Ülkemizde kullanılan depolama ürünleri üç farklı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu kapsamda polietilen halk arasında plastik olarak bilinmektedir. Temel olarak su deposu modelleri katı veya sıvı, organik veya kimyasal herhangi bir içeriğin depolanması, korunması veya nakliyesi için kullanılmaktadır. Plastikten üretilen bu tanklar, özellikle evlerde ve tarımda su depolamak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun nedeni hafif, dayanıklı ve satın alınmasının oldukça ucuz olmasıdır. 

Plastik kullanılarak üretilen bu tanklar genellikle gıda temasına uygunluğu bulunan ve sağlık konusunda endişe yaratmayan, küresel olarak kabul görmüş bir malzeme olan polietilenden yapılır. Polietilen, uluslararası standartlara göre gıda sınıfı bir malzeme olarak derecelendirilmiştir. Bu nedenle, depolanan suya zararlı maddeler sızdırmaz. Bu, malzemeyi içme ve evsel su ihtiyaçları için güvenli hale getirir. Diğer bazı malzemelerin aksine, polietilen su veya çoğu yaygın maddeyle reaksiyona girmez. Pek çok farklı depolama için uygundur yani kimyasal kirlenme riski minimumdur. Bu sayede suyun veya depolanan içerik uzun süre deponun içerisinde kalabilir.

Plastik Su Depoları Çevre Dostu Mu?

Plastik tanklarda depolanan suyun veya içeriğin kalitesini etkileyebilecek diğer faktörler arasında uygun kullanım ve temizlik yer alır. Kullanılmadığı zaman deponun kapağı daima kapalı kalmalıdır, bu sayede tankın içerisine döküntü ve böceklerin girmesini önleyecektir. Düzenli temizlik yaparsanız, deponuzun içerisinde tortu ve bakteri birikmesi engellenebilir. Plastik kullanılarak üretilen bu tanklar, içerisinde pek çok farklı gıda üretimi yapılmaktadır. Pek çok fabrikada bu depolama ürünlerinden görebilirsiniz.

Plastik tanklarla ilgili endişeler genellikle plastikler ve plastiklerin çevresel veya sağlık etkileriyle ilgili genel korkulardan kaynaklanır. Bu kapsamda üretilen depolama ürünlerinde kullanılan polietilen geri dönüştürülebilmektedir. Geri dönüşüm konusunda yalnızca bir değil, tekrar tekrar geri dönüştürülerek kullanılabilmektedir. Yani bu depoların malzemesi tek kullanımlık plastiklerden farklıdır. Bu depolar, dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve UV ışınlara karşı da dayanıklıdır. Güneş ışığına maruz kaldığında bozulmaz veya depolanan içeriğe zararlı maddeler salmaz. Nitekim polietilen toprak altı depolar toprağın ışık yalıtımını kullanır ve depo içerisine hiçbir şekilde ışık girmez. Plastik kullanılarak üretilen bu tanklar, uluslararası gıda teması standartlarına uydukları için sağlık açısından tehlikeli değildir. Bu güvence sayesinde, evlerde, endüstriyel alanlarda, tarımda ve pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. 

Su Tankı Üretiminde Temel Hammaddeler ve Özellikleri

Ülkemizde depolama ürünleri, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Nitekim bu tanklar, ev, endüstri ve tarım alanlarında ihtiyaçlar için su veya herhangi bir içeriğin depolanmasında olmazsa olmazdır. Nitekim bu depolar kullanılarak gıda üretimi de yapılmaktadır, kimyasal üretimi de yapılmaktadır. Bu depolar, üç farklı malzeme kullanılarak üretilmekkedir. O malzemeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Üretim de kullanılan bu malzemeler, kendi içerisinde dayanıklılık, uygun fiyat ve kullanışlılık açısından farklılık görmektedir. Doğru malzemenin seçimi deponun kullanımına, kullanılacağı çevrenin koşullarına ve bütçeye bağlı olacaktır. Plastik depolama ürünleri uygun fiyatlıdır, polyester depolar ise kimyasal dayanıklılık sunar, paslanmaz çelik depolar ise en dayanıklı ve uzun ömürlü depolardır. Bizlerde hem malzemeleri hemde özelliklerini araştırdık, aşağıda sizler için listeledik.

  • Plastik

Plastik tanklar, polietilenden kullanılarak üretilir ve en uygun fiyatlı ve kullanım kolaylığı sunan depo kategorisinde yer alır. Hafiftirler, bu nedenle herhangi bir yere teslim edilmeleri ve kurulumları kolaydır. Bu özelliği sebebiyle polietilen su deposu modelleri bazı içeriklerin nakliyesi için kullanılmaktadır. Toksik olmayan bir malzeme olduğundan, tanklar içlerinde depolanan hiçbir içeriği kirletmez. Polietilen gıda sınıfı bir malzemedir. Bu nedenle, temiz bir suyun, bu depolardan içilmesi için güvenlidir. Bu tanklar, ev, tarım ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.

  • Polyester

Bu tanklar, polyester kullanılarak üretilmektedir ve dayanıklıdır, korozyona karşı dirençlidir. Bu depoların en öne çıkan özelliği ise kimyasal dayanıklılığının oldukça yüksek olmasıdır. Bu özelliği sayesinde kimyasallar bu depolarda depolanabilir. Yapısal olarak dayanıklı oldukları için ve yeraltı depolama için de kullanılmaktadır. Yerinde kurulum özelliği bulunmaktadır. 

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik tanklar en dayanıklı tanklardır. Paslanmaya karşı dayanıklı olduğu gibi sıcaklık dayanıklılığı da oldukça iyidir. Bu hususta sıcaklık dayanımı +80 derecedir ve çok az bakım gerektirirler. Paslanmaz çelik, toksik olmayan bir malzeme olduğu için bu depolama ürünleri gıda üretiminde çok fazla kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen bu tanklar estetiktir, hijyenik ve uzun ömürlü olduğu için endüstriyel alanlarda çok fazla kullanılmaktadır. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var