Ülkemizde son yıllarda pek çok farklı amaç için depolama ürünleri kullanılmaktadır. Depolama ürünleri uygun fiyatlı olduğu için gitgide popüler hale gelmeye başlıyor. Nitekim su deposu modelleri pek çok farklı tasarımda ve hacimde üretilebiliyor. Elektrik şebekeleri arızalandığında yakıt depolama tankları bir can simidi haline gelebilir. Evlerin, işletmelerin ve endüstrilerin faaliyetlerini sürdürmek için sürekli bir yakıt tedariki her zaman gereklidir. Bir yedek olmadan, küçük bir kesinti bile ciddi sorunlara yol açabilir. Bu kapsamda yakıt depolarından yakıt sağlanarak, jeneratörler çalıştırılabilir. 

Hastaneler, çiftlikler ve fabrikalar elektrik kesildiğinde jeneratörler çalıştırılabilir. Ancak jeneratörler yalnızca onları çalıştıracak yakıt varsa işe yarar. Uygun şekilde depolanmış bir yakıt tedariki, kritik sistemlerin bir kriz sırasında durmamasını sağlar. İnşaat alanları, çiftlikler ve filolar günlük yakıt tüketimi olan yerlerdir. Bir depolama tankı ile ihtiyacınız olan yakıtı depolayabilir ve kullanabilirsiniz. Yakıt fiyatları sürekli artma eğilimindedir. Fiyatlar düşükken yakıt satın almak ve depolamak uzun vadede paradan tasarruf sağlar. Acil yakıt depolaması sadece büyük endüstriler için değildir, yakıtı sürekli kullanan herkes için bir zorunluluktur. 

Yakıt Tanklarının Kullanım Alanları Nerelerdir?

Son zamanlarda pek çok farklı depolama ürünü, pek çok farklı yerde kullanılıyor. Bu depolardan bazıları yakıt ve mazot tankları modelleridir. Bu tanklar özellikle yakıt depolamak için üretilmiştir. Nitekim yakıt, ülkemizin pek çok yerinde depolanıyor ve ihtiyaç olduğunda kullanılmaktadır. Bununla birlikte depolama ürünleri organik veya kimyasal, katı veya sıvı fark etmeksizin bir içeriğin depolanması, sevk edilmesi veya korunması için kullanılabilmektedir. Nitekim yakıtta pahalı bir içerik olduğu için güvenle depolanması gerekmektedir. Depolama ürünleri bu tarz bir içerik depolaması için oldukça uygundur.

Yakıt depolaması genellikle tarım alanlarında çok yapılmaktadır. Çünkü bu tarz alanlar ülkemizin kırsal alanlarında, yani köylerde bulunur. Hal böyle olunca buradaki insanlar sürekli yakıt almaya gitmek yerine, yakıtı bir kez satın alarak depoluyorlar. İhtiyaç olduğu zaman ise tahliye vanasından yakıtı tahliye edip kullanıyorlar. Pek çok tarım makinesi yakıt kullandığı için bu tarz alanlarda çok fazla kullanılmaktadır. Bunun yanında endüstriyel alanlarda da çok fazla yakıt depolaması yapılmaktadır. Çelik kullanılarak üretilen tanklar, yakıtlar ve kimyasallar gibi yüksek basınçlı ürünleri tutmak için kullanılır. Polietilen kullanılarak üretilen  tanklar hafiftir, korozyona dayanıklıdır ve su ve gıda depolaması için en iyisidir. Polyester kullanılarak üretilen tanklar ise aşırı koşullara dayanabilir ve bu nedenle endüstriyel kurulumlarda uygulanabilir

Tankların Tasarımları ve Özellikleri

Depolama tankları, su ve yakıt tutma, kimyasalları ve gıda ürünlerini depolama gibi çeşitli amaçlar için tasarlanmıştır. Tankın tasarımı, kapasitesini, dayanıklılığını ve verimliliğini etkiler. Doğru şekil ve malzeme, güvenliği, uzun ömürlülüğü ve düzgün çalışmasını sağlar. Bununla birlikte 7 tonluk su deposu gibi çeşitli hacimlerde üretilmiştir. Sizlerde ihtiyacınız olan depo hacmini seçerek satın alabilirsiniz. Nitekim bu depolar 50 litreden başlayarak, 100 tona kadar büyüyebilmektedir. Doğru tank tasarımı, depolanan malzemenin türüne, alan kullanılabilirliğine ve dayanıklılık gereksinimlerine bağlıdır. Dikey tanklar yerden tasarruf sağlar, yatay olanlar kolay erişim sunar, prizmatik tasarımlar dar alanlara sığar ve silolar toplu malzemeleri tutar. Doğru kombinasyonu seçmek verimlilik, güvenlik açısından önemlidir. Bu depoların tasarımları ve tasarım özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Dikey Tanklar

Alanların sınırlı olduğu alanlarda çok kullanılırlar. Zemin alanı, kapasitesine göre daha küçüktür. Silindirik şekilli oldukları için basınç noktaları daha az olur, dolayısıyla daha az yapısal stres meydana gelir. Bu, su, yakıt ve sıvı gıda depolamak için uygundur.

  • Yatay Tanklar

Yatay tanklar, genellikle kolay erişim ve taşıma için tasarlanmıştır. Geniş taban, stabilite sağlar ve kolayca devrilmelerine izin vermez. Bu tür tanklar kamyonlarda, römorklarda ve birçok endüstriyel alanda bulunur. Ayrıca karavan ve yat gibi yerlerde de çok fazla görebiliriz.

  • Prizmatik Tanklar

Prizmatik tanklar düz yüzeylere sahiptir ve bu sayede dar alanlara sığmaları daha kolaydır. Yapıları binalara veya karavan gibi alanlara entegre olma olanağı sağlar. Yatay tasarımlı tanklara benzer şekilde üretilmektedir. 

  • Silo Tankları

Silolar, tahıllar, tozlar ve sıvılar için endüstriyel ve tarımsal alanlarda toplu depolama için tasarlanmıştır. Uzun ters şemsiye şekli, depolama alanının zeminde çok fazla yer kaybetmeden kompakt olmasını sağlarken %99 oranında içeriğin boşaltımını sağlar. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var