Son zamanlarda çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok farklı deponun kullanıldığını görmekteyiz. Bu su deposu modelleri pek çok farklı alanda kullanılmaktadır çünkü bu depolar çok farklı tasarımlarda ve boyutlarda üretilebiliyor. Depo üretimin için polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler, depoya sağlamlık ve uzun ömürlülük katmaktadır. Bu depoların kullanıldığı bazı alanlar ise aşağıdaki gibidir.

  • Gıda depolaması

Depolama ürünleri, belirli gıdaların işlenmesi ve üretimi için çok fazla kullanılmaktadır. Pek çok farklı alanda, pek çok farklı gıdanın depolaması veya üretimi için önemli bir araçtır. Genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılır çünkü bu depolar hem ucuzdur hemde gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bunların yanında bu depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor ve oldukça hafiftir.

  • Kimyasal ürün depolaması

Kimyasal içeriklerin depolaması bazen tehlikeli olabiliyor. Kimyasal ürünler bazen deterjan gibi tehlikesi olmayan içerikler olduğu gibi, asit gibi farklı ve tehlikeli olan içerikler de olabiliyor. Bu kapsamda genellikle polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri kullanılıyor. Bununla birlikte bu depoların kimyasallara daha dayanıklı hale gelmesi için bazı kaplamalar yapılıyor.

  • Su depolaması

Bu depoların en çok kullanıldığı alan ise suyun depolanmasıdır. Su hayattır ve pek çok farklı alanda sular depolanmaktadır. Yağmur hasadından tutunda, tarım alanlarında bu tarz bir kullanım mevcuttur. Genellikle paslanmaz çelik veya polietilen depolar kullanılır. Polietilen depolar uygun fiyatlı olduğu için pek çok farklı kullanım alanında karşımıza çıkmaktadır.

  • Tarım ilacı ve gübre depolaması

Tarım alanlarında gübre ve tarım ilacı depolaması çok fazla yapılmaktadır çünkü bu tarz alanlarda gübre ve tarım ilacı toptan bir şekilde satın alınıyor. Hal böyle olunca tarım alanlarında pek çok farklı depo kullanılıyor. Bu kapsamda da polyester veya paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoları satın almanızı öneriyoruz.

  • Yakıt depolaması

Yakıt depolaması yine tarım alanlarında çok fazla yapılıyor çünkü bu tarz alanlarda yakıt ile çalışan tarım makinası oldukça fazladır. Bu makinaları benzinliğe götürmek zor olduğundan yakıt depolaması yapılır ve ihtiyaç halinde yakıt kullanılır.

  • Foseptik

Foseptik kullanımı da toprak altına gömülen depolarda yapılmaktadır. Nitekim ülkemizin kırsal alanlarında belediyeler kanalizasyon hizmeti sunamaz. Hal böyle olunca köylülerde bu pis kokan atığı hem bertaraf etmek hem de gizlemek için bu depolardan satın alır ve foseptik olarak kullanılır. Depo dolduğunda ise vidanjör yardımıyla boşaltılabilir.

Yat ve Karavanlarda Kullanılan Depolar Nelerdir?

Yat ve karavan gibi alanlarda çok fazla ve farklı depolama ürünleri kullanılıyor. Nitekim büyük yatlar ve karavanlar olduğu gibi küçükleri de bulunuyor. Küçük yatlarda ve karavanlarda genellikle belirli bir alana sığması için küçük depolar kullanılıyor. Hal böyle olunca bu tarz alanlardaki depolama ürünleri 1 ton veya 2 ton kapasiteli polietilen yatay deposu modelleri oluyor. Bu tarz alanlarda küçük depoların kullanımı oldukça yaygındır. Genellikle temiz ve pis su depolamak için kullanılıyor.

Ancak büyük olan yatlarda ve karavanlarda bu tarz depolar hem pis ve temiz su depolanmasında, hemde foseptik için kullanılabiliyor. Nitekim büyük karavanlarda veya yatlarda foseptiğin belirli yerlere dökülmesi gerekmektedir çünkü foseptik atığı çok pis kokar. Özellikle turistik bir alanda duran bir karavanın etrafa foseptik dökmesi hoş karşılanmayacaktır. Bu sebeple bu tarz araçların genellikle foseptik ve su depolaması hususunda bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. 

Depoların Tasarımları ve Özellikleri Nelerdir?

Depolar, farklı ihtiyaçlara çözüm olabilmesi açısından farklı tasarımlarda ve özelliklerde olabiliyor. Nitekim üç farklı malzeme kullanılarak üretiliyor. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemeler, depo üretimi için seçilmiş en iyi malzemelerdir. Bu kapsamda 7 tonluk su deposu satın aldığınızda pek çok farklı ihtiyacınız için bu depoları kullanabileceğinizi açıkça görebilirsiniz. Bununla birlikte bu depoların farklı tasarım özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Dikey

Dikey depolama ürünleri fabrikalarda çok fazla kullanılmaktadır. Özellikle polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri, uygun fiyatlı olduğu için pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Dikey olduğu için az yer kaplar ancak yüksektir. Kapak bölümüne ulaşmak bazen zor olduğu için genellikle merdiven kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen modellerinde ise depoya bitişik olarak genellikle merdiven de kaynaklanmaktadır.

  • Yatay

Yatay tasarımlı depolama ürünleri genellikle evlerde, yatlarda ve karavanlarda çok fazla kullanılmaktadır. Bu kapsamda dikdörtgen, prizmatik ve yuvarlak biçimde üretilebiliyor. Bu tarz depoların kullanım alanları oldukça fazladır. Çünkü çok az yer kaplarlar. Yağmur hasadı, bahçecilik, pis su depolaması, foseptik kullanımları gibi farklı farklı yerlerde kullanılmaktadır.

  • Silo

Silo tasarıma sahip depolama ürünleri tarım alanlarında çok fazla kullanılmaktadır. Nitekim hasat edilen tahıl gibi ürünlerin depolaması için kullanılıyor. Bununla birlikte deterjan üretimi gibi ihtiyaçlar kapsamında fabrikalarda da kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar ters şemsiye tasarımı sayesinde depolanan içeriğin %98 oranında boşaltılabilmesini sağlar.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var