Su, yeryüzündeki yaşam için en önemli kaynaklardan biridir ve özellikle küresel ısınma karşısında etkin bir şekilde depolanması bu noktada çok daha önemlidir. Nitekim bu polyester su deposu modelleri oldukça fazla kullanılmaktadır. Toplama yüzeylerini, olukları, iniş borularını ve filtreleri temiz tutun. Yerinde kullanım için, hasat edilen su sulama, tuvalet sifonu ve çamaşır yıkama gibi içilemez hizmetler için kullanılabilir, böylece su faturasını azaltır ve daha fazla içilebilir su tasarrufu sağlar. Yerel toplulukları, ihtiyaç ve endişelerini gidermek için bir depolama projesinin planlama ve yönetimine dahil edin. Evlerde su tasarrufu yapmak bireysel eylemlerle çok daha minyatür ölçeklerde tamamlanabilir. Sızıntıların onarılması, düşük debili armatürlerin takılması ve su tasarruflu cihazların kullanılması gibi basit uygulamalar, ortalama bir hane halkının su kullanımını %30 ila %60 oranında büyük ölçüde azaltacaktır.
Küresel Isınmanın Su Kaynakları Üzerindeki Etkisi
Küresel ısınma su kaynakları üzerinde önemli bir baskıya neden olmaktadır. Sıcaklıklardaki artış nehirlerden, göllerden ve rezervuarlardan buharlaşma oranını artırmakta, bu da eldeki su miktarının azalmasına yol açmaktadır. Ayrıca, her ikisi de küresel ısınmadan kaynaklanması muhtemel olan uzun süreli kuraklık veya şiddetli sel olayları, su yönetiminde daha fazla sorun anlamına gelmektedir. Yağmur suyu hasadı teknikleri en çok benimsenenlerden biridir. Bu sistemlerde 7 tonluk su deposu modelleri oldukça fazla kullanılır ve adından da anlaşılacağı üzere yağmur suyunun toplanması ve ileride kullanılmak üzere depolanması olan yağmur suyu hasadıdır. Çatıların üzerine yerleştirilen yağmur suyu toplama sistemiyle aileler ve işletmeler yağmurlu mevsimlerde suyu toplayıp daha sonra kurak dönemlerde kullanmak üzere belirli tanklarda depolamaktadır.
Yağmur Suyundan Daha Fazla Yararlanılabilir Mi?
Suyun kıt bir kaynağa dönüştüğü günümüzde, suyun yakalanması ve yağmur suyunun depolanması konusunda daha yenilikçi olunmalıdır. Küresel ısınma ve iklim modellerindeki değişimle birlikte, sürdürülebilir bir su kaynağı yaratıcılık ve kararlılık gerektirecektir. Bu tarz sistemlerde su deposu modelleri oldukça fazla kullanılmaktadır. Yeşil çatılar, yağmur suyu hasadını kentsel ortamlara taşımak için mükemmel bir seçenektir. Bu çatılar, yağmur suyunun çatıdan düşmesine izin vermek yerine emilmesine yardımcı olan bitki örtüsü ve toprakla kaplıdır, bu da yağmur suyu akışına neden olur. Bu şekilde yakalanan su, daha sonra kullanılmak üzere bir sarnıçta depolanabilir veya çatı bahçesine yardımcı olmak için muhafaza edilebilir.
Çatılar yalıtkan görevi görerek ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltmaya yardımcı olur. Mülk içinde farklı alanlara yerleştirilmiş birden fazla yağmur suyu varili/tankı verimliliği ve kapasiteyi artırır. Bu aynı zamanda varilleri büyük, plastik bir görüntüden daha fazlası haline getirir. Peyzaja uyum sağlayan dekoratif varillerin kullanılması, bunların işlevsel bir bahçe sanatı parçası olarak hizmet etmesini sağlar. Uygun konum için maksimum yüzey akışını yakalamak için iniş borularının altına yerleştirin ve olukları ve perdeleri düzenli olarak temizleyin. Toplanan su bahçe işleri, araba yıkama ve hatta iç mekan bitkilerini sulamak için kullanılabilir. Teknolojinin hasada entegre edilmesi, hasadı daha etkili bir süreç haline getirebilir. Yağış şekilleri, su seviyeleri ve su kullanımı, suyun mümkün olan en iyi şekilde kullanılması için akıllı su yönetim sistemleri tarafından izlenir. Bunlar, gerekli hacme göre bitkilere yeterli miktarda su sağlanmasına yardımcı olmak için bir sulama sistemi ile entegre edilebilir.