
Ülkemizde pek çok farklı türdeki depo, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu kapsamda çok fazla kullanılan depolardan birisi de polyester yatay depolar olabilir. Bununla birlikte polietilen kullanılarak üretilen depolar da çok fazla kullanılmaktadır. Bu sebeple sizlerde ihtiyaçlarınız kapsamında bir depo seçebilir ve hemen satın alabilirsiniz. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Her malzemenin kendine özgü özellikleri olsa da, bazı özellikleri birbirleriyle benzerdir. Bu kapsamda bizlerde polietilen ve polyester kullanılarak üretilen depoların arasındaki farkları sizler için aşağıda kaleme aldık.
-
Üretim şekli
İki depo türünün de üretim şekli farklıdır. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolar monoblok şekilde üretilmektedir. Bu üretim şeklinde depolar belirli kalıplar kullanılarak üretilmektedir. Ancak polyester kullanılarak üretilen depolar uzman bir işçi ile üretilmektedir. Depo şekli ve boyutu kapsamında polyester reçine ve cam elyaf birleştirilerek üretilmektedir.
-
İçerisine depolanabilecek ürünler
Bu depoların içerisine depolanacak içerikler veya ürünler de oldukça farklıdır. Çünkü depo malzemesinin teması her ürün için uygun değildir. Polietilen depolara genellikle gıda teması uygundur. Bu sebeple evlerde ve fabrikalarda gıda üretimi için çok fazla kullanılıyor. Ancak polyester depolar da kimyevi ürünlerin temasına oldukça uygundur. Bu kapsamda üreticinizi arayarak, depolayacağınız ürüne göre en doğru depoyu seçebilirsiniz.
-
Kullanım Alanları
Her iki deponun genel olarak kullanım alanları da oldukça farklıdır. Polietilen kullanılarak üretilen depolar genellikle evlerde ve gıdaların üretildiği fabrikalarda çok fazla kullanılıyor. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Bu sebeple hemen hemen her yerde kullanıldığını görebiliyoruz. Polyester kullanılarak üretilen depolar ise genellikle kimyevi ürünlerin depolanması için kullanıldığını görebiliyoruz. Ekstra olarak polietilen kullanılarak üretilen depolar üretilen ürünlerin bir yerden farklı bir yere taşınması için de kullanılabiliyor.
-
Üretim malzemesi
Polyester ve polietilen malzeme olarak iki farklı malzeme olduğu için, bu malzemeler kullanılarak üretilen depolar da farklı farklı yerlerde kullanılabiliyor. Bu kapsamda sizlerde deponuzu bu hususlara göre tercih edebilirsiniz.
Su Depoları Taşımacılıkta Kullanılabilir Mi?
Depolar, pek çok farklı ihtiyaç için kullanılabiliyor. Bu kapsamda fabrikalarda üretilen pek çok farklı ürünün taşınması için bu depolar kullanılıyor. Bu kapsamda genellikle üretilen gıdaların taşınması için polietilen su deposu modelleri çok fazla kullanılmaktadır. Polietilen kullanılarak üretilen depolar, dikey, yatay ve daha pek çok farklı şekillerde üretilebiliyor. Bu kapsamda genellikle yatay tasarımlı depolar bir ürünün taşınması için kullanılıyor. Çünkü yatay depolar kamyonların ve tırların kasasına çok iyi bir şekilde oturabilirken, bu depolar istiflenebiliyor da.
Taşımacılık denince aklımıza pek çok farklı şekilde taşımacılık geliyor. Bu kapsamda bu depoların pek çoğu, fabrikalarda çeşitli ürünlerin üretilmesinde kullanılmaktadır. Ancak üretilen ürünleri satın alan kişilere taşınabilmesi için yine bu depolar kullanılmaktadır. Bu kapsamda üretilen ürünler, özellikle sıvı ürünler çeşitli su deposu modelleri içerisine konuluyor ve taşınıyor. Bu taşıma işlemi bazen kamyonların, bazende tırların kasasında yapılabiliyor. Bu kapsamda pek çok farklı ürün, bu depolar kullanılarak bir yerden farklı bir yere taşınabiliyor.
Mikrobiyoloji Alanında Depo Kullanımı
Son zamanlarda depoların pek çok farklı yerde kullanıldığını görebilmekteyiz. Bu alanlardan bir tanesi de mikrobiyolojidir. Bu alanlarda genellikle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılıyor. Bu depoların kullanılmasının asıl sebebi ise, paslanmaz çeliğin malzeme olarak steril olması ve çabuk ısınıp, çabuk soğuyabilmesidir. Nitekim mikroplar ve bakteriler, soğuk ortamlarda ve özel kaplarda depolanmaktadır. Mikroplar ve bakteriler özel kaplara konulduktan sonra, deponun içerisine kuru buz atılıyor ve depo soğuk hava deposuna kaldırılıyor. Özel kaplara konulan mikrop ve bakteriler, bu depoların içerisine konuluyor. Böylece mikrop ve bakterilerin depolanması yapılmış oluyor.
Mikrobiyoloji alanının yanında bazı ilaçların üretiminde de çok fazla paslanmaz çelik depolar kullanılıyor. Bu kapsamda paslanmaz çelik depoların ısı dayanımı da diğer depolara göre çok yüksektir. Nitekim bu depoların ısı dayanımı +80 dereceye kadardır. Bu kapsamda bazı ilaçların üretimi için, üretilen ilacın sıcak bir şekilde depolanması gerekebilir. Bu sebeple bu depolar kullanılmaktadır. Bu depolar yalnızca ilaç üretimi değil, pek çok farklı ürünün üretiminde kullanılmaktadır. Bu bilgiler ışığında sizlerde ihtiyaçlarınız için en iyi depoyu seçebilir ve hemen satın alabilirsiniz.