Son zamanlarda çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok farklı tasarımda ve çeşitte depolama ürünü görebilmekteyiz. Günümüzde su deposu modelleri pek çok farklı ihtiyaç kapsamında kullanılıyor. Ancak ancak uygun bakım yapılmadığında su kalitesini ve sistem verimliliğini etkileyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte depolama ürünleri, güvenilir depolama çözümleridir. Bu yaygın sorunları ve çözümlerini anlamak için bizlerde araştırdık ve bazı sorunları ve çözümlerini aşağıda sizler için listeledik.

  • Tortu Oluşumu

Zamanla kir, pas ve mineral birikintileri dibe çökerek suyun berraklığını ve hijyenini etkileyen bir çamur tabakası oluşturur. Düzenli yıkama ve bir filtrasyon sistemi kurmak tortu birikimini azaltır. Oluşan tortu, depoladığınız içeriğe göre değişmektedir. Bu kapsamda düzenli temizlik yapmak bu sorunun oluşmasını önleyecektir.

  • Yosun Büyümesi

Depolama ürünleri güneş ışığına maruz kaldığında, depo içerisinde yosun geliştirebilir, suyu yeşile çevirebilir ve suyun kalitesini bozabilir. Opak tanklar kullanmak, tüm açıklıkları kapatmak ve güvenli yosun öldürücüler eklemek büyümeyi önler. Bu kapsamda depoladığınız içeriğin uzun süre deponuzda tutmamanız gerekir. Bununla birlikte deponuza depoladığınız içeriği farklı bir depoya aktararak, deponuzu temizleyebilirsiniz. Temizlik pek çok farklı sorunun önüne geçebilecek bir çözümdür.

  • Korozyon ve Pas

Özellikle işlenmemiş çelikten yapılmış metal tanklar paslanmaya eğilimlidir, bu da deponun dayanıklılığını zayıflatır ve suyu kirletir. Koruyucu kaplamalar, tankın kullanım ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Ancak bunun tek bir çözümü varki o da deponuzun malzemesinin uygun ve kaliteli olmasıdır. Kaliteli paslanmaz çelikten üretilen depolarda korozyon ve pas oluşumu görülmez. Deponuzun malzemesini iyi analiz etmeniz veya güvenilir bir üreticiden satın almanız daha doğru olacaktır.

  • Sızıntılar ve Yapısal Hasar

Çatlaklar, gevşek bağlantı parçaları veya aşınmış contalar sızıntılara yol açabilir. Rutin incelemeler ve hızlı onarımlar sistemin su geçirmezliğini korur. Yine iyi bir üreticiden satın aldıysanız, deponuzun ücretsiz bir şekilde tamiri sağlayacaktır.

  • Bakteriyel Kirlenme

Durgun su, bakteri üreme alanı haline gelerek sağlık riskleri oluşturabilir. Düzenli su sirkülasyonu ve temizlik suyun korunmasına yardımcı olur.

  • Sıcaklık Dalgalanmaları

Aşırı sıcak veya soğuk, su kalitesini ve tank dayanıklılığını etkileyebilir. Uygun yalıtım, gölgeli bir alana yerleştirmek ve UV'ye dayanıklı malzemeler bu etkileri en aza indirir. Bu kapsamda iyi bir üretici seçmek ve malzemelerin kaliteli olması, böyle bir sorunla karşılaşmanızı önleyecektir.

  • Basınç Sorunları

Deponuzu yukarıya konumlandırmanızı tavsiye ediyoruz. Deponuz yukarıda olursa, suyun akışı da aşağıya doğru olabilecektir. Ancak aşağıya konumlandırdığınız deponuzdan su veya depoladığınız içeriği çekmek için su pompası kullanmanız gerekecektir.

Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Deponuzun temizliği, deponuzun içerisinde depoladığınız içeriğe göre değişkenlik göstermektedir. İyi bakımı yapılmış bir tank, güvenli ve temiz su depolamasını sağlar. Rutin kontroller ve önleyici tedbirler zamandan ve paradan tasarruf sağlayarak uzun ömürlü ve verimli bir sistem sağlar. Polyester yatay depolar kullanılarak yakıt ve deterjan gibi kimyasal içerikler depolanabilirken, polietilen depoların içerisinde gıda gibi içeriklerde depolanabilmektedir. 

Eğer gıda depolaması yapılıyorsa, her kullanımdan sonra temizlik yapılması gerekmektedir. Çünkü gıdalar, depoda kaldıkça çürüyebilir. Her depo kullanımınızda deponuzun dibinde tortu kalır. Bu tortular zamanla çürüyerek, depoladığınız yeni içeriğe zarar verebilir. Hal böyle olunca gıda depolaması hususunda dikkatli olmanız gerekir. Bununla birlikte yakıt gibi, deterjan gibi kimyasal içeriklerden sonra da temizlemek gerekir. Ancak bu tarz içerikler zaten temizlik için de kullanılmaktadır. Bu sebeple temizlikte depoladığınız içerik temizlik hususunda çok önemlidir.

Yeraltı Depoların Temizliği Zor Mu?

Yeraltına gömülen tanklar çeşitli ihtiyaçlar kapsamında kullanılmaktadır. Örnek olarak foseptik amacıyla kullanılan bir Sakarya tonluk depo modelinin temizlenmesine gerek yoktur ancak dolduğu zaman boşaltılmasına ihtiyaç vardır. Bununla birlikte yer altına gömülen tankların temizliği, yerüstündekilere göre zordur. Çünkü deponun içerisini görebileceğiniz tek yer deponun kapağıdır. Hal böyle olunca deponun temizliği için fırça ve tazyikli su kullanabilirsiniz. Alkol gibi uçucu temizleyiciler de kullanılabilir çünkü yer altındaki bir depoyu durulamanız oldukça zor olacaktır. Bunun yanında benzin gibi içeriklerde kullanılabilir temizlikte ancak temizlik sonrasında havalandırılması gerekmektedir. Temizlikte dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi depoladığınız içeriğe uygun temizlik yapmak olacaktır. Aynı zamanda uygun bir periyot belirlenmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca uygun bir depo, içeriğe uygun temizleyicilerin seçilmesi elzemdir. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var