
Ülkemizin tarım arazilerinde ve yerleşim yerlerine uzak olan köylerde pek çok farklı amaçlar doğrultusunda depolar kullanılmaktadır. Özellikle su kaynaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde depolar çok fazla görülmektedir. Bu bölgeler genellikle ülkemizin Güneydoğu bölgesidir. Ancak genel olarak köylerde polietilen toprak altı depolar foseptik deposu olarak kullanılmaktadır. Depolar sadece su depolamak için değil, pek çok farklı içeriğin depolanması için de kullanılmaktadır. Özellikle köylerde hasat edilen ürünlerin depolanması, yakıt, gübre, tarım ilacı, foseptik depolaması gibi amaçlarla depolar çok fazla kullanılıyor.
Hasat edilen ürünler uygun şekilde depolanmazsa nem ve zararlılardan dolayı kalitesi bozulabilir. Tank kullanımıyla kapalı bir ortam yaratılarak, ürünün muhafazası sağlanabiliyor. Bu tarz depolar kapaklı ve kapaksız olarak üretilebiliyor. Hasat ettiğiniz ürüne uygun bir depo seçebilirsiniz. En bol ürünlere bile bol miktarda depolama alanı sağlanabiliyor. Köylerde ve tarım arazilerinde tarım makinelerinin çalıştırılabilmesi için yakıt depolaması da yapılmaktadır. Nitekim Tarım makineleri için dizel ve benzine ihtiyaç duyuluyor ancak köylerde her zaman bu yakıtlar bulunmuyor.
Tarım arazilerinde suyun dışında en fazla kullanılan içerik gübre ve tarım ilacıdır. Bu kapsamda tarim arazilerinde gübre ve tarım ilacı gibi kimyevi ürünlerin kapağı kapalı bir depoda depolanması gerekmektedir. Böyle bir tank kullanmak onu nemden ve direkt güneş ışığından koruyacaktır. Böylece bu tarz kimyevi içerikler daha güvenli bir şekilde depolanabilecektir. Köylerde çoğunlukla kanalizasyon tesisatı bulunmadığından, uygun şekilde tuvalet atığının evden tahliye edilmesi gerekmektedir. Foseptik doldurulan bu depolar kullanılmazsa, bu pis içerik doğaya ve çevreye karışacaktır. Foseptik gibi pis bir içerik çevreyi kirletmek ile kalmaz, hastalıkların yayılmasını da sağlayabilir. Bu sebeple foseptik deposu kullanımı oldukça önemlidir.
Köylerde bu depolar kullanılarak yağmur suyu hasadı yapılabiliyor. Yağmur suyu hasadı sayesinde köylülerin bedava suyu oluyor. Yağmur suyu 10 tonluk su deposu modelleri içerisinde depolanabiliyor. Depolar köy yaşamını ve zirai faaliyetleri desteklemek amacıyla çok amaçlı olarak kullanılabilir. Bu kapsamda hasat edilen mahsul ve yakıt depolamanın yanında gübre, tarım ilacı, foseptik ve su depolaması gibi farklı farklı içeriklerin depolaması yapılabiliyor. Bu depoların köylülere pek çok farklı faydası bulunmaktadır.
Depoların Renkli Üretilmesinin Avantajları Nelerdir?
Tanklar kullanım amaçlarına göre çeşitli renklerde üretilmektedir. Renkli depoları pek çok farklı amaç için kullanabilirsiniz. Renkli depolar konulduğu alanın yalnızca görünümü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bu depoların içerisinde istediğiniz içeriği depolayabilirsiniz. Renkli su deposu modellerinin avantajlarından birisi de depoladığınız farklı içerikleri kategorize etmektir. İçme suyu için mavi, kimyasallar için kırmızı ve yakıt için siyah gibi farklı kullanımlar arasında ayrım yapmak için kullanılabilir. Bu sayede fabrikada çalışanlar hangi içeriğin hangi renk depolarda olduğu bilebilir.
Tankın rengine göre ısı emilim oranı değişmektedir. Siyah veya koyu renkli tanklar güneş ışığını emerek içindeki sıvıyı ısıtabilir. Beyaz veya açık renkli tanklar ışığı yansıtır ve içindekilerin aşırı ısınmasını önler. İhtiyaçlarınıza en uygun rengi seçmeniz bu kapsamda önemlidir. Eğer deponuzu dışarıda kullanacaksanız, deponun rengi ortama uyum sağlamalıdır. Doğal ortama uyum sağlayacak yeşil veya kahverengi bir depo seçerseniz daha az dikkat çekecektir. Fabrikalarda ve ticari işletmelerde renklerin şirket imajına uygun hale getirilmesi mümkündür.
Depo Renginin Depo Dayanıklılığına Etkisi Nedir?
İstediğiniz renkte ve boyutta depo satın alabilirsiniz. Rengine bağlı olarak depolar UV ışınlarına karşı dayanıklı olabilir. Siyah ve mavi renkli tanklar yosun oluşumunu engelleyecektir. Kir göstermeyen bir renk seçmeniz daha iyi olacaktır, böylece deponuz daha temiz görünecektir. Farklı ihtiyaçlarınıza göre farklı renk depolar satın alarak bu şekilde depoladığınız içerikleri de kategorize edebilirsiniz. Gıda, kimyasallar gibi gibi kategorilere göre depoladığınız ürünü organize etmek daha kolay olacaktır. Tankın rengi sadece görünümü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda dayanıklılık ve işlevsellik üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Farklı ürünler farklı depolarda depolandığı için kolayca kategorize edilebilir. Koyu renkli depolar dışarıda kullanılabilir. Bu kapsamda sizlerde ihtiyaçlarınıza göre bir depo satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.