Su ve benzeri akışkan malzemelerin güvenle muhafaza edilmesini sağlayan polietilen yani plastik su deposu modelleri, hem konutlarda hem de endüstriyel alanlarda güvenle kullanabileceğiniz seçeneklerdir. Farklı alanlarda çok çeşitli amaçlarla kullanabileceğiniz bu ürünler, su ihtiyacınızın eksiksiz şekilde karşılanmasına ve sağlıklı bir depolama işlemi yapılmasına imkân tanır.
İçme suyu ya da temiz su muhafaza etme konusunda yardımcı olan bu tanklar, aynı zamanda glikoz, şurup gibi gıda malzemelerinin de depolanmasını sağlar. Peki, bu tarz plastik depolardan kullanacağınız zaman nelere dikkat etmeniz gerekir? İşte size polietilen su deposu hakkında bilinmesi gereken 5 detay:
Beyaz Renk Tek Katmanlı Polietilen Su Depolarını Güneşten Uzak Tutun
Farklı şekillerde tasarlanan polietilen su depolarına ihtiyacınız olduğunda öncelikle kullanım şeklini dikkate almanız gerekir. Örneğin; beyaz renk tek katmanlı plastik su depolarından birini kullanıyorsanız bunları özellikle güneş ışınlarından uzak tutmanız gerekir.
UV ışınlarına karşı düşük koruma sunan bu tarz modeller, içerisinde bulunan suyun güneşten etkilenmesine neden olur. Bu da depoda yosun tutma sorununa neden olur. Bu nedenle suyu içmek için muhafaza edecekseniz bu tarz tankları gölgelik alanda bulundurmanız gerekir. Şayet endüstriyel alanda kullanacaksanız iç veya dış mekânda kullanım gerçekleştirebilirsiniz.
Mavi Renk Tek Katmanlı Polietilen Su Depolarıyla Yosuna Hayır Deyin
İçme suyu olarak kullanacağınız tank için özellikle mavi renk tek katmanlı polietilen su depolarını tercih etmeniz avantajlı olur. Bunların içerisine güneş ışınları geçemez. Böylece uzun süre yosun tutma sorunu olmadan sağlıklı ve hijyenik su tedarik edebilir, kötü koku oluşumuna da engel olabilirsiniz.
Bunları dilediğiniz yerde muhafaza edebilir, ister güneşli bir alana ister kapalı bir mekâna yerleştirebilirsiniz. Polyester su deposu ile ilgili detaylı göz atabilirsiniz.
Depolayacağınız Malzemeye Göre Uygun Kalınlıkta Model Seçin
Genel olarak su deposu olarak tanımlansa da polietilen su depolarında farklı sıvılar da muhafaza edilebilir. Bu nedenle depolayacağınız malzemenin türüne göre deponun modelini seçmeniz gerekir.
Klor, tiner, hidroklorik asit, tutkal gibi çok çeşitli malzemelerin depolanma süreci için uygun kalınlıkta ve ağırlıkta modellere yönelmeniz önemlidir. Bu konuda detaylı bilgi alarak kullanımınızı gerçekleştirirseniz herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
Depoyu Yerleştireceğiniz Mekâna Göre Dikey ya da Yatay Modellere Bakın
Polietilen olarak ifade edilen plastik su deposu modelleri genel olarak dikey ya da yatay olarak farklı ölçülerde tasarlanır. Bu sayede depoyu yerleştireceğiniz mekânın genişliğine göre seçim yapma imkânınız olur.
Oldukça ergonomik bir tasarımı olan ürünlerden dikey olanları metrekare olarak küçük olan alanlarda kullanabilir, daha ferah ve geniş alanlarda yatay modellere yönelebilirsiniz. Hem gıda malzemesi hem de kimyasal ürün stoklamanıza imkân tanıyan modeller, sadece stoklama işlemi için değil, nakliye süreci için de aktif olarak kullanılır. Ekonomik ve uzun ömürlü olan modellerden ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yaparak yüksek verim elde edebilirsiniz. Polietilen yatay su deposu için buraya göz atabilirsiniz.
Sağlıklı Plastik Malzemeden Yapılan Polietilen Modellerle İçinizi Ferah Tutun
Plastik malzemeden üretilmesi nedeniyle insanlarda yanlış bir algı oluşur ve bu tür tankların sağlıklı olmadığı düşüncesi ortaya çıkar. Bununla birlikte özellikle gıda malzemelerinin depolanmasında yüksek performans sunan ve hijyen, sağlık gibi detaylar göz önünde bulundurularak üretilen polietilen su deposu, günümüzde beton ya da metal depolara göre oldukça popülerdir.
Hem düşük maliyetli olması hem de sağlıklı kullanım imkanı sunması nedeniyle evlerde, sitelerde, endüstriyel alanlarda ve daha pek çok farklı alanda büyük ilgi gören bu tarz tanklar, farklı ebatlarla karşınıza çıkar. Böylece ihtiyacınıza uygun seçeneklere sahip olma fırsatınız olur. Polietilen (plastik) su deposu ile ilgili buradan bilgi alabilirsiniz.