Bu depolar son yıllarda gerek kullanıcısına sunduğu pek çok avantaj ile gerekse uygun fiyatları ile oldukça popüler olmuşlardır. Bu depoların genel kullanım amaçları doğrultusunda bakacak olursak, bir ya da birden fazla sıvının veya gıdanın bu depoların içerisinde muhafaza edilerek akabinde bir ihtiyaç anında tahliye edilmesini sağlayan araçlardır. Bu tanklar üç farklı hammadde kullanılarak üretilebilmektedir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve son olarak paslanmaz çelik sac olmaktadır. Bu makalemizde ise daha çok polietilen hammadde kullanılarak üretilen depolara odaklanacağız.
Halk arasında plastik olarak bilinen hammadde aslında polietilen olarak geçmektedir. Kartal Depo, 1986 yılından bu yana süregelen tecrübemiz ve son teknoloji üretim sistemleri ile bu depolar üretilmektedir. Bu depolarda renk seçimi bazı durumlarda önem arz edebilmektedir. Öyle ki bazı kimyasal maddeler açığa sıcaklık çıkarabiliyorlar. Bu tarz maddelerin depolanması hususunda farklı renkteki depolar tercih edilebilir ki yanına insanlar veya çalışanlar bu tarz depolara yaklaşırlarken dikkatli olsunlar.
Bu depoların nakliyesi tasarımlarından ötürü oldukça kolaydır. Bazı markalar ise bu depolarda hammadde taşıması yapabilmektedir. Bu konudaki başka bir örnek de tehlikeli madde veya yanıcı madde taşınmasıdır. Öyle ki bu depolarda yine kategorize edilirken renk seçeneğinin çeşitli olması önem arz etmektedir. Ayrıca tehlikeli bir madde depoluyor ve taşıyorsanız, bu depoların üzerine uyarı için etiketler yapıştırmanız önerilir.
Bir diğer konu ise birden fazla içerik depolamak isteyen markalar için bu renkler önemlidir. Çünkü bütün içeriklerini farklı renkler tercih ederek kategorize edebilirler. Ayrıca her ne kadar bu depolar üretim standartları gereği mavi ve beyaz renk seçenekleri ile üretilse de müşterilerimizin istekleri doğrultusunda herhangi bir renk paletinde istenilen plastik deponun üretimi yapılabilmektedir.
Plastik Su Depoların Hammaddesi Polietilen ile İlgili Bilmeniz Gerekenler
Bu depolar çevremizde hemen hemen her yerde kullanılabilmektedir. Öyle ki bireysel kullanım açısından evin her yerine konumlandırılabilirken, kurumsal kullanım açısından baktığımızda ise hammadde taşımacılığı veya üretim bantlarından çıkan sıvıların depolanmasında kullanılmaktadır. Öte yandan yağmur hasadı sistemlerinde de kullanılabilir.
Bu depoların diğer depolardan sıyrılan diğer özelliği ise tasarımsal açıdan pek çok çeşidinin bulunmasıdır. Bu tasarımlar sırasıyla dikey, yatay, dikdörtgen, milenyum, yeni nesil, silo depolar, turşu ve salamura depoları ve son olarak toprak altı tanklar olmak üzere tam sekiz adettir. Hammaddenin Kimya bilimindeki adı lineer düşük yoğunluklu polietilendir. Polietilenin hammadde olarak kullanılması yaygındır. Çünkü polietilen hammadde olarak uluslararası seviyede gıdaya uygunluğu bulunmaktadır.
Gıdaya uygunluğu bulunduğu için bu depoların içerisinde pek çok gıda depolanabilmektedir. Bu depolar içerisinde ayrıca salamura işlemleri ve yakıt ve mazot tanklarının depolanması gibi işlemler de gerçekleştirilebilmektedir.
Bir başka özellik ise bu hammaddenin yüksek ultraviyole ışınlara karşı dayanıklılığının olmasıdır. Dolayısı ile polietilen kullanılarak üretilen bu depoların içerisine zararlı Güneş ışınları girmez. Böylece bu depoların içerisinde yosun,küf oluşumu görülmez ve depo içerisinde içilebilir sıvılar ve gıdalar için daha sağlıklı bir ortam oluşturulmuş olur.
Plastik Su Depoların Teknik Özellikleri
Bu depolar ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de bu depoların kullanıcısına sunduğu özelliklerdir. Öyle ki polietilen su deposu seçeneklerine ragbet oldukça fazladır. Genel kullanım kapsamında kullanıcıların şikayet ettiği bir diğer kısım da depoların içerisinde kötü koku oluşumu olabiliyor. Bu durumun sebebi aslında genellikle üreticilerin kötü şartlarda üretim yapmaları olabilir. Üretim tesislerimizde hurdadan dönüştürülmüş hammadde veya depolara zarar verecek herhangi bir kimyasal madde kullanılmamaktadır. Bu yüzden bizim ürettiğimiz depolar daha uzun ömürlü ve dayanıklı olabilir.
Kapasite açısından bakacak olursak, en küçük 50 litre kapasiteden başlayarak, 25.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Bu depolar istenirse özel projelendirme ile üretilebilirler. Tüm ürünlerimizde yine gıdaya uygun olması açısından paslanmaz pirinçten manyon kullanılmaktadır. Ayrıca bu depoların kapakları da yine polietilen kullanılarak üretilmektedir. Yine bu durum da depoların gıdaya uygunluğunu maksimuma çıkarmak adına yapılmaktadır. Ürünlerimize o kadar güveniyoruz ki tüm ürünlerimiz imalat hatalarına karşı firmamız garantisi altındadır.
Plastik Su Depolarının Temizliği
Kötü koku yapan bir diğer husus da depoların temizliğinin atlanmasıdır. Depolar temizlenmediğinde içerisinde kalan artıklar kötü kokunun kaynağı olabiliyor. Bu depolar son teknoloji üretim tesislerimizde monoblok yani tek parça şeklinde üretilmektedir. Bu da bu depoların temizliğini daha kolay hale getirmektedir. Bu depoların temizliği düzenli olarak yapılırsa, tank içerisinde koku oluşmaz, kir ve yosun tutmaz.
Temizliği kolaylaştıran bir diğer husus ise depoların boğaz tasarımıdır. Bu tasarımlar deponun temizliğinin kolay yapılabilmesi için tasarlanmıştır. İçerisine tazyikli su tutarak kirden ve içerisindeki sıvıdan kolayca arındırabilirsiniz.
Plastik Su Depolarının Hacimleri Artırılabilir mi?
Genel kullanım kapsamında bu depoları mercek altına aldığımızda önem arz eden bir diğer husus ise sonradan depo hacminin büyütülmek istenmesidir. Bu hacim birden fazla depo ile mümkündür. Bazı kullanıcılar sonradan gelişen ihtiyaçları doğrultusunda bir depo daha aldıklarında bu depoların birleştirilmesini isteyebilmektedirler. Bu hususta, iki veya daha fazla depolar arasında bağlantıya sağlanabilir.. Bu durum istediğiniz kadar deponun arasındaki bağlantı kurarak bir arada kullanmanız mümkün kılar.
Bu makalemizde ise bu depolar ile ilgili hemen hemen her şeyi ele alıp, detaylı incelidik. Bundan sonra bu depolar ile ilgili tercihinizi daha doğru yapabilirsiniz. Hala kafanıza takılan bir soru olursa, alanında uzman olan müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.