Günümüz dünyasında, insanların sahip oldukları her alanı zekice kullanmak istiyor. İster arasında yaşadığınız minik bir daire, isterseniz de bakımını yapmış olduğunuz bir bahçe yada işlettiğiniz minik bir işletme olsun, fazlaca sınırı olan alanlarınız için bir polietilen su deposu modelleri kullanabilirsiniz. Ancak, küçük alanlar için depolama çözümleri, kıymetli alanınızdan taviz vermeden su veya herhangi bir içerik depolamanızı sağlar. Bu depolar yalnızca su depolamak için değil, farklı içerikleri de depolayabilmenizi, depoladığınız içerikleri taşıyabilmenizi sağlar. Aslında, bazı depolar küçük olmalarına rağmen, büyük oranda su veya içerik taşıyabilir ve bu yüzden evler ve bahçeler için yağmur suyu hasadı veya yedek su temini için harika hale gelir. Plastik, paslanmaz çelik ve öteki birçok malzemeden yapılabilir ve farklı boyutlarda çeşitleri bulunmaktadır. Dolayısıyla ihtiyacınıza bağlı olarak istediğiniz depoyu seçebilirsiniz.

Yeraltı Su Tankları Yer Sıkıntısı Olan Alanlarda Kullanılabilir Mi?

Alanı sınırı olan yerlerde, yeraltına konumlandırılan tanklar, yer üzerindeki kullanılabilir alanı tüketmeden etken bir depolama alanı sunar. Bu tanklar yer altına konulduğu için yüzey alanından tasarruf sağlarken bununla birlikte yüzeydeki ısı dalgalanmalarına ve kirlenmeye karşı korur. Yeraltı tankları, mahalli düzenlemelere ve tank malzemesine bağlı olarak sulama, wc sifonu yada hatta içme amaçlı olarak evinizin su sistemine bağlanabilir. Bu tarz alanlarda 8 tonluk su deposu modelleri kadar bir depolama çözümü yeterli olacaktır. Daha büyük ihtiyaçlarınız için de daha büyük kapasiteli depolama ürünleri bulunmaktadır. Küçük depolar bahçelerde, balkonlarda daha az alana sahip olunan alanlarda en iyi neticeyi verir. 

Yağmur Suyu Hasat Sistemi

Yağmur suyu hasadı, daha sonra kullanılmak suretiyle yağmur suyunu toplamaya ve depolamaya odaklanan yenilikçi ve muhit dostu bir yöntemdir. Binlerce sene öncesine dayanan bu hasat, insanların su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması için önemlidir. Konut kullanımlarından tarımsal ve hatta endüstriyel amaçlara kadar, yağmur suyu hasadı, suyla alakalı uygar stratejilerden yeri doldurulamaz olması sebebiyle sunmuş olduğu birçok yarar ile öne çıkıyor. Bunların yanında su deposu fiyatları da oldukça uygundur bu sayede yağmur hasadı için bir depo satın alarak kullanabilirsiniz. Çok azca alan varsa, yağmur hasadı yapmak oldukça çevrecidir. Genellikle, bu depolar çatıdan iniş borularının dibine yerleştirilir ve çatılardan gelen yağmur suyunu toplar. Yağmur depoları küçüktür, kurulumu oldukça kolaydır ve çoğu zaman minik ölçekte sulama yada öteki içilebilir olmayan kullanımlar için uygundur. Yağmur suyu hasadı yaparak ve suyu kullanarak su tasarrufu sağlanabilir. Sulama, yıkama ve diğer içilemez kullanımlar için ücretsiz bir su kaynağı sağlayarak su faturalarını düşürür. Yerel su kaynakları üzerindeki baskıyı azaltarak çevresel sürdürülebilirliği teşvik eder. Kuraklık veya su kısıtlamaları sırasında kendi kendine yeterli bir su temini sağlar.

Yağmur suyu hasadı sistemi oldukça basittir, yağmur suyu toplama yüzeylerinden yağmur suyu toplanır ve ondan sonra oluklar ve iniş boruları içerisinde bir depolama tankına yönlendirilir. Daha sonrasında su filtrelenebilir ve sulama, yıkama, wc sifonları ve hatta müsait halde arıtılarak içme suyu olarak bile kullanılabilir. Bu halde, geleneksel su kaynaklarına olan bağımlılık en aza indirilir ve böylece tatlı su kaynakları korunur. Yağmur suyu hasadının başlıca faydaları arasında ilki suyun korunmasıdır. Su temininin tehlikede olduğu kabul edilen alanlarda önem arz eder ve su faturalarında büyük tasarruflar sağlar. Ayrıca, yağmur suyu mahalli su kaynaklarına olan talebi azaltır, bu da kuraklık esnasında yada sınırı olan su temini olan bölgelerde faydalıdır. Yağmur suyu hasadı birçok çevresel yarar sağlar. Ayrıca, yağmur suyu doğal olarak yumuşaktır ve yeraltı suyunda yada belediye kaynaklarında bulunan klordan ve birçok kirleticiden arındırılmıştır. Ayrıca, otomobil yıkama yada bahçe sulama şeklinde birçok faaliyette kullanılan yağmur suyu, su verimliliğine daha geniş bir katkı sağlıyor. Yağmur suyu depolamanın diğer faydaları ise aşağıdaki gibidir.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var