
Günümüzde depolar, pek çok farklı alanda ve pek çok farklı içeriğin depolanması için kullanılmaktadır. Evlerden endüstriyel tesislere kadar birçok alanda su deposu modellerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak hangi boyutta depo satın almanız gerektiği konusunda dikkate almanız gereken çeşitli faktörler bulunmaktadır. Hangi boyutta depo satın almanız gerektiği, ihtiyaçlarınıza, kullanım amacınıza ve bütçenize bağlı olarak değişebilir. Depo seçimini yaparken dikkatli bir şekilde düşünmeli, depolamak istediğiniz içeriği ve miktarı doğru bir şekilde hesaplamalısınız. Hangi boyutta depo satın almanız gerektiği hususunda aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz.
-
İhtiyacınızı Belirleyin.
İlk adım olarak, hangi amaçla depo satın almak istediğinizi belirlemelisiniz. Nitekim depolar hemen hemen her alanda kullanılabiliyor. Seçtiğiniz deponun depolamak istediğiniz içeriğe uygun olmasının yanında, depolamak istediğiniz hacme de uygun olması gerekmektedir.
-
Depo alanı
Depoyu nereye yerleştireceğiniz de önemlidir. Evinizde kullanacaksanız evinizde ne kadar alanınız olduğunu değerlendirmelisiniz. Büyük bir bahçeniz veya çatınız varsa, 1 ton ile 10 ton arasında bir depo satın alabilir ve sığdırabilirsiniz.
-
Kullanım Amacına Göre Boyut Seçimi
Kullanım amacınıza göre deponun boyutunu belirlemelisiniz. Evde kullanmak içinse daha küçük bir depo yeterli olabilirken, tarım veya endüstriyel faaliyetler için daha büyük bir depo gerekebilir.
-
Yedek Bir Depo Kullanın.
Her zaman kullandığınız deponun yarı hacmine sahip bir depoyu yedek olarak tutabilirsiniz. Yağmur suyu hasadı yapan insanlar genellikle bir adet boş depo her zaman bulunduruyorlar ki, fazla yağmur yağması durumunda kullanıyorlar.
Toprak Altı Su Depolarının Avantajları ve Kullanımı
Toprak altına gömülen depolar pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Nitekim toprak altı su deposu modelleri, yer altına gömülen depolardır ve birçok avantaj sunar. Toprak altına gömülen bu depolar içerisinde yakıt, gübre, foseptik, su veya herhangi bir içerik depolayabilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında deponun yalnızca kapak kısmı görünmektedir. Bu sayede alan tasarrufu, estetik açıdan hoş bir görünüm gibi avantajları sayesinde farklı alanlarda kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Ancak kullanım öncesinde bölgenin özelliklerine ve ihtiyacınıza göre doğru boyutta bir deponun seçilmesi önemlidir. Bu sayede bu depolar, suyun verimli ve akılcı bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Toprak altı depoların avantajları arasında yer üstündeki alanında kullanımı sağlanabiliyor. Yalnızca deponun bulunduğu alana araba gibi ağır yüklerin gelmemesini öneriyoruz. Bahçeler, avlular veya yeşil alanlar, toprak altına gömülen depolar için uygun bölgeler olabilir. Toprak altına gömülen depolar, yer altında olduğu için yer üstünde görsel bir rahatsızlık oluşturmaz. Bu, özellikle estetik bir görünümün önemli olduğu yerlerde önemlidir. Böylece peyzaj tasarımı ve diğer alan düzenlemeleri daha kolay yapılabilir. Toprak, depoya doğal bir yalıtım sağlar. Böylece deponuza depoladığınız içerik belirli bir sıcaklıkta kalabilecektir. Özellikle su gibi içerikler daha etkili bir şekilde muhafaza edilebilir.
Kullanım alanları arasında köylerde foseptik, yakıt depolaması gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor. Sulama amaçlı olarak tarım alanlarında çok fazla kullanılıyor. Bununla birlikte hobi bahçelerinde de kullanımı oldukça fazladır. Bununla birlikte hayvanların su ihtiyacı için kullanılmakla birlikte, hayvanlardan sağılan sütlerinde depolaması için bu depolar kullanılmaktadır. Özellikle foseptik gibi kullanım alanlarında çok sevilmektedir çünkü depo dışarıdan görülmez. Foseptik pis kokan ve pis görünen bir içerik türü olduğu için insanlar da saklama ihtiyacı duyuyor. Bununla birlikte foseptik gibi içeriklerin depolaması için kullandığınız depoyu temizlemenize gerek yoktur. Vidanjör yardımıyla deponuzu boşaltabilirsiniz ve kullanmaya devam edebilirsiniz.