Sokakta yürüdüğümüzde bazı depolama ürünleri görürüz. Bu depolar o kadar uzun süre bulunduğu yerde kalmıştır ki, yeşil renkte yosunlanmalar görürüz. Bu yosunlanmalar aslında algdir. Ancak bizler halk dilinde bu duruma yosun deriz. Algler, bir diğer adı ile yosun, genellikle sulak ortamda bulunan ve her bitki gibi fotosentez yoluyla beslenirler. Algler, genellikle sucul ortamlarda yaşarlar ancak bazı türleri nemli topraklarda, kayalık bölgelerde yaşayabilirler. Bu tarz yosunlanmalar bazı kalitesiz depolarda da görülebilir. Nitekim milenyum depo gibi depo modelleri kaliteli bir malzeme kullanılarak üretildiği için yosunlanma görülmez. Nitekim depolarda alg oluşumu, sağlık sorunlara yol açabilen bir problem olabilir. 

Depolama modellerinde alg veya yosun oluşumu genellikle yaz aylarındaki sıcak havanın etkisiyle birlikte yeterince temizlenmeyen depolarda daha çok görülmektedir. Bu açıdan baktığımızda depo temizliğinin önemini bir kez daha görmekteyiz. Algler, depo içerisindeki suyun rengini değiştirerek genellikle yeşilimsi bir ton oluşturur bu durum hem suyun kalitesini düşürür, hem de deponun dışarıdan görünümünü kötüleştirebilir. Bu durumun deponun kapağını sıkı sıkıya kapatarak ve depoyu sıcaktan koruyarak önüne geçebilirsiniz. Alg veya yosun oluşumunu önlemek için, düzenli temizlik gerekmektedir. Deponun temizliği sırasında kullanılan kimyasal temizleyicilere de dikkat etmek gerekmektedir. Örneğin, düzenli olarak depo içini temizleyerek depo içerisindeki suyun pH dengesini koruyabilirsiniz. Ayrıca, depo içine yosun ve alg oluşumunu önleyici kimyasallar eklemek de etkili bir çözüm olabilir. Ancak bu kimyasallar suya karışarak zehirlenme durumunu da ortaya çıkarabilir. En garanti çözüm ise organik temizleyiciler kullanmak olabilir. Bununla birlikte, alg veya yosun oluşumunu tamamen önlemek için deponun düzenli temizlenmesi, depo konumunun güneşten uzak bir yere, yerleştirilmesi de gerekmektedir. Güneş ışığının bol olduğu yerlerde veya sıcak havalarda depo içinde alg oluşumu daha hızlı gerçekleşebilir. Bu durumu önlemek için, depo yerleşiminde gölgelikler veya dış bölümüne yalıtım yapmak işe yarayabilir.

Evler İçin Su Deposu Kullanımı

Günümüzde depolama ürünleri hemen hemen her alanda kullanılabilir. Özellikle kırsal alanlardaki evlerde yağmur suyu hasadı gibi amaçlar doğrultusunda 10 tonluk su deposu gibi depolar kullanılmaktadır. Nitekim depolar, evinizde suyun verimli bir şekilde depolanmasını sağlar ve kullanıcısına birçok avantaj sunmaktadır. Ülkemizde yapı kayıt izni olmayan evlere su veya elektrik gibi altyapılar sağlanmaz. Bu sorunların, su çözümü için depo kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca su altyapınız bulunsa bile, kırsal alandaki her evin küçük bir bahçesi bulunur. Bu hobi bahçelerine su sağlamak için yağmur suyu hasadı yapmak, çevresel ve maddi açıdan oldukça faydalı olacaktır. 

Ev için kullanılan depolar, özellikle su kesintileri yaşanan bölgelerde de çok fazla kullanılmaktadır. Depo modelleri sayesinde, su veya herhangi bir içerik güvenli bir şekilde depolanarak, ihtiyaç anında kullanılabilir. Ayrıca, yüksek yerlere konumlandırılan depolama ürünleri sayesinde su basıncını dengelemek ekstra bir pompa veya cihaz kullanmanıza gerek kalmaz. Su basıncını yerçekimi ayarlamaktadır. Evlerde depolama ürünleri genellikle çatı arasında, bahçelerde veya bodrum gibi alanlarda saklanır. Bu alanlar için depo seçiminde ilk olarak kapasite, sonra malzeme kalitesindeki dayanıklılık ve izolasyon gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Tabii fiyatında satın alımda rolü büyük olsa da bu tarz ürünler oldukça uygun fiyatlı olduğu için kendi kendisini bir yıl içerisinde amorti edecektir. Ayrıca, düzenli temizlik yapıldığı takdirde, depo içerisindeki su veya herhangi bir içerik temiz kalacaktır. Evlerde kullanılan depolarının bir diğer avantajı, suyun kesilmesi durumunda ev halkı için güvence sağlaması için pratik bir su kaynağı sunmasıdır. Doğru şekilde kullanıldığında, depolama ürünleri, evinizdeki su tedarikini güvence altına alır.

Çiftçilikte Su Verimliliği İçin Su Deposu Kullanımı

Günümüzde çok büyük çiftlikler kalmasa da, hemen hemen her çiftliğin bazı sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar genellikle süreklilik arz eden sorunlar olduğu için her çiftlik sahibi bu sorunlar ile sürekli olarak uğraşır. Bu sorunlardan birisi de mahsül için sağlanması gereken su ve su miktarıdır. Tarım alanlarında su yönetimi, mahsül verimliliği açısından kritik öneme sahiptir ve bu noktada su deposu modelleri önemli bir çözüm olabilir. Tarım alanlarında kullanılan depolar genellikle su kaynağından veya yağmurdan sağlanan sulama suyunun depolanması ve yönetilmesi için kullanılmaktadır. Özellikle yağış miktarı düşük olan bölgelerde veya belirli mevsimlerde suya erişimin sınırlı olduğu durumlarda insanlar, bu depolar aracılığı ile yağış mevsimlerinde suyun toplanmasını ve kurak dönemlerde bitkilerin sulanmasını sağlayarak tarım verimliliğini artırabilir.
Depolama ürünleri kullanıcılarına tasarım ve malzeme çeşitliliği sunmaktadır. Tarım alanları için seçim yapılmadan önce kullanılacak su miktarı belirlenmelidir. Ardından sulama yöntemi belirlenmeli ve araziye en uygun depo seçilmelidir. Depo seçildikten sonra araziye konumlandırılarak, sulama sistemine bağlantısı sağlanmalıdır. Depo kapasitesi, malzeme kalitesindeki dayanıklılık ve depo içinde suyun kalitesinin korunması için önemlidir. Tarım alanları için depoların sağladığı avantajlar arasında suyun daha verimli kullanılması, sulama maliyetlerinin azaltılması bulunmaktadır. Ayrıca, depolar aynı zamanda suyun zamanında ve düzenli olarak temin edilmesini sağlayarak çiftçilere güvenli bir su kaynağı sağlamaktadır.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var