Bu tanklar son yıllarda günümüzde hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Öyle ki bireysel kullanım açısından evlerimizin her yerine konumlandırılıp kullanılır. Kurumsal kullanım açısından ise üretim bantlarından çıkan sıvı veya gıda içeriklerin depolanması veya kimyasal hammadde depolanması ve nakliyesi gibi işlerde kullanılabilmektedir.
Bu tankların yerden yüksek bir yere konumlandırılmasının ilk sebebi sebebi fare ve diğer böceklerin depodan uzaklaştırılması adına yapılmaktadır. Yerden yüksek denince aklımıza hemen paslanmaz su deposu geliyor. Çünkü bu depoların tasarımında paslanmaz sacdan ayaklar bulunmaktadır. Bu ayaklar sayesinde bu depolar daha steril olmaktadır.
Bunların yanı sıra bütün tanklar aslında oldukça dayanıklıdır. Her ne kadar kullanıcılar depolarını yerden yüksek yerlere koysa da aslında bu sadece bir önlem olarak kalmaktadır. Çünkü kullanıcılar, bazen depo kapaklarını açık unuttukları için, depo içerisine böcek veya bazı haşeratlar girebilmektedir. Yoksa bu depoların içerisine, ağzı kapalı olduğu takdirde asla böcek ve fare giremez. Son teknoloji üretim sistemleri ile üretilen bu depolar, AR-GE çalışmaları sonucu oldukça kullanışlı ve çevre koşullarına karşı dayanıklı olması için tasarlanmıştır.
Kullanıcılar tabi ki bu tankları daha iyi bakmak istediklerinden ötürü yüksek bölümlere koyabiliyorlar. Koydukları malzemeler sebebiyle de bazen yüksek yerlere konumlandırmak isteyebiliyorlar. Fakat içerikten dolayı yüksek yerlere konumlandıramayan kullanıcılar için ise ayaklı tankları önermekteyiz. Tabi her ne kadar biz bu depolar sağlam desekte, okurların kafasında bu konuyla ilgili bazı sorular kalmaktadır. Bu depolar sağlam mı yoksa değil mi gibi sorular gelebilir. Haydi gelin bu depolar yer altında mı yoksa yer üstünde mi daha güvenli öğrenelim.
Su depoları yer altında mı güvendedir yoksa yer üstünde mi?
Tankların genel kullanım amaçlarına baktığımız zaman görmekteyiz ki, bir veya birkaç sıvı veya gıda içeriğinin depolandıktan sonra muhafaza edilmesi ve ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Bu tanklar genel olarak yer üstünde kullanılırlar. Yerden yüksek bir yere kurulmasının temel sebebi ise böcek ve sürüngenlere karşı bu depoları daha fazla korumak istenmesidir.
Yer üstü olduğu kadar, yer altında da kullanımı olan toprak altı su deposu içerisinde de pek çok şey depolayabilirsiniz. Özellikle mazot ve yakıt tarzı içeriklerin bolca depolandığı bir depo türü olan toprak altı depolarda bazen tarım ilacı gibi içerikler de depolanabilmektedir.
Özellikle tarım alanlarında bu depolar kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar mevsim koşullarına ve çevre koşullarına uyum sağlamaktadır. Bu yüzden tüm ürünlerimize imalat hatalarına karşı iki yıl garanti sunuyoruz. Üretilen tüm depolar belirli bir dayanıklılık testlerine tabii tutulurlar. Belirli dayanıklılık testlerine tabi tutulan bu depolar, alıcılarını beklemek üzere steril alanlarda bekletilir. Tabi her deponun farklı farklı özellikleri bulunmaktadır. Haydi gelin bu özelliklere bir göz atalım.
Su depolarının özellikleri nelerdir?
Bu tanklar, hemen hemen her ihtiyaca ve her bütçeye göre üretilebilmektedir. Hal böyle olunca bu depoların genel olarak özelliklerine bir bakmakta fayda var. Çünkü her doponun kullanıcısına farklı farklı avantaj sunduğunu biliyoruz.
Öncelikle bu depolar ile ilgili bilmeniz gereken, üç farklı hammaddeden üretildiğidir. Öyle ki bu depolar polietilen, polyester, paslanmaz sac olarak üç farklı malzemeden üretilmektedir.
Polietilen hammadde kullanılarak üretilen depolar monoblok yani tek parça halinde, herhangi bir ek veya perçin olmadan üretilirler. En uygun fiyatlı depo kategorisinde yer almaktadır. Hammadde özelliği ise diğer depolara göre daha hafif olmasıdır diyebiliriz. Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +50 derece arasındadır.
Polyester kullanılarak üretilen depolar ise polyester reçine içerisine cam elyaf ve özel yapıştırıcılar eklenerek elde edilen bir malzeme ile üretilmektedirler. Bu hammaddenin en büyük özelliklerinden bir tanesi yerinde montaj seçeneği sunması ve yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren bir durum söz konusu olduğunda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilir. Bu sayede yüksek kimyasal dayanım elde edilmektedir. Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +60 derece arasındadır.
Son olarak paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ile krom nikel alaşımlı saclar kullanılarak üretilmektedir. Bu depo dahil, bütün depolarımız kaliteli hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Bu paslanmaz ve korozyona uğramaz parçalar argon gazı kullanılarak kaynak yapılmaktadır. Böylece bu depolar daha sağlam olurlar. Bu depolarda üretim şekli sayesinde polyester depolar gibi yerinde montaj seçeneğine sahiptir. Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +80 derece arasındadır. En yüksek çalışma ısısına sahip olan hammadde paslanmaz sacdır.
Su depolarının genel özellikleri;
- Hammaddelerin gıdaya uygunluğu bulunmaktadır.
- Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu araştırmalar sonucunda sağlığa zararı bulunmadığı anlaşılmıştır.
- Uygun fiyatlıdır.
- Uzun ömürlüdür.
- Herhangi bir renk paletinde üretimi yapılabilir.
- Kullanıma bağlı hasarların tamiri yapılabilir.
- Çevre yönetim sistemlerine uygun olarak üretilir.
- Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.
- Yerinde montaj yapılabilir.
- Çok büyük hacimli depolar üretilebilir.
- Özel projelendirme ile istenilen herhangi bir ebatta üretilebilir.
- Sağlamlığını artırmak için bazı depo modellerinin içerisinde çelik paslanmaz çubuk kullanılmaktadır.
- Sıvıya dayanıklı olduğu için paslanmaz ve korozyona uğramaz.
- Ebatlar büyüdükçe paslanmaz depo modeli tasarımlarına merdiven eklenmektedir.
- 50 litre ebatlardan başlayarak, 100 ton litreye kadar, her ihtiyaca yönelik depo üretimi yapılabilmektedir.