
Ülkemizin hemen hemen her yerinde depolar kullanılmaktadır. Bazı yerlerde yer üstüne kurulan depolar kullanılırken, bazı bölgelerde ise polietilen toprak altı depolar kullanılmaktadır. Toprak altına gömülen depolar yalnızca kurak arazilerde değil, pek çok farklı coğrafik koşullarda kullanılabililr. Bununla birlikte toprak altına gömülen depolar çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bir tanesi de foseptik olarak kullanımdır.
Ülkemizin bazı köylerine kanalizasyon imkanları götürülemiyor. Hal böyle olunca insanlar da kanalizasyon atıklarını çevreye dökmek yerine bu depolara depoluyorlar. Foseptik, pis bir atık olduğu için toprak altına gömülen depolarda depolanması çok iyi oluyor. Çünkü depo dışarıdan bakınca hem görünmüyor, hem de etrafa pis koku yayılmamış oluyor. Bununla birlikte toprak altına gömülen depoların içerisinde pek çok farklı içerik depolanabilir.
Polietilen Su Depoları Nerelerde Kullanılabilir?
Depolar pek çok farklı tasarımlarda üretilebiliyor. Bu kapsamda depolar, birçok farklı ihtiyaca çözüm olabiliyor. Bu kapsamda polietilen su deposu modelleri kullanım amacına göre dikey, yatay, kare ve silo şeklinde olmak üzere çeşitli şekillerde üretilmektedir. Her birinin kendine has özellikleri vardır ve size uygun depoyu seçerek daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Deponun şekli sadece bir tasarım değil, deponun kurulduğu alana sığmasını ve kullanım amacına göre kullanılmasını sağlar. Doğru tasarımı seçerek alanı daha iyi kullanabilir, deponuzun verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Dikey tasarımlı tanklar sınırlı zemin alanına sahip yerlere bile kullanılabilir. Çünkü dikey olduğu için yüksektir ancak zeminde çok fazla yer kaplamaz. Bu depolar evlerde çok fazla kullanılmaktadır. Özellikle yağmur suyu hasadı yapmak için bu depolar çok fazla kullanılıyor. Bununla birlikte yatay tasarımlı depolar genellikle karavan ve yatlarda kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar dar alanlara kolayca sığabiliyor. Bununla birlikte üretilen bazı içeriklerin taşınması için de kullanılmaktadır. Çünkü polietilen kullanılarak üretilen yatay tasarımlı depolar, titreşim ve darbeye dayanıklı olduğundan taşıması kolaydır.
Kare tasarımlı tanklarda yatay tasarımlı tanklar ile aynı özelliklere sahiptir. Hem bazı içeriklerin taşınması hem de karavanlarda çok fazla kullanılmaktadır. Fabrika ve depolarda yerden tasarruf için kullanılmaktadır. Bununla birlikte silo tasarımlı depolar ise tarım ve kimya endüstrisinde çok fazla kullanılmaktadır. Kapaklı ve kapaksız modelleri mevcuttur. İhtiyacınıza ve depolamak istediğiniz içeriğe göre bir depo seçip satın alabilirsiniz. Ters şemsiye şeklinde bir depo olduğu için, içerisine depoladığınız sıvı bir içeriği %98 oranında tahliye edebilirsiniz.
Polietilen kullanılarak üretilen depolar evlerimizden, sanayiye kadar geniş bir alanında kullanılmaktadır. Son derece dayanıklı, hafif ve kullanımı kolaydır. Evlerde kullanılan bu depolar bahçeleri sulamak ve tuvaletleri temizlemek için kullanılabilir. Bununla birlikte evin bazı bölümlerini temizlemek için de kullanılabilir. Bu depolar sanayi alanında ise bazı sıvı gıdaların depolanması ve fermantasyon süreçlerinde kullanılır. Kimyevi ürünlerin üretildiği fabrikalarda da kullanılmaktadır. Ancak her kimyasal ürünü bu depolarda depolamak doğru değildir.
Paslanmaz Çelik Su Depoları Nerelerde Kullanılabilir?
Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda bu su deposu modelleri özellikle ülkemizin ağır sanayisinde çok fazla kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik malzeme olarak sağlam olduğu için fabrikada üretilen bir ürünün farklı bir yere taşınması için de kullanılabilir. Paslanmaz çelik tanklar dayanıklı, korozyona dayanıklı ve hijyenik olup birçok sektörde kullanılmaktadır. Özellikle gıda, ilaç ve kimyevi ürünlerin depolanması için çok fazla kullanılmaktadır.
Bu depolar yağmur suyu hasadı, tarım, gıda üretimi, kimyasal üretim ve taşımacılık gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Dayanıklılığı ve korozyona karşı direnci gibi avantajları bulunmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar gıda, ilaç ve kimya endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmakta olup temizliği oldukça kolay yapılmaktadır. İçecek ve süt ürünlerinin depolanması için de kullanılmaktadır. Nitekim bu depolar oldukça temizdir.
Bu depolar ilaç üretiminde de kullanılmaktadır. Nitekim bu depolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bununla birlikte bu depoların ısı dayanımı da oldukça yüksektir. Bu kapsamda 80 dereceye kadar ısı dayanımı bulunuyor. Bu sayede sıcak bir içeriği bu depoların içerisinde depolayabilirsiniz. Bunun yanında kimyevi ürünler üretilen fabrikalarda bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar bazı aşındırıcı kimyasallara karşı da dirençlidir.