Son yıllarda, çevremizde pek çok farklı şantiye türü görebilmekteyiz. Bazıları çok büyük iken, bazıları oldukça küçük projeler olabiliyor. Bu kapsamda bazı şantiyelerde su deposu modelleri kullanılabiliyor. Ülkemizdeki şantiyelerin bazılarında su veya elektrik bulunmayabiliyor. Ya da sonradan şantiye elektriği veya suyu dediğimiz tesisatlar, belediyeler tarafından şantiyenin kullanımına sunuluyor. Ancak bu suyun ve elektriğin ücreti de oldukça yüksek olabiliyor. 

Şantiyelerde su, pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanılabilmektedir. Bu kapsamda depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır. Bu depolama ürünleri temel olarak katı veya sıvı, organik veya kimyasal herhangi bir içeriğin depolanması, nakliye edilmesi ve korunması amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır. Şantiyelerde ise su depolamak ve suyun kullanılması amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır. Şantiyelerde, özellikle projenin başlama aşamasındayken su ve elektrik tesisatının sağlanması zaman alabiliyor. Bu kapsamda su kullanımı için depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır.

Depolama ürünlerinin, şantiyelere çok fazla faydası olabilmektedir. Bu faydalarından birisi de suyun taşınması ve kullanılmasını sağlamasıdır. Bu kapsamda bir şantiyede kullandığınız depoyu, taşıyarak farklı bir şantiyede de kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak bu depolama ürünleri üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddelerin kendi içerisinde üstünlükleri ve avantajları bulunmaktadır. Bu kapsamda ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurarak bir depo seçebilir ve satın alabilirsiniz. Bu kapsamda değerlendirmeniz gereken bazı hususlar bulunabilmektedir. Nitekim bu depoların üretildiği hammaddeleri bilmeniz gerekebilir.

Su Depolarının Üretildiği Malzemeler Nelerdir?

Son zamanlarda çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok farklı depolama ürünü görebilmekteyiz. Bu depolar, pek çok farklı açıdan avantajlıdır. Tasarım açısından baktığımızda polietilen dikey depolar oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu kapsamda depolama ürünleri üç farklı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemelerin kendi içerisinde bazı üstünlükleri bulunabildiği gibi benzer özellikleri de bulunabilmektedir. Bizlerde bu malzemelerin özelliklerini aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen

Polietilen malzeme, halk arasında plastik olarak bilinen malzemedir. Depo üretiminde çok fazla kullanılan bir malzemedir. Sanılanın aksine geri dönüştürülebilir, çevre dostu bir malzemedir. Güneş ışınlarını, depoya yansıtmayan bir malzeme olmasının yanında, üretim şekli sebebiyle uygun fiyatlı bir depo malzemesidir. Üretim şekli ise, belirli bir miktar polietilenin, kalıba yerleştirilerek, biraz hava basılması sonucunda üretilir. Çapakları temizlenir ve kullanıma hazır hale getirilir. Uluslararası seviyede gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. 

  • Polyester

Polyester malzeme, endüstriyel alanda kullanılacak olan depolama ürünleri için çok kullanılmaktadır. Herhangi bir sanayi bölgesinde bu depolardan çokça görebiliriz. Bu depolar sanayi depoları olarak adlandırılabiliyor. Nitekim bu depoların kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksektir. Üretim şekli sayesinde yerinde montaj özelliği de bulunmaktadır. Üretim şekli ise cam elyaf ve polyester reçinenin birleştirilmesiyle yapılmaktadır. Kimyasal dayanıklılığı sayesinde içerisinde pek çok farklı içerik depolanabilmektedir.

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik, malzeme olarak darbelere en dayanıklı malzemedir. Bu depoların da yine yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. Çok steril bir malzeme olduğu için biyokimya ve biyomühendislik alanında çok fazla kullanılmaktadır. Bunların yanında darbelere dayanıklı olduğu için pek çok farklı gıdanın üretiminde de bu depolama ürünleri kullanılmaktadır.

Su Depoların Tasarım Özellikleri

Ülkemizde pek çok farklı alanda, depolama ürünleri kullanılmaktadır. Bu sebeple depolama ürünleri pek çok farklı tasarım ile üretilmektedir. Bu da pek çok farklı ihtiyaç için çözüm olabilmelerini sağlar. Bu özellik ile birlikte kullanıcısına çok yönlü kullanım sunar. En çok kullanılan depolama ürünleri dikey tasarıma sahip depolama ürünleridir. Bu depolama ürünleri çok fazla kullanılıyor. Dikey tasarımlı depolama ürünleri başta olmak üzere üç hammadde kullanılarak bütün tasarımlarda depo üretilebilmektedir. Böylece tasarım konusunda, deponun malzemesine takılmanıza gerek yoktur. İstediğiniz depoyu, istediğiniz tasarım ile satın alabiliyorsunuz.

Bir diğer çok kullanılan depo tasarımı ise yatay tasarımlı depolardır. Bu depolama ürünleri karavan ve yat gibi alanlarda çok fazla kullanılmaktadır. Bu depolama ürünleri bazı yerlere çok iyi uymaktadır. Bu sebeple dar alanlara konumlandırmak için çok fazla kullanılmaktadır. Benzer olarak prizmatik depolama ürünleri de bulunmaktadır. Bunlara ek olarak silo depolama ürünleri de bulunmaktadır. Bu depolama ürünleri tarım alanlarında çok fazla kullanıldığı gibi deterjan gibi sıvı içeriklerin depolamasında da çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depoların tahliye vanası aşağısında yer almaktadır. Böylece depoyu tam olarak boşaltabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak depolama ürünleri istediğiniz herhangi bir renkte üretilebilir. Böylece depoladığınız farklı içerikleri kategorize edebilir veya yaşadığınız iklime uygun bir renk ve depo seçebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var