Hayatımızın pek çok farklı yerinde, pek çok farklı ürün kullanıyoruz. Bu ürünlerden birisi de depolardır. Bu depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretiliyor. 7 tonluk su deposu üretiminde de kullanılan bu malzemeler geri dönüştürülebilir malzemelerdir. Nitekim doğaya zarar veren birçok ürün, geri dönüştürülemez veya geri dönüştürülmez. Nitekim daha geniş perspektiften bakmamız için depoların üretildiği malzemeleri tek tek incelememiz gerekir. Bu kapsamda depoların üretildiği malzemelerin özellikleri ve doğaya zararlı mı değil mi aşağıda inceledik.

  • Polietilen

Polietilen malzeme, halk arasında plastik olarak biliniyor. Sanılanın aksine plastik birden fazla kez geri dönüştürülebilen bir malzemedir. Yani temizlenip, eritilip tekrar tekrar kullanılabiliyor ve malzeme kalitesinden bir şey kaybetmiyor. Ancak depo üretiminde geri dönüştürülmüş polietilen kullanılmamaktadır. Bu kapsamda deponuz ömrünü tamamladığında geri dönüştürülerek farklı ürünlerin yapımında kullanılıyor. 

  • Polyester

Polyester malzeme de yine pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Geri dönüştürülerek farklı farklı yerlerde kullanılıyor. Özellikle tekstil sektöründe geri dönüştürülmüş polyester çok fazla kullanılıyor. Ancak yine depo yapımında geri dönüştürülmüş polyester kullanılmamaktadır. Bu sayede depolar çok daha sağlam olabiliyor. 

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik, malzeme olarak pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Bu kapsamda 9 tonluk su deposu modellerinin üretiminde de kullanılan bu malzeme, gıda temasına uygundur. Böylece pek çok farklı gıdanın üretimi için bu depolar kullanılabiliyor. Ayrıca kolay temizlenebiliyor. Paslanmaz çelikte eritilerek tekrar farklı ürünlerin üretiminde kullanılabiliyor. Tekrar tekrar kullanılsa bile çelik, kalitesinden bir şey kaybetmiyor. Böylece depoların doğaya zarar vermediğini sizler için özetledik.

Polietilen Depoların Gıdaya Uygunluğu

Ülkemizin pek çok farklı yerinde gıda üretimi yapılmaktadır. Bu ürünlerin üretimi için polietilen kullanılarak üretilen su deposu modelleri çok fazla kullanılıyor. Bu kapsamda polietilen depoların uluslararası kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bu sebeple polietilen pek çok farklı gıdanın temas ettiği kapların üretiminde kullanılmaktadır. Bu ürünlerden bir tanesi de depolardır. Nitekim bu depolar polietilen kullanılarak üretilmektedir. 

Polietilen malzeme olarak geri dönüştürülebilen bir malzemedir. Tekrar tekrar geri dönüştürülse bile kalitesinden herhangi bir şey kaybetmez. Böylece bu depolar doğaya çok fazla zarar vermiyor. Bununla birlikte depolanan gıdaya herhangi bir toksik madde salmaz. Bu kapsamda toksisite oranı oldukça düşüktür diyebiliriz. Bu sebeple gıda üretimi yapılan fabrikaların üretim bantlarında çok fazla kullanılıyor. Yalnızca üretim safhasında değil, üretilen gıdaların taşınması için de bu depolar kullanılıyor. 

Bu depoların kurulduğu yer temiz ve düz olmalıdır. Bu sayede deponuz düz bir zemin üzerinde uzun süre durabilir. Ancak deponuzun kurulduğu yerde bir taş veya buna benzer bir engel varsa, deponuzun yüzeyinde stres oluşabilir. Ancak zamanla deponuz bu strese de alışacaktır. Yine de bizler deponuzun olduğu yüzeyin temiz ve düz olmasını öneriyoruz. Bu depolar üretilen ürünlerin sevkiyatı için de kullanılıyor. Bu depolar kısa süreli titreşime dayanabiliyor. 

Hangi Depolar Taşımacılık İçin Kullanılabilir?

Çevremizde depoların pek çok farklı ihtiyaç için kullanıldığını görebiliyoruz. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de taşımacılıktır. Depolar kullanılarak kimyevi ve organik ürünler bir yerden farklı bir yere taşınabiliyor. Taşımacılık için kullanılan depolar genellikle fabrikalardan çıkıyor. Ancak bazı tarım arazilerinde bir yerden farklı bir yere su taşımak için de bu depolar kullanılıyor. Taşımacılık için kullanılan depolar genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolardır. Bu kapsamda sizlerde bu depolardan satın alabilir ve çeşitli ürünlerin taşınması için kullanabilirsiniz.

Polietilen kullanılarak üretilen depolar hafiftir ve 25 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebiliyor. Gıda temasına da uygun olduğu için, pek çok farklı ihtiyaç için bu depolar kullanılıyor. Polietilen depoların özellikle taşımacılıkta kullanılmasının sebeplerinden bir tanesi de uygun fiyatlı olmasıdır. Bu kapsamda insanlar hasar görse bile yenisini alıp, kullanmaya devam edebiliyor. Dolayısıyla bu depolar fiyat performans ürünüdür diyebiliriz. 

Depolar polietilen dışında, paslanmaz çelik ve polyester kullanılarak da üretiliyor. Kimyevi ürünlerin taşınmasında genellikle polyester depolar kullanılırken, ilaç gibi hassas içeriklerin taşınması için bazen paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılabiliyor. Paslanmaz çelik özünde sağlam bir malzeme olduğu için yakıt taşımacılığı için de yine bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depoyu seçip, hemen satın alabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var