şekilde kullanabilirsiniz. Bu depoların şekillerine göre sağladığı faydalar ise aşağıdaki gibidir.

  • Dikey tanklar 

Dikey tasarımlı tanklar genellikle evlerde ve köylerde çok fazla kullanılmaktadır çünkü belirli bir alana sahip yerlerde, çok fazla bir alan kaplamazlar. Bu depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilebiliyor.

  • Yatay tanklar 

Yatay tasarımlı tanklar karavan ve yatlarda kullanımının yanında, fabrikalarda üretilen ürünlerin bir yerden farklı bir yere taşınması için kullanılabiliyor. Bu depolar titreşim ve darbeye dayanıklı olduğundan depolanan bir ürünün taşınması daha kolaydır. Karavan, tekne ve sınırlı yükseklik alanına sahip yerlerde kullanıma uygundur, çünkü bu depolar dar alanlara sığabiliyor.

  • Kare tanklar

Bu depolar da yatay tasarımlı depolar ile hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır. Fabrika ve depolarda yerden tasarruf için kullanılmaktadır.

  • Silo tankları 

Bu depoların tasarımı ters şemsiye şeklindedir ve tahıl ve deterjan gibi büyük miktarda toz ve sıvıların depolanması için idealdir. Kapaklı ve kapaksız tasarımları vardır. Sadece polietilen malzeme kullanılarak üretilmektedir.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var