Ülkemizde, depolama ürünlerinin kullanıldığı pek çok farklı alan bulunmaktadır. Bu depolar, pek çok farklı ihtiyaca çözüm olabilmesi için farklı tasarımlarda üretilmektedir. Bu tasarımlardan birisi de prizmatik depolar oluyor. Prizmatik tasarımlı tanklar, yerden tasarruf sağlayan dikdörtgen şekilde üretilmektedir. Bu depolar evlerden, endüstriyel alanlara kadar pek çok çeşitli kullanım alanlarda kullanılmaktadır. Aşağıda, bu tankların yaygın olarak kullanıldığı alanları, sizler için listeledik.

  • Evlerde Kullanımı

Evlerde, prizmatik tasarımlı tanklar günlük kullanım için veya yağmur hasadı yapmak için kullanılabiliir. Küçük bir tasarıma sahip oldukları için dar alanlara sığabilirler. Yağmur suyu hasadı sistemleri, bahçecilik, temizlik gibi ev kullanımı için oldukça fazla kullanılıyor.

  • Tarım Sektörü

Çiftçiler, hem su hem de ürün depolamak için prizmatik tasarımlı tankları kullanmaktadır. Nitekim bu tarz alanlar kırsal alanlarda olduğu için mazot veya benzin, gübre gibi içeriklerin depolaması için de kullanılmaktadır. Ancak en yaygın kullanımı tarlayı sulamak için su depolamaktır. Hasat edilen buğday veya mısır gibi tahılların, hasat edildikten sonra zararlılardan ve nemden korunması için bu tarz depoların içerisinde depolaması da yapılmaktadır.

  • Endüstriyel Alanlar

Bu depolama ürünleri, herhangi bir ürünün üretilmesinde veya taşınmasında kullanılabilir. Endüstriyel olarak üretilen sıvı veya katı formdaki içerikleri veya malzemeleri depolamak için prizmatik tasarımlı tanklar kullanılmaktadır Dayanıklı yapıları sayesinde kimyasalları veya temizlik ürünleri de depolanabilir. Soğutma, üretim veya temizlik işlemlerinde kullanılmak üzere olan suyu depolar veya kullanılmasını sağlar.

  • İnşaat Alanları

Prizmatik tasarımlı tanklar, inşaat alanlarında beton sulamak için de kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz alanlarda ilk başta genellikle su bulunmuyor. Bu tarz alanlara suyun taşınması ve kullanılması için bu depolar kullanılabilir. Çalışanlar için bu depolar aracılığı ile ekipman temizliği veya işçilerin kendilerini de temizlemesi için su depolanabilir.

Neden Prizmatik Tanklar Seçilmelidir?

Prizmatik tasarımlı tanklar, yerden tasarruf sağlayan tasarımları, dayanıklılıkları ve bakım kolaylıkları nedeniyle pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu depolar polietilen ve polyester kullanılarak üretilebildiği gibi prizmatik paslanmaz su deposu modelleri de bulunmaktadır. Su, kimyasal maddeler ve hatta tahıl depolamak için kullanılan bu depolar, farklı alanlarda da kullanılabilen çok yönlü depolardır. Nitekim bu depolama ürünleri farklı farklı tasarımlarda da üretilebilmektedir. Bu kapsamda size uygun olan tasarımlarda bir depo seçerek satın alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak bu depolama ürünleri istenilen herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Bu özelliğin pek çok farklı avantajları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de depoların içerisine depolanan farklı içerikler çok daha kolay bir şekilde kategorize edilebilmektedir. Bunlara ek olarak açık alanda kullanacağınız sıcak bölgeler için açık renkler, soğuk bölgeler için kapalı renklerin tercih edebilirsiniz. 

Su Tankı Üretiminde Kullanılan Üç Ana Malzeme 

Depolama ürünleri, ev kullanımından endüstriyel alanlarda kullanıma kadar içerisinde sıvı veya katı, organik veya kimyasal pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bir su deposu modelinin yapıldığı malzeme, dayanıklılığını, işlevselliğini ve belirli ihtiyaçlara uygunluğunu büyük ölçüde etkiler. Depoların üretiminde kullanılan üç ana malzeme polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Hepsinin kendine özgü avantajları ve benzer özellikleri vardır. Depo malzemeleri ve özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Polietilen Tanklar

Tüm plastik malzemeler arasında, polietilen genellikle su veya gıda depolama için kullanılır. Polietilen malzeme gıda temasına uygundur ve pek çok gıdanın üretiminde bu depolar kullanılmaktadır. Hafifliği nedeniyle taşınması ve kurulumu kolaydır. Paslanmadığı için, hem iç mekan kullanımı, hem de dış mekan kullanımı için oldukça uygun bir depo türüdür. Polietilen tanklar, diğerlerine göre daha ucuzdur, bu nedenle pek çok farklı ihtiyaç için bu depolar kullanılıyor.

  • Polyester Tanklar

Bu tanklar, kötü çevre koşullarına dayanıklıdır ve UV ışınlara karşı dirençlidir. Kimyasalları, yağları ve hatta içme suyunu depolamak için uygundur. Üretim şekli dolayısıyla büyük hacimli depolama ürünleri üretilebilmektedir. Kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksektir.

  • Paslanmaz Çelik Tanklar

Paslanmaz çelik, güçlü ve uzun ömürlü bir malzemedir. Malzemenin depoya kazandırdığı özellikler sayesinde depo, korozyona, paslanmaya ve darbelere dayanıklıdır. Bu sayede her içeriğin uzun süreli depolanması için oldukça kullanışlıdır. Temizlemesi kolaydır ve ısı dayanıklılığı +80 dereceye kadar yükselebiliyor. Bu oran suyun kaynama noktasına oldukça yakındır.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan 0 ürün var