
Ülkemizde tarlaların sulanması için pek çok farklı depo kullanılmaktadır. Sürdürülebilir gıda üretimi için tarımda su kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda sizlerde polietilen su deposu modellerini kullanabilirsiniz. Bu depolar özellikle su israfının önlenmesi, sulamanın verimli yapılmasını sağlarken uygun fiyatlı olduğu için maliyetlerin de düşük kalmasını sağlayacaktır. Depolar doğru kullanıldığında doğanın sunduğu nimetlerden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacaktır. Tarlanız için su israfını önlemek istiyorsanız damla sulama yöntemlerini öneriyoruz. Damla sulama için ise depoları kullanabilirsiniz.
Damla sulama, yağmur suyu hasadı yapılarak kullanılabilir. Yağmur suyu hasadı ise yine bu depolar aracılığı ile yapılmaktadır. Depolar ile tarlanızı daha sürdürülebilir şekilde sulayabilirsiniz. Damla sulama ile sadece ihtiyaç duyulan miktarda sulama yaparsınız. Bu yöntem ile suyu doğrudan bitki köklerine iletebilir, suyun buharlaşmasını veya akıp gitmesini önler. Depodan otomatik olarak kontrol edilen su temini, mahsullere homojen nem sağlayacaktır. Depo kullanarak sulama yöntemini tamamen otomatize edebilirsiniz. Sürdürülebilir sulama yöntemleri, sahip olduğumuz su kaynaklarının aşırı kullanımını önler ve çevresel etkiyi azaltır.
Yağmur suları depolarda toplanarak kurak dönemlerde sulama amaçlı kullanılabilir. Bu şekilde bedava su kaynağınız olmuş olur ve bu suyu sulama için kullanabilirsiniz. Çatılar kullanılarak yağmur suyunun verimli bir şekilde toplanması sağlanabilir. Yağmur suyu hasadı yaparken kir ve döküntülerin içeri girmesini önlemek için bir filtre kullanabilirsiniz. Bunun yanında yer altına gömülen depolar ile birlikte kullanıldığında, büyük miktardaki suyun uzun süre depolanması mümkün olmaktadır. Bu depolar ile rahat rahat depolama yapabilirsiniz.
Tarlalarda Ne Tip Depolar Kullanılıyor?
Ülkemizin pek çok farklı yerinde depolar kullanılmaktadır. Tarlalarda ise sulama için veya tarlanın gübre ve tarım ilacı ihtiyacı için depolamalar yapılabiliyor. Bu kapsamda farklı farklı depolar kullanılmaktadır. Depolar kullanılarak sulama otomatik hale getirilebilmektedir. Bu kapsamda bir depo ve bazı sensörler ve zamanlayıcılar kullanmanız gerekmektedir. Bu tarz otomatik sulama sistemleri sayesinde su israfı azalacaktır ve gerekenden fazla su kullanılmaz.
Sulama için genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Çünkü polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafif ve uygun fiyatlıdır. Bununla birlikte paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar oa kullanılabilir. Çünkü bu depolar son derece dayanıklı ve uzun süreli kullanıma uygundur. Bu tarz depoların içerisinde tarım makinalarının çalıştırılması içi yakıt depolaması yapılmaktadır.
Bunun yanında polyester kullanılarak üretilen depolar da tarlalarda çok fazla kullanılmaktadır. Bu depoların içerisinde bazen gübre, bazen ise tarım ilacı gibi içerikler depolanabiliyor. Nitekim bu depolar, yüksek korozyon direncine sahip olmakla birlikte kimyasal direnci de oldukça yüksektir. Bu kapsamda 9 tonluk su deposu modelleri kullanılabilir. Bunun yanında tankın kullanıldığı yerde oldukça önemlidir. Güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yer olması oldukça önemlidir. Bu kapsamda deponuzu içeride bir alanda kullanmanız daha doğru ve güvenli olacaktır. Bunun yanında depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Bu kapsamda ihtiyacınıza uygun bir depo seçip satın alabilirsiniz.
Depo Boyutunun Önemi Nedir?
Depolar ülkemizin pek çok farklı sektöründe kullanılmaktadır. Evlerimizden tutunda, pek çok farklı ürünün üretildiği fabrikalara kadar su deposu modelleri kullanılmaktadır. Depo seçerken kullanım amacına göre büyüklüğünün dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekir. Çok büyük olursa, yerleştirilecek yer bulmak zorlaşır, çok küçük olursa da size gerekli miktarda depolama hacmi sağlayamaz. Uygun kapasitede bir tank seçerek depolamak istediğiniz içeriği verimli bir şekilde depolayabilirsiniz. Tank büyüklüğünün kullanım amacına ve kurulum ortamına göre seçilmesi önemlidir. Uygun kapasitede tanklar kurularak, israf olmadan su temin edilebilir ve kullanılabilir.
Depoların içerisinde yalnızca su değil, organik veya kimyasal olmak üzere pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu kapsamda ihtiyaçlarınıza uygun doğru boyutu seçmek önemlidir. İhtiyacınıza uygun bir tankın büyüklüğü kullanım amacınıza göre değişmektedir. Bir ev kullanımı için yaklaşık 50 litre ile 5 ton arasında bir depo kullanabilirsiniz. İhtiyacınız fazla ise 10 ton da kullanabilirsiniz. Tarım alanı için ise 30 ton ile 50 ton arasındaki depolar çok fazla kullanılıyor. Ağır sanayi ve endüstriyel kullanım için ise 50 ton ile 100 ton arasında farklı farklı depolar kullanılmaktadır.
Depoların boyutları deponun üretildiği malzemeye göre değişkenlik göstermektedir. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolar 50 litre ile 25 ton arasında, polyester kullanılarak üretilen depolar 400 ile 100 ton, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde üretilebiliyor. Bu kapsamda polietilen hafif ve uygun fiyatlı bir malzeme, polyester ise kimyasal dayanıklılığı yüksek olan bir malzemedir. Paslanmaz çelik ise son derece dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bunun yanında devasa boyutta üretilen paslanmaz çelik ve polyester tankların yerinde montaj özelliği bulunmaktadır.